adam77tc

Amazon d8 40 mało wysiewa

Polecane posty

adam77tc    4

Witam, mam problem z siewnikiem Amazon d8 40 wysiewa mi owies max 180 kg/h, wszystko ustawione ma maxa. Możecie poradzić czy ta przekładania też jest ustawiona na duży wysiew!? 

IMG_20210403_083247.jpg

Edytowano przez adam77tc

Wiadomość z agroFakt.pl

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez wanczyk-1991
      Potrzebna tabela wysiewu do HASSIA DKA 300. Posiada ktoś.?

• Przez Zetix
      Cześć.

Pacjent to hassia dk300 21 redlic, szerokość 3m

Zrobiłem chyba 10 prób z resetowaniem skrzyni bezstopniowej i wychodzi co do grama, czyli 34gram po przekręceniu korbą 45.5 razy. Dla pewności zrobiłem dwa razy po 91obrotów korbą i wyniki pokrywają się wręcz idealnie(Próba wg instrukcji obsługi), ale na polu już tak niestety nie jest. Powinienem wysiać 2.5kg rzepaku, ale ustawiłem na 2.75 bo doliczyłem ewentualnie jakiś poślizg koła tzn 10% i myślałem, że będzie git, a w ostateczności wyszło, że wysiewam jakieś 3.3/ 3,5kg na hektar, czym to może być spowodowane? Czy ilość redlic ma znaczenie? Było 25, ale parę sezonów temu zredukowałem do 21, siewnik przestawiony na rzepak tak jak książka piszę, a niestety dzieją się takie cyrki. Prędkość z jaką sieje to ok 10kmh przy dobrze uprawionej glebie, poziom oleju w skrzyni po środku wziernika, siewnik wypoziomowany, znaczniki ustawione co do centymetra. Macie jakieś pomysły?

Zauważyłem, że rolki wysiewające nie kręcą się cały czas równo tylko tak poszarpują jakby delikatnie (nie zatrzymują się) I po wczorajszym siewie na wzierniku oleju skrzyni były jakby skropliny wodne (skrzynia by się grzała?)
    • Przez damiandg
      Witam może ktoś wie od czego można zastosować talerze do znaczników do poznaniaka. Te co są dość że malutkie to jeszcze w zbrylonej ziemi nic nie znaczą i jedzie się na pałę. Teraz mam już dołożone obciążenie do tych starych ale chce coś większego i ząbkowanego. Nie wiem czy jak kupie jakieś z zachodnich siewników to czy jak otwory nie będą pasowały to wywiercę w talerzu wiertarką otwory.
    • Przez matiz
      Koledzy,
      Czy wiecie jak działa mechanizm automatycznych znaczników w siewniku Fiona D-78? Podpiąłem do ciągnika, podniosłem i się nie obraca. W jaki sposób trzeba to ustawić, żeby działało?

Pozdrawiam

• Przez seba836
      Jak ustawiacie znaczniki na koło czy na środek ciągnika, i jaki macie do tego sposób?
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj