Uprawa Straczkowa SELADERA
Przez
KacperSzalast, w Strączkowe
-
Podobna zawartość
-
Przez krecikuryn
Otwieram temat bo nie znalazłem konkretnych i aktualnych informacji w tym temacie. Planuje spróbować zasiać groch tarchalska i mam pytanie do kogoś kto ma troche doświadczenia: ile wysiewa sie na ha , czym najlepiej zaprawić, jakie herbicyby, fungicydy terminy?? prosze o pomoc
-
Przez Dawidekk
Witam w tamtym roku posiałem łubin biały na powierzchni 1h lecz nie stosowałem żadnych oprsyków, także cały plon z powodu suszy oraz zachwaszczenia poszedł pod rozdrabniacz.
W tym roku planuje posiać również 1h łubinu białego, oraz 1h grochu
Jakie opryski można stosować na chwasty dwuliścienne w tych uprawach, przedwschodowe oraz powschodowe
Słyszałem że można pryskac 2 dni po zasiewie roundup 360 plus w ilości 2,5 litra/h Co o tym sądzicie stosował już ktoś taki oprysk ?
W planach mam własnie zastosowac roundap bądź stomp aqua 455 cs lecz cena jest nieporuwywalna na korzyśc roundapu .
Co myślicie o tych opryskach ?
A wy czym pryskacie i w jakich dawkach
-
Przez Dawidekk
Witam w tamtym roku posiałem łubin biały na powierzchni 1h lecz nie stosowałem żadnych oprsyków, także cały plon z powodu suszy oraz zachwaszczenia poszedł pod rozdrabniacz.
W tym roku planuje posiać również 1h łubinu białego, oraz 1h grochu
Jakie opryski można stosować na chwasty dwuliścienne w tych uprawach, przedwschodowe oraz powschodowe
Słyszałem że można pryskac 2 dni po zasiewie roundup 360 plus w ilości 2,5 litra/h Co o tym sądzicie stosował już ktoś taki oprysk ?
W planach mam własnie zastosowac roundap bądź stomp aqua 455 cs lecz cena jest nieporuwywalna na korzyśc roundapu .
Co myślicie o tych opryskach ?
A wy czym pryskacie i w jakich dawkach
-
Przez Jasio88
Znacie kogoś kto ma na sprzedaż materiał siewny Grochu Włoskiego (ciecierzycy) nie desykowane od sprawdzonego plantatora?
-