Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@suzuki21l nie ma sensu dyskutować z ludźmi, którzy nie maja dyplomu! To że nie maja takiego dyplomu jedynie świadczy o nich i jestem przekonany, że agencja się nimi zainteresuje, jak Bruksela zacznie wzywać Agencje do zwrotu źle rozdysponowanych środków unijnych i wtedy pojawi się na forum TEMAT: UNIA MNIE OKRADŁA! CHCĄ MI ZABRAĆ MOJE PIENIĄDZE. A wtedy najgłośniej będzie słychać @xsc i jego bandę chłopców bez wykształcenia.

Opublikowano

mi tam dyplom nie potrzebny- a czy go zdam czy nie, okaze sie za 2lata.

Ale spokojnie, jakbym tak czasem nie zdal, to nic nie bede musial zwracac, bo nic nie biore;)

Opublikowano

mi tam dyplom nie potrzebny- a czy go zdam czy nie, okaze sie za 2lata.

Ale spokojnie, jakbym tak czasem nie zdal, to nic nie bede musial zwracac, bo nic nie biore;)

to po jaki hu się udzielasz jak nie masz nic wspólnego z MR?

zbigniewPGR, tak sobie dzisiaj usiadłem i czytam, troszkę cię pojechali, pamiętam jaki to był stres przed egzaminem jak na maturze, w końcu od tego zalerzała moja przyszłość, rok przede mną zdało tylko 2 osoby z 14, odziwo mi poszedł bardzo dobrze dostałem 97% z niczym nie miałem problemu, denerwują mnie tacy ludzie co twierdzą że dyplom jest do niczego nie potrzebny, dyplom jest potwierdzeniem kwalifikacji rolniczych, a świadectwo potwierdza tylko średnie wykształcenie bez zawodu, nie rozumiem jak agencja może dać takiej osobie pieniądze na ułatwienie startu

Opublikowano

ehhh żrecie się już kolejna stronę w temacie .... :) zamiast trzymać się razem , aby wyciągnąć dla nas rolników jak najwięcej kasy ... dla mnie to bezsens i tradycyjnie tylko donosy byście pisali :) a wracając do tematu macie jakieś info . jak się sprawy mają w sprawie RS bo duża większość na to czeka ...... słyszałem ,że ponoć duży przesiew robią w złożonych wnioskach ??

Opublikowano

zbigniewPGR widzę ze sobie drugie konto założyłeś żeby swoje argumenty popierac...

I dlaczego do twojej pustej muzgownicy nie może dotrzeć fakt że wystarczy samo świadectwo ukończenia szkoły. Ja mam też dyplom ale nawet go w agencji nie pokazywałem bo nie jest potrzebny.

I powinniśmy się cieszyc bo to napewno jakieś ułatwienie i więcej pieniędzy trafi na polska wieś a nie jak to robią na wsi niektórzy zacofańcy "jak ja nie mam to i on nie będzie miał"

Opublikowano

masz świętą racje @lukaczmarek tym skur... to bym konkretnie wygarnął ale szkoda mojego %

przecież o to chodzi zeby wieś dostała dużo pieniędzy ale ci co mówią odwrotnie to albo nie zaznali pracy na roli albo są skończonymi buc...

szkoda gadać a moderator śpi chyba sprawdzcie czy nie ma @zbigniewPGR drugiego konta bo dziwne ze nagle z dnia na dzień pojawiają sie dwie osoby które sie popierają słowo w słowo, bronią i ich konta zostały utworzone nie dawno i mają po kilka postów w temacie MR Dziwne !!!

wie moze ktoś coś o RS bo młodego dostałem już kilka tygodni temu ale nic cicho sza o rencie :)

@luki15146 tak możesz mieć mniej jak średnia wojewódzka ale nie mniej jak krajowa te 10 ha i w jakimś tam czasie dojść i przekroczyć 4ESU

ale nie ma żadnych przeciwwskazań na to ze ma być to średnia krajowa

były tu osoby co miały 12ha i młodego dostały

a ty ile masz??

Opublikowano

koledzy a zwłaszcza z mazowieckiego...kto ma już decyzje w sprawie tylko MR? jaki mieliście nr wniosku? u mnie we wtorek mija 3 miesiące jak składałem wniosek i około miesiąca jak złożyłem poprawki i cisza...

Opublikowano

@suzuki21l nie ma sensu dyskutować z ludźmi, którzy nie maja dyplomu! To że nie maja takiego dyplomu jedynie świadczy o nich i jestem przekonany, że agencja się nimi zainteresuje, jak Bruksela zacznie wzywać Agencje do zwrotu źle rozdysponowanych środków unijnych i wtedy pojawi się na forum TEMAT: UNIA MNIE OKRADŁA! CHCĄ MI ZABRAĆ MOJE PIENIĄDZE. A wtedy najgłośniej będzie słychać @xsc i jego bandę chłopców bez wykształcenia.

Pochwal się proszę jakie posiadasz "wykształcenie"

Opublikowano

U mnie też cisza, jestem z wielkopolski a poprawki złożyłem 3 tyg. temu i czekam za decyzją, mam nr.144. A ciekawe co bedzie z MR jak bedzie chciał składać na MGR, jak oni tak długo decyzje rozpatruja, a sprawy zapisu gosp to w ciągu chwili nie da się załatwić...

Opublikowano

informacje z arimr. 1 grudnia mają być wywieszone listy kto się załapał na RS,

a kto długo czeka na decyzję w sprawie MR niech pyta telefonicznie czy osobiście o przebieg rozpatrywania, ja 1,5 miesiąca temu wysłałem poprawki,i cisza, w końcu pojechałem osobiście się dowiedzieć o co cho, okazało się że mają jakieś wątpliwości, co do zaświadczenia z KRUS, i oni wysłali pismo z jakimś zapytaniem(potwierdzeniem), jak tylko dostaną odp, mój wniosek ruszy z kopyta. czy ktoś dostał negatywną odp?

Opublikowano

kurde to ja niewiem we wszystkich województwach są juz decyzje a u nas w łódzkim cisza. ja miałem nr 20 kolega 16 i nic żadnej decyzji. Czy ktoś z łódzkiego został już może pozytywnie rozpatrzony?

No jak wspominałem mi w piśmie napisali że do 22 grudnia się wyrobią :):):)

Opublikowano

Ja wniosek o płatność złożyłem osobiście, a budynek mam na umowę użyczenia. Odnośnie sprawy tego wykształcenia to nie chcę mi się już pisać, ale tego chłopaka z co musiał oddać premię znam i to jest trochę z własnej winy, bo jest 3 lata na uzupełnienie wykształcenia (jeżeli kogoś dotyczy) a on uzupełnił je po 3,5 roku!!!

• Root Admin
Opublikowano

jeśli długo, bardzo długo czekacie na odpowiedzi to pytajcie osobiście. Moj brat czekał 1.5 miesiąca a jak się okazało ARiMR wysłała do niego list polecony który nie dotarł i wrócił do nich z powrotem. Dopiero jak zadzwoniliśmy Pan stwierdził ze wysłali list z poprawkami. Na miejscu pokazano nam ten list z adnotacją poczty ze adresat nie znany.

Poprawki złożone i za kilka dni wniosek nabrał rozpędu.

Opublikowano

ludzie masakra, przed chwilą dostałem pismo z arimr że ,, zawiadamiam, że w związku z trwającym procesem weryfikacji dużej ilości wniosków złożonych w ramach PROW 2007-2013 obsługiwanych w Lubuskim Biurze Wsparcia Inwestycyjnego ARIMR termin rozpatrzenia wniosku złożonego z działania Ułatwienie startu młodym rolnikom został przesunięty do dnia 20.12.2010r. no to sobie jeszcze poczekam,

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez kamil1985
      Młody rolnik w 2017. Jak skorzystać, kiedy nabór? Ciąg dalszy dyskusji z wątku 
      http://www.agrofoto.pl/forum/topic/88807-m%C5%82ody-rolnik-2016/
      Szukasz więcej informacji o programie Młody Rolnik? Rozwiązania wszystkich problemów znajdziesz w wątku
      http://www.agrofoto.pl/forum/topic/2868-m%C5%82ody-rolnik-nowe-zasady/page-1590?view=getlastpost

• Przez JanKropka
      Witam,

maice jakiś pomysł z tym wszystkim, żeby miec szanse na dotacje do małego gospodarstwa kilka hektarów gdy nadzieje na młodego rolnika upadły a nie ma kasy na wyłożenie na modernizacje..

z tym #prow to rzeczywiście jest taka lipa i obowiązkom np. jak dot. #krus które fizycznie nie są do przejścia, bo w przypadku:

- Poddziałanie 6.2 Pomoc na rozpoczęcie pozarolniczej działalności gospodarczej na obszarach wiejskich trzeba "Zgodnie z przepisami, o pomoc może ubiegać rolnik, małżonek rolnika lub domownik rolnika, który m.in. podlega ubezpieczeniu społecznemu rolników w pełnym zakresie z mocy ustawy, nieprzerwanie co najmniej od 24 miesięcy poprzedzających dzień złożenia wniosku o przyznanie pomocy. "

i przez 2 lata wstecz nie mieć żadnej działaności.. super :-( kto tak ma żeby wyżyć z gospodarstwa i płacić krus tak długo??

- Poddziałanie 6.4 Wsparcie inwestycji w tworzenie i rozwój działalności pozarolniczej

wykonuje działalność gospodarczą w zakresie co najmniej jednego z rodzajów działalności określonych w załączniku do rozporządzenia przez okres co najmniej dwóch lat poprzedzających dzień złożenia wniosku o przyznanie pomocy (do tego okresu wlicza się również okres zawieszenia prowadzenia tej działalności);

a działalność ta to TYLKO:

Nazwa grupowania
      01.61.Z Działalność usługowa wspomagająca produkcję roślinną
      01.62.Z Działalność usługowa wspomagająca chów i hodowlę zwierząt gospodarskich
      01.63.Z Działalność usługowa następująca po zbiorach

super kto tak ma przez 2 lata? jest chociaż jedna taka osoba w #polska?

- i zostaje TYLKO: Poddziałanie 4.2 "Wsparcie inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych, obrót nimi lub ich rozwój"

podlega ubezpieczeniu społecznemu rolników w pełnym zakresie;

i te ograniczenia na co to mozna wydac http://www.arimr.gov.pl/pomoc-unijna/prow-2014-2020/poddzialanie-42-wsparcie-inwestycji-w-przetwarzanie-produktow-rolnych-obrot-nimi-lub-ich-rozwoj.html

CZYLI w praktyce pozamiatane.. jak ktoś sie nie łapie na młodego rolnika lub modernizacje..

• Przez jarku98
      Witam miał już ktoś egzamin Egzamin R.16 2018 styczeń?  albo będzie miał jutro ?

• Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
    • Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
  • Dodaj nową pozycję...
v