Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, ralf3635 napisał:

Kto chce niech kupuje i płaci  , kto nie niech nie kupuje ,sam musze jeszcze kupić z 80 ton ale w obecnej cenie i czasie nie kupie kilograma , czekam na cenę saletry w ok.2000/2200 to w tedy kupie inaczej na wiosnę prosto na pole ile będzie tyle zapłacę,  obecnie 2800 saletra,  jeszcze nie dzwonią z ofertą,   ale juz nie na problemu aby kupić z dnia na dzień,  wiec mysle ze będzie dobrze , 

ja też czekam ale jak 2200 kupie 1,5 tony 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, krzysiek277 napisał:

U mnie jest takie hamstow na nie których składach nawozu że nawlekli przez cały rok nawozu po 800-1000zł A teraz sprzedawają po 3200

Mocznik nawlekli po 1300 teraz chcą ponad 4tys niech się zesrają tym nawozem, i tylko gadka no dziś po 3200 ale jutro nowa dostawa po 3400 u producenta tylko szkoda że nie nie przywiozą nowego nawozu A cenę dzwigają, ale później są tego efekty cała rodzina jeździ bmw za około  400-500tys 

Jakie chamstwo? Dlaczego nie kupiłeś nawozu jak był po 1000 tylko teraz beczysz i sie uzalasz? Wez sie za robotę to też bedziesz jezdzil samochodem za pół bańki, czego szczerze ci życzę.

A oni wystawili cenę teraz po 3200 bo taka jest teraz wartość na patologicznym rynku. Zapewne w ogóle nie liczą na to, że ktoś tyle zapłaci tylko dali cenę aby nie sprzedać tanio i nie dołożyć do interesu, wolą przetrzymać towar z wyższą ceną bo jak ona spadnie to nie stracą, nadal mają ten sam towar. A jak ktoś tyle będzie chciał zapłacić to głupi jest ten co kupuje a nie ten co sprzedaje.

Ale niektórym ciężko zrozumieć podstawy przedsiębiorczości

Edytowane przez KlimekPL
  • Thanks 1
Opublikowano

Czepiasz się mnie, A sam się żalisz w temacie paliwa że nie kupiłeś zbiornika bo byś zaoszczędził... rozumiem że przez to jesteś rozgoryczony bo musiałeś dać parę groszy więcej na litrze, i przez to wytykasz mi żebym się wzioł za robotę A ja żyję tylko z gospodarstwa A ty widzę jedziesz na dwa etaty i jakoś  fendta na podwórku nie masz

Opublikowano

I to jest normalna cena, u mnie to już ta cena od kilku lat 500-520... Udało mi się kupić ze starych zapasów we wtorek Kizeryt w oryginale za 700 zł jednego bb bo tylko tyle miał. Ponoć jest normalnie po 1900-2000 tona

Opublikowano
Uziu92 napisał:

mocznik z inhibitorem 3.5 tys , saletra 2.8 tys , nawozy puławskie , cały plac zawalony w opór na składzie. Nikt nie bierze

Uu to taniocha w moim składzie mocznik po 4 tys a saletra po 3500. Zdrożało 300-500 zł w ciągu kilku kilkunastu dni. Dzisiaj też chciałem kupić ekogroszek na składzie najpierw zaśpiewali mi 1100 zatonę a po paru minutach 1180 🤷‍♂️

W ubiegłym roku płaciłem po 800/820 a dziś ten sam kosztuje 1200

Opublikowano
2 godziny temu, krzysiek277 napisał:

Czepiasz się mnie, A sam się żalisz w temacie paliwa że nie kupiłeś zbiornika bo byś zaoszczędził... rozumiem że przez to jesteś rozgoryczony bo musiałeś dać parę groszy więcej na litrze, i przez to wytykasz mi żebym się wzioł za robotę A ja żyję tylko z gospodarstwa A ty widzę jedziesz na dwa etaty i jakoś  fendta na podwórku nie masz

Ale jest różnica między obwinianiem siebie a obwinianiem wszystkich w około za swoje niepowodzenia. Brak zbiornika na paliwo to mój własny błąd i nie mam prawa mieć do nikogo pretensji a ty sie rzucasz na jakiegoś handlarzyka nawozem że przez niego nie ma taniego nawozu bo chce zarobić na swojej firmie i jeszcze wytykasz mu że jezdzi fajnym samochodem jakby kogoś zabił i mu go ukradł. :) Nie gniewaj sie, po prostu jestem szczery

Opublikowano (edytowane)

Tu nie chodzi o to że producent podnosi cenę i o to nikt większych pretensji pewnie nie ma tylko o tych je...nych pośredników których w Polsce jest najwięcej i czy to przy sprzedaży naszych produktów i przy zakupie i to oni wprowadzają największy zamęt na rynku. 

Edytowane przez tomhim1
  • Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, PAN88 napisał:

Jak będzie 2200 to będziesz chciał kupić za 2000.

Założenie jest kupić po tyle i raczej nie będę czekał aż stanieje do równego. Jak ktoś będzie coś miał to wezmę w tej cenie

Opublikowano
2 godziny temu, KlimekPL napisał:

Ale jest różnica między obwinianiem siebie a obwinianiem wszystkich w około za swoje niepowodzenia. Brak zbiornika na paliwo to mój własny błąd i nie mam prawa mieć do nikogo pretensji a ty sie rzucasz na jakiegoś handlarzyka nawozem że przez niego nie ma taniego nawozu bo chce zarobić na swojej firmie i jeszcze wytykasz mu że jezdzi fajnym samochodem jakby kogoś zabił i mu go ukradł. :) Nie gniewaj sie, po prostu jestem szczery

Kolego napisałem na pw o co chodzi także ja się na ciebie nie gniewam myślę że ty na mnie też 

Opublikowano
2 godziny temu, Bercik92 napisał:

A co jeśli teraz saletra kosztuje około 3 tys a wiosną będzie kosztować ponad 4 tys? 😏

Kupować szybko nie czekać ani dnia bo nie będzie taniej . Ale ja poczekam do marca .

Opublikowano
10 godzin temu, dzidzia202 napisał:

ludzie z miasta ci właśnie miastowi powinni też strajkować bo skoro świniak jest po 3-4zł za kg to czemu w sklepie tak drogo gdzie te pieniądze zostają sprawa tyczy się też byków, indyków kurczaków. 

A myślisz, że taki miastowy wie ile dostajesz za świnie? Dla niego drogo w sklepie to drogo dla rolnika.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Kupować szybko nie czekać ani dnia bo nie będzie taniej . Ale ja poczekam do marca .

fakt. dziś spotkałem znajomego. dumny że mocznik poniżej 4 kupił a saletre coś pod 3 podchodzilo. i dumny taki i mi truje że cały świat na polskie nawozy czyha i jakby nie nasz dobry rząd to te nawozy nawet za dwa razy tyle by zagramaniczne koncerny kupiły. ale długo to nie wytrzyma i na wiosnę w cenie gargamedon nastąpi 😂

Opublikowano

A tak z innej beczki czy robił ktoś może testy jaki jest spadek plonu bez użycia jakiegokolwiek azotu na wiosnę tylko to co jest w glebie ewentualnie ?;) I czy zrobienie wsiewki w pszenice np koniczyny która wyprodukuje ok 60 kg N nie było by jakaś alternatywą?;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v