Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
krzysiek1979 napisał:

To do ilu może dojść cena na wiosne? Ile byście zaplacili maxymalnie 3 tys, 4 tys za t.? 

Ja bym dał najwięcej 1500zł, chyba ze mleko będzie po 2,50zł to i mogę wtedy odżałować 2 tys 😌

Opublikowano
39 minut temu, krzysiek1979 napisał:

To do ilu może dojść cena na wiosne? Ile byście zaplacili maxymalnie 3 tys, 4 tys za t.? 

Na pewno bym nie dał 3tys za tonę saletry, jeden woreczek 50kg za 150zł? 🤯 

• Thanks 1
Opublikowano
44 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Ja nie mam nawet granulki żadnego nawozu.

Ale kogo to obchodzi ?? Zapomoga z gminy nie przyszła czy jak ?? Chwalisz czy żalisz ?? Już tam w Azotach mają Cię na celowniku.

Ja się pochwalę, że mam z 300 kg mocznika po 1400 jeszcze z zeszłego roku. Kozak co nie ??😁😁😁😁

Wczoraj propozycja saletry po 1810 zł/brutto za tonę.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, krzysiek1979 napisał:

Ja mogę dać nawet 5 tys, pod warunkiem że cena zbóż będzie 4 tys za tonę, a nie że zboża podrożały zaledwie 100 zł a nawóz i cała reszt też 100 ale % ludzie opamiętajcie się i nie myślcie że zboże będzie już systematycznie tylko drożeć, mają dziurę to pchają gdzieś, ktoś inny tę dziurę wypełni przy sprzyjającym roku i leżycie i kwiczycie.    :P

1 godzinę temu, Strongman napisał:

Mi się wydaje ze każdy już do tej pory kupił azoty na przyszły sezon.

Ty to poważnie mówisz czy jaja sobie robisz?  xD  nasłuchałeś się chyba premiera albo ministra rolnictwa i uwierzyłeś w dobrobyt na wsi.  :P   :D   Przy tym wzroście cen wszystkiego, to podejrzewam że dopłaty ludzie "przejedzą" i nie styknie na kupno nawozów.

Nikt o zdrowych zmysłach nie będzie walił nawozu za każdą cenę  ceną z kosmosu, bo wystarczy suchy rok i tak jakby grubą kasę przejebał w błoto, a raczej w piach.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano

To i ja się pochwalę, że na wiosnę kupiłem ponad stan nawozów i zostało mi 2,4t saletry i 0,5t polifoski, także tą wiosnę mam z głowy 🙊 Trzeba dobrze je schować, żeby nikt nie zarąbał 😬

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Zakłady produkcyjne będą testować z ceną, do jakiej granicy zbytu mogą posunąć się z ceną. Przy mentalności polskiego chłopa, podejrzewam że dosyć daleko   xD   nie doje a nawóz kupi.    :P   xD

Edytowane przez deSilva
Opublikowano
7 godzin temu, gomez181 napisał:

A pszenica w żniwa 2021 po 600...

Już po zniwach

Opublikowano (edytowane)

O to to to. Tak ich kosztuje 1800 zł jak zakłady mięsne byle jak kiełbasa po 30- 40 zł, przy cenie tucznika 4 zł z groszami za kilogram.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, deSilva napisał:

Ty to poważnie mówisz czy jaja sobie robisz?  xD  nasłuchałeś się chyba premiera albo ministra rolnictwa i uwierzyłeś w dobrobyt na wsi.  :P   :D   Przy tym wzroście cen wszystkiego, to podejrzewam że dopłaty ludzie "przejedzą" i nie styknie na kupno nawozów.

Nikt o zdrowych zmysłach nie będzie walił nawozu za każdą cenę  ceną z kosmosu, bo wystarczy suchy rok i tak jakby grubą kasę przejebał w błoto, a raczej w piach.

Ja kupiłem w lipcu po 1100 za rsm i mnie bedzie kosztował 1100 a nie 1800zł i czemu mam nie walić.

To od wiosny tak się dzieje z materiałami budowlanymi blachą i wyczułem sytuacje.Bo zawsze kupowałem o tej porze.

Tak jak widzę po ludziach to wszyscy mauzery mają pełne.

Teraz mam przeczucie ze do wiosny ON będzie po 7 zł.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
48 minut temu, deSilva napisał:

Zakłady produkcyjne będą testować z ceną, do jakiej granicy zbytu mogą posunąć się z ceną. Przy mentalności polskiego chłopa, podejrzewam że dosyć daleko   xD   nie doje a nawóz kupi.    :P   xD

mam dwa auta rsm po 1150, i reszte nawozów, do maja starczy potem się zobaczy

A czemu ma nie kupić jak rzepak 2700, gryka około 3000, pszenica 1050,

po prostu większą kasą się będzie obracać a zostanie tyle co zawsze, oni to mają policzone

szkoda tylko hodowców trzody 

Opublikowano

Ja do lutego nie kupuje nawet kilograma żadnego nawozu. Drogo już I tak jest, może akurat trafię i będzie taniej, a może będzie drożej. Nie mam zamiaru teraz napędzać rynku bo to tylko prowokuje zakłady do dalszego podnoszenia cen.

• Like 5
Opublikowano
dejmian90 napisał:

Ja do lutego nie kupuje nawet kilograma żadnego nawozu. Drogo już I tak jest, może akurat trafię i będzie taniej, a może będzie drożej. Nie mam zamiaru teraz napędzać rynku bo to tylko prowokuje zakłady do dalszego podnoszenia cen.

Ja tak samo

• Like 2
Opublikowano

Ja też nie kupuję,  tym bardziej że na przyszły sezon mam już nawóz zakupiony 😁. A tak na poważnie to jeżeli na sezon 2022/23 ceny nie spadną to na pewno będę myślał o reorganizacji upraw w gospodarstwie

Opublikowano

Chyba muszę podnieść cenę łubinu na wiosnę🤣

Pierdzielę też nie kupuję w tym roku nawozów🤭

Opublikowano

Do mnie dojechał rsm, sól potasowa i saletrosan zamówione ponad miesiąc temu i jak się mi wydawało drogo, ale biorąc pod uwagę terażniejszą cenę i to co będzie póżniej to cena niska. Więc spokój do następnego roku.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v