Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Wiesz co, takim jak ty @henio2 albo @Denwer życze żeby urodziło wam się takie nieuleczalnie chore dziecko i albo umarło zaraz po porodzie a wasza zona/kochanka popełniła samobójstwo z depresji albo żebyscie musieli opiekować się całe życie takim dzieckiem przy tej marnej pomocy która oferuje nasze państwo, może choć trochę przejrzycie na oczy.

A  ja  ci  życzę   aby  czasem  te  twoje  złorzeczenie  nie  obróciło  się    i  nie  dotknęło to  ciebie  i  twojej  rodziny.

Życzę   tobie  i  twojej  rodzinie  dużo  zdrowia   oraz  dużo  miłosierdzia  i  łask  Bożych

w imię  Ojca   i  Syna  i  Ducha  Świętego

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
48 minut temu, Denwer napisał:

Życzę   tobie  i  twojej  rodzinie  dużo  zdrowia   oraz  dużo  miłosierdzia  i  łask  Bożych

A ksiądz do kogo?  Że tak zapytam?:lol:

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, mirro napisał:

Przecież kolęda w tym roku zakazana, to gdzie łazi?:lol:

w przyrodzie nic nie ginie , koleda jest w kosciele . na dany dzień ksiądz zaprasza do koscioła  na msze całą wieś z podpisanymi kopertami , tak jest w mojej parafi .                                  https://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/ciekawostki/news-nowe-elektryki-na-zlom-nikt-nie-chce-ich-naprawiac,nId,4981870

Edytowane przez jarecki
  • Confused 1
Opublikowano

niech się sam dziad weźmie za robotę i sobie wynagrodzenie wkłada do kopert 🤣

Opublikowano

@racyl jak u ciebie  ksiądz  chodził  po kolędzie  to  ty  w niej uczestniczyłeś   czy  chowałeś  się  w   piwnicy  ?

Opublikowano (edytowane)

dla paru minut w obecności rozpasionego czarnucha nie opłaca sie chować 🤣

Jak ktoś słaby i bojaźliwy to może się chować 🤣

powinni to łażenie po chałupach zlikwidować bo to niczemu nie służy byle zedrzeć większe datki niż na tacy 🤣

to nic nie daje to święcenie co ma być to będzie. u mnie co roku chodzi ksiądz a jak miał być pożar w domu to był. w dodatku jeszcze w tym miesiącu co ta kolęda 😁

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Denwer napisał:

A  ja  ci  życzę   aby  czasem  te  twoje  złorzeczenie  nie  obróciło  się  czasem   i  nie  dotknęło   ciebie  i  twojej  rodziny.

Ty sobie Bogiem swojej twarzy nie wycieraj. 

@mirro, u nas tam normalnie chodzi czarna zaraza od domu do domu. Tylko wizyta skrócona do max 15 min. 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

A to zależało od opłaty, że tak powiem i od tego czy mówiłeś zgodnie z tym co ksiądz myśli, u mnie i tak siedział max 10min, ale bywały domy, że i 0,5h potrafił sobie posiedzieć ;) 

Tyle są warte oskarżenia stawiane przez PiSiorów. Kończy się sprawami o pomówienie. https://wiadomosci.wp.pl/byla-rzecznika-mon-skazana-sad-pomawiala-na-polecenie-antoniego-macierewicza-6597046245215200a

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, racyl napisał:

Ziobro hasa od 2015r  w prokuraturze i tak naprawdę nic adamowiczowi nie udowodniono więc czemu mają służyć te rewelacje ? 🤣

Za mało swoich ludzi obsadził ? czy nie ma nic konkretnego na gościa ?🤣

Konkretne jest to że w TVPis mówili że jest winny. Ciemnocie proletariackiej to wystarcza. PIS i lud wie lepiej a nie sazali go bo był układ i źli sędziowie 

12 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Skoro PiS tak dba o nienarodzone, to może też niech o nie zadba po urodzeniu? Jakoś jak rodzice tych "cudownie" narodzonych dzieci byli w Sejmie to PiS nie chciał z nimi rozmawiac. 

Wiesz co, takim jak ty @henio2 albo @Denwer życze żeby urodziło wam się takie nieuleczalnie chore dziecko i albo umarło zaraz po porodzie a wasza zona/kochanka popełniła samobójstwo z depresji albo żebyscie musieli opiekować się całe życie takim dzieckiem przy tej marnej pomocy która oferuje nasze państwo, może choć trochę przejrzycie na oczy. 

Trochę przesadziłeś. Im nie ma sensu źle życzyć bo to i bez tego upośledzone jednostki 

1 godzinę temu, Denwer napisał:

Widzisz  żeby  ktoś  tu  gdzieś  łaził 

136507210_826111321578229_42861609585396

O ja zesz pie... le 😳 I kto to mówi? Co ty możesz wiedzieć o manierach będąc kim jesteś czyli Pisowski funkcjonariuszem, zaprzancem upowszechniającym propagandowe chamstwo😂

Edytowane przez Ulman
  • Thanks 1
Opublikowano
9 godzin temu, Roman176 napisał:

Za każdym razem gdy pada śnieg... - Obrazek - Obrazkowo - najlepsze  obrazki, demotywatory, motywatory, memy, gify i takie tam.

Roman o ja Cię nie mogę, jesteś również zrzeszonym  fanem? Raz trafiłam na zlot przechodząc i ze śmiechu nie mogłam, nie dowierzając własnym oczom: uroczyste odziewanie pomnika w szaty, do tego podkład muzyczny oraz patetyczna przemowa prezydenta, na końcu udanie się orszakiem do filharmonii na seans. 

23 godziny temu, henio2 napisał:

https://www.google.com/search?q=Argentyna+aborcja&sxsrf=ALeKk00Thtt2vZZoi2_nXjakR-LqlTGVuw:1610613443916&source=lnms&tbm=nws&sa=X&ved=2ahUKEwjroMfRgpvuAhVjhosKHQHODSYQ_AUoAnoECAkQBA&biw=1366&bih=625

W Argentynie, od obalenia rządów wojska i powrocie demokracji w 1983 roku, w wyniku nielegalnie przeprowadzanych zabiegów przerywania ciąży zmarło ponad 3 tys. kobiet.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, racyl napisał:

dla paru minut w obecności rozpasionego czarnucha nie opłaca sie chować 🤣

Jak ktoś słaby i bojaźliwy to może się chować 🤣

powinni to łażenie po chałupach zlikwidować bo to niczemu nie służy byle zedrzeć większe datki niż na tacy 🤣

to nic nie daje to święcenie co ma być to będzie. u mnie co roku chodzi ksiądz a jak miał być pożar w domu to był. w dodatku jeszcze w tym miesiącu co ta kolęda 😁

To  poco  go  wpuszczasz  bo  nie  rozumiem  tego ??

Przecież  to  zwyczajna  obłuda

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Ty sobie Bogiem swojej twarzy nie wycieraj. 

Nie  wycieram ale  człowiek  twojego  pokroju  tego  nie  rozumie.   Domyślam  się  że  trudno  ci  pojąć  że  ktoś  może  ci  dobrze  życzyć,  ale  wiedz  że  są  jeszcze  tacy  ludzie    jak  ja  którzy  życzą  wszystkim  wszystkiego  dobrego.

Jeszcze raz   życzę  ci  aby  te  twoje  złorzeczenie   nie  dopadło  ciebie  ani  twojej  rodziny

Zapomniałeś  widzę  albo nie  znasz  starego  przysłowia :

,,Nie życz złego nikomu, byś tego nie zastał w domu,,;)

Edytowane przez Denwer
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Denwer napisał:

,,Nie życz złego nikomu, byś tego nie zastał w domu,,;)

Wiesz, nie wierzę w jakieś pogańskie przesądy ;) Żadne czerwone wstążeczki, czarne koty, brzozowe gałązki itd nie robią na mnie żadnego wrażenia ;) 

Już kilku mi źle życzyło, i jakoś nie obróciło się to przeciwko nim ;) Żyją sobie tak samo cały czas ;) 

Opublikowano

Ale te nagrne pisiorki sobie na życzyły... 😂😂😂😂😂

Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Tyle są warte oskarżenia stawiane przez PiSiorów. Kończy się sprawami o pomówienie. https://wiadomosci.wp.pl/byla-rzecznika-mon-skazana-sad-pomawiala-na-polecenie-antoniego-macierewicza-6597046245215200a

Spawa wjazdu do CEK widać zebrała odwrotne żniwo niz planowano. Misiewicz siedział, Pani rzecznik skazana, jak widać Pan Antonii i jego działania nadaja się z gruntu dla prokuratury. Tylko wizerunkowo służby dostały  po ryju. No i przekazali dokumenty naszych służb USA, gdzie sami byli zdziwieni że nasi wydaja swoich ludzi. 

• Like 2
Opublikowano
32 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Wiesz, nie wierzę w jakieś pogańskie przesądy ;)

Tyle  że  przysłowia   to nie  pogańskie  przesądy  ;)

33 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Już kilku mi źle życzyło, i jakoś nie obróciło się to przeciwko nim

Tego  nie  wiesz  i  wiedzieć  nie  będziesz.

Tylko  ludzie  źli  życzą  innym  źle.  Widać   mało  w życiu  zaznałeś  dobra    a dużo  złego  czego  sam  potwierdzasz.

34 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Już kilku mi źle życzyło

;)

Opublikowano (edytowane)

@Denwer, to powiedz, skąd wywodzi się termin Bożego Narodzenia, jednego z najważniejszych świąt twojej religii ?? ;) 

Ja to się śmieję, szedł do kościoła, czarny kot przebiegł drogę, i wrócił do domu ;) 

Opublikowano

"- Obecnie nie można potwierdzić znalezienia w Polsce brytyjskiego wariantu COVID-19, ale trudno jest przypuszczać, że nie dotarł on jeszcze do naszego kraju - powiedział w poniedziałek minister zdrowia Adam Niedzielski.

- Na razie mamy potwierdzoną informację o tzw. wariancie czeskim - dodał.

Wypowiedź Niedzielskiego odbiła się szerokim echem w Czechach. Tamtejsi eksperci są zaskoczeni słowami polskiego ministra, bo jak podkreślają, do tej pory nie słyszano tam o mutacji do której miałoby dojść w tym kraju.
Czescy dziennikarze zapytali o sprawę również polskie Ministerstwo Zdrowia. W odpowiedzi resort wyjaśnił, że  termin "wariant czeski" został użyty przez ministra jako nazwa medialna wariantu SARS-CoV-2 z mutacjami w strukturze białka S.

O nowym wariancie koronawirusa wypowiedział się dr hab. Tomasz Dzieciątkowski. [...] Według niego obecnie dostępne na rynku szczepionki przeciwko koronawirusowi będą skuteczne również w przypadku nowej mutacji."

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2021-01-12/niedzielski-mowil-o-czeskim-wariancie-koronawirusa-czesi-zaskoczeni/

Bardzo mnie cieszy szybkość i sprawność działania naszego Państwa i wirusologów. Nie dość, że pierwsi dowiedzieliśmy się o kolejnej mutacji, to już nawet wiemy że na tą mutację szczepionka też działa.

Nic dziwnego, że później ludzie doszukują się teorii spiskowych, nie chcą się dostosowywać do obostrzeń itp. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v