Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oby nie dopłacali ani do nawou ani do prądu. Dosyć tego. Jeden za***rdala a drugi bonusa dostaje.

Opublikowano (edytowane)

Ale dopłacą i to ekstra dopłaca sam się przekonasz na wiosnę będzie specjalny program dla rolników na zakup  nawozów wiec do wiosny czekam .

Kołodziejczak i nowy Minister coś wprowadzą .

Do prądu już jest zatwierdzona dopłata dla 1 miliona gospodarstw .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

popieram panie Agrest. ten socjal odbiera chęć do roboty i wysiłku. bo poco robić jak i tak dadzą żeby każdy miał tyle samo. 

Opublikowano (edytowane)

Nie na worki duże gospodarstwa mniej na tym skorzystają .

Nie jednego h*j bierze że dopłacą ale nie dla wszystkich jeden za***rdala żeby drugi miła .

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano
27 minut temu, galan99 napisał:

Spokojnie Rząd na wiosnę dopłaci do nawozów by rolnicy taniej kupili nie jeden się przekona i będzie sukces dla rządu i kupię taniej .

no i z takiego myślenia ignorantów potem zdziwko że inflacja w pizdu idzie, że też w szkołach nie uczą choćby podstaw ekonomii. jak rząd daje ci do prawej kieszeni 100pln to z lewej wyciąga 200pln a jelenie się cieszą

• Thanks 1
Opublikowano
24 minuty temu, galan99 napisał:

Ale dopłacą i to ekstra dopłaca sam się przekonasz na wiosnę będzie specjalny program dla rolników na zakup  nawozów wiec do wiosny czekam .

Kołodziejczak i nowy Minister coś wprowadzą .

Do prądu już jest zatwierdzona dopłata dla 1 miliona gospodarstw .

Gospodarstw rolnych , czy gospodarstw domowych ? 

Opublikowano
2 minuty temu, fezoi napisał:

Gospodarstw rolnych , czy gospodarstw domowych ? 

Wy nadal wierzycie w te dopłaty?? Prędzej nam coś zabiorą a później część oddadzą. 

• Thanks 1
Opublikowano

I pojadą tacy szczesliwi i wierni z kuponem rabatowym od państwa w wysokości 10 % po mocznik za 4 tyś o dizla za 8zl . 

Opublikowano
27 minut temu, galan99 napisał:

Nie na worki duże gospodarstwa mniej na tym skorzystają .

Nie jednego h*j bierze że dopłacą ale nie dla wszystkich jeden za***rdala żeby drugi miła .

Skąd masz info? Jak faktycznie będą dopłaty to ceny nie spadną nigdy, ale i ci co kupili po 3 tyś saletrę będą wkórwieni.

Opublikowano

Ceną za uratowanie sytuacji gospodarczej jest wysoka inflacja. W gospodarkę wpompowano grube miliardy, firmy nie poupadały, ludzi nie pozwalniano, ale przez to pieniądza jest za dużo, poza tym problemy z dostawami, mniejsza podaż, a większy popyt i ceny szybują. Putin przykręcił kurek aby ceny gazu szły w górę, bo chce szybkiego uruchomienia Nord Strim II, dla niego to tylko biznes ... OPEC nie obniży ceny baryłki ropy, a UE nie zmieni swej idiotycznej polityki klimatycznej. Inflacja będzie jeszcze wg prognoz podwyższona jeszcze conajmniej pół roku, potem ma niby spadać do ok 2 - 3%.

Rząd jeżeli dopłaci to najbiedniejszym czy rodzinom wielodzietnym, a nie jeżdżącym BMW :D

• Like 1
Opublikowano

Się zdziwisz. Praca na czarno za granicą, dzieci z matką w domu, brak ślubu i  fundusz alimentacyjny bo facet nie płaci nie ma z czego. Zasiłek rodzinny  bo życie w ubóstwie, dary z mops, darmowy węgiel, dopłata do prądu, umożenie opłat za ścieki wodę i śmieci, co i rusz jakiś okazyjny zasiłek, a w garażu bmw, latem imprezy i gril 3x w tygodniu, ciuchy z górnej półki itd...

Opublikowano

tak niestety jest. 😔sam mam takich znajomych. I czuje się jak frajer w ich towarzystwie. 

Opublikowano
Agrest napisał:

Się zdziwisz. Praca na czarno za granicą, dzieci z matką w domu, brak ślubu i  fundusz alimentacyjny bo facet nie płaci nie ma z czego. Zasiłek rodzinny  bo życie w ubóstwie, dary z mops, darmowy węgiel, dopłata do prądu, umożenie opłat za ścieki wodę i śmieci, co i rusz jakiś okazyjny zasiłek, a w garażu bmw, latem imprezy i gril 3x w tygodniu, ciuchy z górnej półki itd...

skoro dają... tylko głupiec by nie brał... 🤐

• Thanks 1
Opublikowano
15 minut temu, Agrest napisał:

Jak się daje to się bierze i ręce nie skalane robotą to co robią to tylko dzieci produkują i tak niektórym zabierają bo ciągłe libacje i sąsiadów wk***iają a oni ich podpierdalają do mopsu.

Opublikowano (edytowane)

O to chodzi żeby przestali dawać. A nie co chwilę nowy pomysł na obciążenie pracujących i rozjebanie gospodarki i rynku pracy

Konstytucją gwarantuje niby równouprawnienie, a co jest?

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
1 godzinę temu, robi57362 napisał:

a po co ci łąka jak nie masz zwierzaków?

Moja rzecz może przekształcę na orne uje z Agencji bez mojej wiedzy przekształcili mi orne na tuz - sprawa w sądzie. Piszą se prawo na kolanie a kim oni są żeby mi zmieniać? Wg aktu notarialnego mam orne i koniec- to nie temat na pisanie. 

Opublikowano
57 minut temu, GRZES1545 napisał:

Skąd masz info? Jak faktycznie będą dopłaty to ceny nie spadną nigdy, ale i ci co kupili po 3 tyś saletrę będą wkórwieni.

Info jako takiego nie ma ale dopłata będzie dla rolników sam się przekonasz poczekajmy do wiosny .

Opublikowano
13 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

skoro dają... tylko głupiec by nie brał... 🤐

albo człowiek bez honoru 

ale to już chyba na wymarciu 🤔

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Goofy napisał:

Moja rzecz może przekształcę na orne uje z Agencji bez mojej wiedzy przekształcili mi orne na tuz - sprawa w sądzie. Piszą se prawo na kolanie a kim oni są żeby mi zmieniać? Wg aktu notarialnego mam orne i koniec- to nie temat na pisanie. 

jakim cudem niby? rozumiem jakbys miał przez 3 lata siane wynalazki w typie futtertrio to leci z automatu i nie ma zmiłuj w 4 roku tuz i w tą stronę nikt się nie czepia nawet jak nie zgłosisz przekształcenia, gorzej jak robisz z tuza orne zwłaszcza jak to obszar natura 2000 i jeszcze tuz cenny siedliskowo to można się pożegnać z dopłatami. czy możesz ogólnie powiedzieć jak się tłumaczyli w ARIMR? czy może coś odwalili ci z zewnętrznych firm co robią kontrole na miejscu, bo kiedys u wujasa prostowałem jak wyszło po kontroli że ma karę bo podał 75arów, a oni wymierzyli 7,5ha z 3 sąsiadami łącznie, taka mundra studencka brać na wakacyjnym dorabianiu pomiar robiła, a założenie agencji jest takie że ani oni ani ich wynajęte firmy się nie mylą

Edytowane przez Takeda
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v