Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, czareczek85 napisał:

Zajechałem w wigilę z czystej ciekawości spytać o cenę nawozów. I tu moje zaskoczenie. Pani mówi że to wszystko sprzedane i nie poda ceny...ale mówi dowie się Pan pp nowym roku... jak dka mnie spekulacja. Miejscowość Zawady powiat Białostocki 

20211224_101733.jpg

W Poświętnym co mieli,to jeszcze w wigilię sprzedawali w starych cenach

Opublikowano
1 minutę temu, krzysztofsb napisał:

ten chelmski z tego co widze to rozpuszczony UFF z Dani

też tak mi się coś wydaje, ale nie jestem pewien, znalazłem jego ogłoszenia już ponad rok temu z tym mocznikiem

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Murphys napisał:

To lepiej i tak ten uff sypać, taniej wyjdzie

dokładnie i coraz poważniej sie nad tym zastanawiam czy nie kupić i po mrozie rozsiać siewnikiem do wapna, a mam w miarę nawet precyzyjny 

Edytowane przez Cezar81
Opublikowano

Całe święta czytałem co piszecie ale teraz tylko napiszę w mojej okolicy małe składy nie sprzedają i ceny nie mają, większe zamknięte są ale dzwoniłem do przedstawicieli to m.in w baywie saletra po 4200 netto ale zakaz sprzedaży dopiero po trzech królach. I osobiste zdanie i może nie dostanę bana za to ale to zmowa a bardziej naszych politycznych opiekunów po to by po nowym roku jak tarcze wprowadzili antyinflacyjna to tu łaskawie opuszcza cenę na 3000 i chłopki poleca i kupią bo już cena spadła.

• Like 2
  • Haha 3
Opublikowano (edytowane)

Niech ci sieją a TY siej saletrę po 4200zł i więcej 😂 dalej pisz że wszyscy tacy sami i nic od nich nie zależy

Saletra drożała jesienią ale w miąrę powoli a teraz jebnięcie 1,5tys na tonie to nie jest normalne

gdzieś około lutego skoczy kolejne 2 tys i wtedy też będzie dla niektórych ok i zachwyt jak to państwowe spółki przynoszą gigantyczny zysk 😂

Edytowane przez racyl
Opublikowano
3 minuty temu, witejus napisał:

Ceny podobne ,a może nawet wyższe.

Ale @racyl może chętnie kupi 🤭

Opublikowano
15 minut temu, racyl napisał:

Niech ci sieją a TY siej saletrę po 4200zł i więcej 😂 dalej pisz że wszyscy tacy sami i nic od nich nie zależy

Saletra drożała jesienią ale w miąrę powoli a teraz jebnięcie 1,5tys na tonie to nie jest normalne

gdzieś około lutego skoczy kolejne 2 tys i wtedy też będzie dla niektórych ok i zachwyt jak to państwowe spółki przynoszą gigantyczny zysk 😂

No gdzieś muszą sobie odbić te wymuszone spadki cen paliw o 20 gr na litrze (że niby akcyzę i podatek obniżyli) to z kogo zedrzeć jak nie z rolnika xd 

Opublikowano (edytowane)

Napiszcie które płody rolne w ostatnim czasie zdrożały o 200 - 300 - 400 % bo nie słyszałem nic takiego a co do nawozów kto kupił taniej latem to powinien rozłożyć to na 2 sezony po mniejszych dawkach bo jednorazowo sypnąć azot po 10 zł za kg to za duże ryzyko . Cena na sól potasową i Polidap powyżej 2500 zł , tak jak i inne NPK i azot pow. 2500 zł ich stosowanie w polu staje się nie uzasadnione ekonomicznie i pisanie o cenach nawozów po 4500 zł nie ma sensu .

Edytowane przez Mariusz2903
Opublikowano
2 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Napiszcie które płody rolne w ostatnim czasie zdrożały o 200 - 300 - 400 % bo nie słyszałem nic takiego a co do nawozów kto kupił taniej latem to powinien rozłożyć to na 2 sezony po mniejszych dawkach bo jednorazowo sypnąć azot po 10 zł za kg to za duże ryzyko . Cena na sól potasową i Polidap powyżej 2500 zł , tak jak i inne NPK i azot pow. 2500 zł ich stosowanie w polu staje się nie uzasadnione ekonomicznie i pisanie o cenach nawozów po 4500 zł nie ma sensu .

No nie ma sensu, rok temu jakby ktoś tak powiedział że będą po 4500 zł to by go wyśmiali i powiedzieli że ćpa dobry towar xd Ale niestety takie są realia i od tego teraz nie uciekniemy ;/

Opublikowano

przestań mariusz gadać głupoty !.

według ciebie mamy sypać 250kg saletry z podziałem na dwie dawki ? 😂 co ci urośnie na takiej ilości saletry

Opublikowano
Przed chwilą, racyl napisał:

według ciebie mamy sypać 250kg saletry z podziałem na dwie dawki ? 😂 co ci urośnie na takiej ilości saletry

Mam pomysł, wystawmy wszyscy zboża pszenica po 2500 zł na olx i gdzie się tylko da to może ktoś uwierzy i tyle zapłaci jak każde ogłoszenie będzie po tyle xd haha To tak jak z nawozami w jeden dzień saletra o 1500 zł tylko co ją tak podbiło bo nie umiem znaleźć racjonalnej przyczyny xd

• Like 2
Opublikowano
20 minut temu, Krzysiukov napisał:

No gdzieś muszą sobie odbić te wymuszone spadki cen paliw o 20 gr na litrze (że niby akcyzę i podatek obniżyli) to z kogo zedrzeć jak nie z rolnika xd 

Może zrobili nam  europejski poziom życia na wsi 😂 mamy europejskie ceny wcześniej niż nam to boiecali

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, racyl napisał:

Może zrobili nam  europejski poziom życia na wsi 😂 mamy europejskie ceny wcześniej niż nam to boiecali

Jak zamienią dochody na "eurasy" czyli tona pszenicy nie 1350 zł tylko 1350 euro a nawozy zostawią w zł to mogę kupować po tyle xd 

Dużo osób pisało tutaj że ceny są zależne od giełdy tylko że tam ustalają je ludzie nie związani z rolnictwem 😜 To tak jakby dać niemowie przemówienie do wygłoszenia xd haha

Edytowane przez Krzysiukov
Opublikowano

Niestety sprzedawcy nawozow zaczeli ostro spekulwoac. No coz maja takie prawo trzymac towar liczac ze zdrozeje i rolnicy nie moga meic tego za zle bo smai tez spekulujemy trzymajac zboze i czekajac jak najwyzszej ceny,

• Thanks 1
Opublikowano

nie wszystkie płody przetrzymasz, więszość żywności wyprodukowanej musisz sprzedać

Opublikowano

Ale nawozzy mozesz przetrzymac i oni to robia bo mogą. Po co teraz sprzedac za 3k jak za meisiac bedzie mozna sprzedac za 4k. Tak jak z pszenica po bylo sprzedawac po zniwach po 900 jak teraz mozna za 1300. ten sam mechanizm.

Opublikowano
1 minutę temu, mds212 napisał:

Niestety sprzedawcy nawozow zaczeli ostro spekulwoac. No coz maja takie prawo trzymac towar liczac ze zdrozeje i rolnicy nie moga meic tego za zle bo smai tez spekulujemy trzymajac zboze i czekajac jak najwyzszej ceny,

Dokładnie każdy chce jak najwięcej z tego wyciągnąć i powiem wam że niektóre składy w tym roku zarobią na nawozach więcej pomimo mniejszej sprzedaży niż w poprzednie lata bo takiego rozrzutu cen w tak krótkim okresie jeszcze nie było. A my spekulujmy tak jak pisałem dodawać ogłoszenia po 2500 zł za tonę to nasz nic nie kosztuje bo na olx są za darmo ogłoszenia tylko chwila przed kompem i wolno nam to zrobić. Pokażmy ile dla nas jest warta nasza praca a nie tylko przyjmujmy ich ocenę.

Opublikowano
9 minut temu, racyl napisał:

jak to co urośnie,? to co powinno, czyli w dobrym roku 5 ton zdrowej pszenicy. I antywylegacza nie trzeba i grzybów raz albo i wcale. I dosyć. mały nakład, małe ryzyko. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v