Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
30 minut temu, thor1984 napisał:

no i opowiedział i w sumie wyszło, że to rynek czyli rolnicy zdecyduje czy to się przyjmie czy nie. Nie powiedział wprost czy to stosować czy nie. 

Co tu wiele mówić, jak powiedział to najprościej dodać  do beczkowozu i rozlać, nikt tego na większą skalę nie stosował, konsystencja kiepska do aplikacji, no i tłuszcz ciekawe jak w większych ilościach czy nie zaszkodzi ziemi i roślinom? Jak dla mnie to kiepski towar.

Opublikowano
6 minut temu, krzysiek277 napisał:

Za dużo info nie ma w necie o tym słowackim saletrzaku  tylko że 27N 

Cena 2200 A salmag 2400 i nie wiem co robić 

Cena brutto? Mi by się widziało przyoszczedzic te 2 stówki. 

Jak leciały nawozy to szczerze miałem próg max 2200 i już teraz wiem że to będzie saletrzak bo saletra tyle nie zejdzie. 

A w jakim rejonie to jest do wyrwAnia?

Opublikowano

Z azotowymi coś tam dyga niedawno pytanie o RSM było nietaktem dziś już dzwonią i oferują towar - czyli albo już magazyny nie mieszczą albo rolnicy przestali kupować w panice .A niewątpliwie pracownicy z firm które mają zbiorniki twierdzą że są zalane do pełna   więc tylko czekać na panikę wśród dystrybutorów  

• Like 1
Opublikowano
20 minut temu, GRZES1545 napisał:

Co tu wiele mówić, jak powiedział to najprościej dodać  do beczkowozu i rozlać, nikt tego na większą skalę nie stosował, konsystencja kiepska do aplikacji, no i tłuszcz ciekawe jak w większych ilościach czy nie zaszkodzi ziemi i roślinom? Jak dla mnie to kiepski towar.

no właśnie bo nie każdy ma dostęp do gnojówki czy gnojowicy i tak jak mówisz do końca nie wiadomo jaki to może mieć wpływ na różne rośliny bo np. na zboża może działac dobrze a na uprawy sadownicze nie koniecznie

14 minut temu, migacz napisał:

Jak leciały nawozy to szczerze miałem próg max 2200 i już teraz wiem że to będzie saletrzak bo saletra tyle nie zejdzie. 

policz najpierw cenę czystego składnika bo nie ma co patrzeć, że cena saletrzaku po 220 a saletry po 260

Opublikowano
23 minuty temu, migacz napisał:

Łódzkie  okolice Wieluń jak coś to pw podam dokładnie 

Opublikowano
26 minut temu, SawekBraczyk napisał:

Spokojnie będziesz miał tani azot w marcu i będziesz mógł 200N ladowac na pola 😁

Moze nie  taki tani ale świeży w lutym. Ale ruchu brak , w moich okolicach nikt nie kupuje,  wiec kwestia czasu, wszystkim którzy boją się ze braknie wiosną proponuję jutro kupic na dwa sezony do przodu za obecna cenę,  bedzie tylko drożej. Ja kupie wiosna drożej,  teraz 2780 mnie nie stać 

• Like 1
Opublikowano

piszesz jakby połowa zysku z tego pola miał pochłonąć nawóz 🤣

pewnie niewiele zbierasz i dlatego taki wywód

Opublikowano

jak nie kupi co nie wiele urośnie i jeszcze bardziej będzie w plecy

Opublikowano

Czyżby, policz sobie wszystkie obecne koszty, czas pracy, amortyzację itd... A potem weź np. Zasiej strączki po kosztach, weź doplatę plus ekologia do ha, nawet jak nie zbierze to ma kasę bez roboty to ile będzie stratny? Myślę że niewiele jak juz. Zobaczysz ile będzie takich gospodarstw po nowym roku. Sam myślę nad różnymi programami z nowego pakietu😎 Na siłę nie będę uszczęśliwiał firm chemicznych.

Opublikowano
5 minut temu, SawekBraczyk napisał:

Ja myśle nad wprowadzeniem Soji u siebie . 

W tym roku kosilem sasiadowi soje 3.3tony , wysokie doplaty a nakladu 1600zl mial , no i stanowisko super zostawia.

Opublikowano
12 minut temu, GRZES1545 napisał:

Czyżby, policz sobie wszystkie obecne koszty, czas pracy, amortyzację itd... A potem weź np. Zasiej strączki po kosztach, weź doplatę plus ekologia do ha, nawet jak nie zbierze to ma kasę bez roboty to ile będzie stratny? Myślę że niewiele jak juz. Zobaczysz ile będzie takich gospodarstw po nowym roku. Sam myślę nad różnymi programami z nowego pakietu😎 Na siłę nie będę uszczęśliwiał firm chemicznych.

to jest temat o kosztach nawozu. nie wierzę że ci co tak biadolą to po 500kg saletry dawali, czy np 300kg polifoski siali 😄

z czasem i za d*pę się wezmą kombinatorom

Opublikowano

siać a nie zbierać 😄 to jest dochodowość. bez nawozów się nie da i taka jest prawda

Opublikowano
20 minut temu, Jurek87 napisał:

W tym roku kosilem sasiadowi soje 3.3tony , wysokie doplaty a nakladu 1600zl mial , no i stanowisko super zostawia.

To jakoś trzeba obróbce termicznej poddać? W okolicy jeden sieje kilka lat i co rok zwiększa

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v