Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, dejmian90 napisał:

Woj. Podlaskie 

Powiat zambrowski

Mocznik-1520

Saletra-1150

Polifoska 6-1670

Polifoska 8-1720

Saletrzak-1040

Salmag-990

Narazie czekam nie zamawiam. Chyba drożej już nie będzie. 

Jeżeli pszenica będzie dalej droga  to i nawóz zdrożeje 

To wg cen jak ja zamawiane to Saleta 150 do przodu saletrzak 160 do przodu a mocznik płaciłem  1250 lub 90 trzeba by na fakturę zobaczyć 

Opublikowano
11 godzin temu, danielhaker napisał:

Zależy jaką kto ma strategię nawożenia. Potas lepiej działa gdy jest dzielony pod kolejne pokosy a wtedy 10-30 to zbyt duży stosunek, bo za mało fosforu. Ja sieję polifoskę 8 a resztę potasu dokładam gnojówką i solą po skoszeniu kolejnych pokosów

Na dziś sól 1340, polidap 1860, superfosfat 940, ultra 8 1600, poli 6 1650, poli krzem 1530, NPK 8-15-30 (Ultra 5?) 1410zł

skad ultra 8? i jaka ilosc?

Opublikowano
30 minut temu, Rolnik1973 napisał:

To pójde w pis du

Tee, bez focha. Dostał telefon od szefa? Dostał. To teraz niech pisze😆🤭

Telefon w pakiecie z punktami😁😁😁

Opublikowano
Dnia 25.01.2021 o 19:04, dejmian90 napisał:

Woj. Podlaskie 

Powiat zambrowski

Mocznik-1520

Saletra-1150

Polifoska 6-1670

Polifoska 8-1720

Saletrzak-1040

Salmag-990

Narazie czekam nie zamawiam. Chyba drożej już nie będzie. 

to ja w listopadzie płaciłem 

saletra 950

mocznik 1215

NPK 1470

Fosforan 1680 ceny brutto 

muszę jeszcze dokupić korn-kali i trochę kredy

Opublikowano
Dnia 26.01.2021 o 11:37, ahten napisał:

skad ultra 8? i jaka ilosc?

Nadaje się ta ultra wiosna na ozime jak z jej rozpuszczalnością? Salmag czy saletrzak to samo

Dnia 21.01.2021 o 21:24, cobra napisał:

tez mi sie nie chce wierzyc aby mieli 10 zł  🙂

Za 10 zł to by nawet faktury nie wypisali

Opublikowano

ceny nawozu kosmos mocznik 1700 netto całkowicie niedostępny aż sprzedawca mi odradził kupno mimo że w tej cenie i tak bym nie kupił Saletra 1050 netto i pewnie w poniedziałek podwyżka a ludzie kupują więc nakręcają rynek

Opublikowano

Też sprzedawca mi mówił że gdyby dziś miał dostawę to Mocznik 1700brutto. Ale brak.

Opublikowano
Dnia 22.01.2021 o 18:40, Agrest napisał:

Żeby było gdzie trzymać to czemu nie, ale ryzyko że worki się rozpadną.  25t to śmiało na 5 lat. 

Kupiłem dziś 900 brutto Agrochem

Opublikowano (edytowane)

Drożeje bo wiedzą że chłopki jak zobaczą że drożeje to rzucą się jak hieny na padlinę, byleby sąsiadowi pokazać że ja już mam.   xD

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v