Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
22 minuty temu, masa24 napisał:

hmm a nie zaczyna dopiero kwitnac ze tak to wyglada?

moj z kolei cierpi po 0,5 toprexu na nakladach, pol metra nizszy od rzepaku bez nakladu.  i niech ktos powie ze toprex to delikatny srodek

W tym roku jednak chyba ten toprex jakiś mocniejszy bo i u mnie na nakładkach niższy rzepak a w zeszłych latach jakoś tego nie zauważyłem 

Opublikowano
2 minuty temu, robercikj100 napisał:

W tym roku jednak chyba ten toprex jakiś mocniejszy bo i u mnie na nakładkach niższy rzepak a w zeszłych latach jakoś tego nie zauważyłem 

Nie toprex mocniejszy, a przebieg temperatur zimno bylo i go samo skrocilo

Opublikowano
Tomek90 napisał:

Nie widać powykręcany i karłowaty. 

Metkonazol na podwójnej dawce to tez znajomy ma bo zostało to przeleciał tragedia przy ziemi. 

Jakim preparatem ?

Opublikowano

Ciekawe jak wypadają te Sireny, Conatry, Plexeo...

Opublikowano

Jeszcze nawet słońce nie zaszło za horyzont, a tu już jadą 🤔

Opublikowano

No i co z tego że nie zaszło, w każdym rejonie Polski zachodzi o innej godzinie. Więc jeśli chcesz oceniać czy jest 20 czy nie jest to średnio 😅 @suffeks To twoje lambo jest piękne, szkoda że nie masz jego zdjęć w galerii

Opublikowano (edytowane)

Co chcesz ,pszczoły dawno w ulu 19-19,30 można startować , zresztą poszukać pszczole w rzepaku to trzeba mieć fuksa

Edytowane przez miwigos
Opublikowano
KubaMF napisał:

No i co z tego że nie zaszło, w każdym rejonie Polski zachodzi o innej godzinie. Więc jeśli chcesz oceniać czy jest 20 czy nie jest to średnio 😅 @suffeks To twoje lambo jest piękne, szkoda że nie masz jego zdjęć w galerii

A kto tutaj coś o godzinie wspominał ?! Debil jesteś ?? czytaj ze zrozumieniem !

Opublikowano

Na płatek chce zastosować flutriafol + azoksystrobina. Czy spadki temperatury do 6-8 stopni po zabiegu nie wpłyną na działanie tych substancji? Później ma lać i noc z piątku na sobotę to u mnie w sumie jedyne okienko na zabieg.

Opublikowano

Nie napisałeś nic o godzinie, ale można jednak tokiem myślenia domyślić że chodzi o godzinę. Już kilka gównoburz o to było, nie będę Cie wyzywał tak jak ty to robisz i większość użytkowników to robi i potem się żrą bez sensu :) Więc przepraszam że nie umiem czytać ze zrozumieniem ;) 

• Like 3
Opublikowano

Ponad tydzień temu na t2 poszło 700g tiofanatu metylu co dać teraz na t3 aby nie przesadzić z mocą fungicydu a jedynie przedłużyć jego działanie? Jakie strategie macie na t3? 

Opublikowano
miwigos napisał:

Co chcesz ,pszczoły dawno w ulu 19-19,30 można startować , zresztą poszukać pszczole w rzepaku to trzeba mieć fuksa

A co szkodzi wyjechać ok. 21 ej ? tak czy inaczej, będziemy pryskać po zmroku, więc ta jedna godzina opóźnienia nie zrobi różnicy.. U nas ci co mają po 400 - 500 ha. rzepaku, też nie wyjeżdżają przed 21 i jakoś zdążą wykonać zabieg... Chyba że nie macie już pszczół bo zdążyliście wytruć w latach poprzednich. to wtedy bez różnicy..

• Root Admin
Opublikowano
mraukot napisał:

KubaMF napisał:

A kto tutaj coś o godzinie wspominał ?! Debil jesteś ?? czytaj ze zrozumieniem !

misiu nie rozpędzaj się, na podwórku nie jesteś

Opublikowano
4 godziny temu, proxy8441 napisał:

skoro tez o nawożeniu tutaj to zapytam czy stosował ktoś Bialfoskę z Bialchemu 7-20-30? niebieskie worki, polecacie?

A skąd masz i po ile?

Opublikowano (edytowane)

tak jedynie z ciekawości. czemu tylko upominasz, a nie bana przywalisz za takie zachowanie?

7 minut temu, yacenty napisał:

misiu nie rozpędzaj się, na podwórku nie jesteś

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano

ja niczego nie sugeruję, tylko zastanawiam się od czego to zależy. w niektórych tematach, niemal do mordobicia dochodzi czasami i nic, a w innym wystarczy sporo mniej i bywa ban.

Opublikowano

pafnący, uprawiasz rzepak ?? myślę że nie, więc wróć do tych swoich erotomanów w temacie "pogoda"

pafnucy napisał:

ja niczego nie sugeruję, tylko zastanawiam się od czego to zależy. w niektórych tematach, niemal do mordobicia dochodzi czasami i nic, a w innym wystarczy sporo mniej i bywa ban.

W temacie "pogoda" 90 % wypowiadających się powinno mieć bana dożywotniego, chociażby za wstawianie memów z .urwami i .uchaniem. Ale widocznie to taki temat, dla degeneratów 🤔

Opublikowano
10 minut temu, mraukot napisał:

pafnący, uprawiasz rzepak ?? myślę że nie, więc wróć do tych swoich erotomanów w temacie "pogoda"

wracam. nie było zamiarem zwracanie uwagi na Ciebie. 

Opublikowano

Wzajemnie.. Pewnie w rodzinie nie jeden ubek i esbek był, więc podpie.dalanie pozostało we krwi....

Opublikowano (edytowane)

wypchaj się . nie było. pytałem ogólnie, nie zważając na to że byle kto napisał. dobranoc.

po za tym Yacenty sam zareagował.

Edytowane przez pafnucy
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez witek
      witam mam do was pytanie...w tym roku po raz pierwszy mam zamiar zasiac rzepak...a wiec moje pytania
      -czy rzepak na ziemni 2b i 3a urosnie??
      -jak odmiany ??
      -jak opryski nawozy i jakie dawki ??
      -jak jest opłacalnośc takie uprawy ??
      -nom i oczywiscie jak sa ceny na skupach ??...bo nigdy nie przyglądałem sie cenom bo nigdy nie siałem...a jeszce jedna rzecz jak ciąc z pnia czy z pokosu ??
    • Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez petro11
      Witam. Jakie macie sposoby na dokarmienie rzepaku siarką na wiosnę? Dostałem meila z oferą firmy Agroenergetyk z Opola. Mają tam Agrogypsum wapno siarkowe ( 16%SO3 i 21%wapnia) jest to pyliste ale nie kurzy się podobno a cena to jak w BIG BAG jakieś 210zł za tone. Tak myśle jakby pogłównie to sypnąć tak po 400gk/ha. Dodam że mam kwaśny odczyn.
    • Przez huliszek1990
      Witam. Mam do przesiania rzepak ozimy, niestety poszedł jesienia oprysk Devrinol i Matezanex subst. czynne napropamid i matazachlor. Teraz bede sial kukurydze na ziarno, pytanie mam czy ktos mial taki problem i czy jest potrzebna orka czy wystarczy gruber lub teleżówka? pozdrawiam
    • Przez danielhaker
      Cena rzepaku w sezonie 2019. Jak myślicie jak się będzie zmieniał rynek rzepaku? Ceny czarnego złota wzrosną? Spadną? A może ten sezon zamkniemy takim samym wynikiem jak rok 2018? Chwalcie się po ile sprzedajecie nasiona rzepaku.
      Kontynuujemy tu wątek z sezonu 2018
  • Dodaj nową pozycję...
v