Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Ulman napisał:

Mogą. Powiedz to Mariuszowi bo to on w strachu.

Bo dzisiaj w Wiadomościach w TVP straszyli, to i w strachu żyje xD Łyka jak pelikan propagandę mu serwowaną na talerzu ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
20 minut temu, Ulman napisał:

No i co z tych manewrów? Po prostu walą kijem w klatkę z małpą a małpa drze ryj w TVPis i straszy ciemnote.

Przy ich sile militarnej wejdą kiedy zechcą i dojdą dokąd zechcą i żadne śmieszne Błaszczaki nawet nie jękną.

Zanim nasza Armia by się  zorientowała co się stało była by już defilada w warszawie to 39 rok .

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

Dlatego TVP dostaje na to 2 mld rocznie.

A CDU ie daje na Kampus Polska? Tak pytam bo widzę, że mocno zorientowany jesteś

Opublikowano
9 minut temu, galan99 napisał:

Zanim nasza Armia by się  zorientowała co się stało była by już defilada w warszawie to 39 rok .

Widzisz armia jest narzędziem. Ona orientować się nie musi a i decyzje co do jej działania ( bądź nic nie robienia) podejmują politycy. Oni też sprawują cywilna kontrolę nad armią, co ma gwarantować iż sama armia nie sięgnie po władzę. Czyli przytyk troch chybiony.

Opublikowano (edytowane)

A to w Tusk Vision Network nie mówili?

Ostatnio poseł KO Michał Gramatyka wyraził swoje zadowolenie z faktu sponsorowania Campusu przez niemieckie fundacje, ale to było w TVPis więc pewnie zmontowali wypowiedz, lub przekupili pOsła ;))))

Edytowane przez binek
Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

jak w stanie wojennym-przepustki ,zakaz poruszania poza terenem zamieszkania. 

Czyli Gierek w ich wydaniu trwał 5 lat, teraz jeszcze 5 lat Jaruzela(stan wojenny i inflacja) i po komunie BIS xD 

Opublikowano
9 minut temu, Ulman napisał:

To ja się zapytam czemu Jarek kazał Lechowi lądowac do skutku? Nie wiem ale zapytać nie zaszkodzi.

He he najlepszą obroną jest atak, jak się nie ma nic do powiedzenia, to się wyciąga lądowanie Lecha ;)

• Like 1
Opublikowano
19 minut temu, binek napisał:

He he najlepszą obroną jest atak, jak się nie ma nic do powiedzenia, to się wyciąga lądowanie Lecha ;)

Widzisz to jest tak samo jak z twoim pytaniem o dotacje . Nic nie wiesz a pytasz. Ja robie to samo więc o co ci chodzi?

Opublikowano

jak sie nie ma nic do powiedzenia to sie wyciaga wino tuska.😛

jeden drugiemu nic nie kazal -jeden ledwo wstal a drugi byl skacowany i zaspal do pracy wiec wiele sie nie nagadali.

Opublikowano
15 minut temu, Ulman napisał:

Widzisz to jest tak samo jak z twoim pytaniem o dotacje . Nic nie wiesz a pytasz. Ja robie to samo więc o co ci chodzi?

Piszesz że  TVP dostaje miliardy dotacji za przekazywanie nierzetelnych informacji - prawda? A ja się pytam ile przekazuje niemiecka CDU na Campus Polska na którym wykładają politycy opozycji, Ci sami którzy w latach 90-tych przywieżli (podobno) milion marek w plastikowych reklamówkach o których pisał sam sekretarz generalny i wiceprzewodniczący partii. Tak łopatologicznie - tu dotacja i tu dotacja, i moje pytanie w czy może wiesz ile w drugim przypadku wyniosła ? A Ty mi tu z lądowaniem Kaczyńskiego, że robisz to samo co ja, słabiutko jak na kogoś kto się tu mieni jako ta bystra, otwarta  a przede wszystkim ta mądrzejsza część społeczeństwa, w przeciwieństwie do tej "tłuszczy" którą na każdym kroku podkreślasz.

Opublikowano (edytowane)

To że TVPis dostaje 2 mld rocznie by zastraszać proletariat każdy doskonale wie. Czy CDU dotuje jakis festiwal? Może tak , może nie. Ile przekazuje? Pytaj CDU albo Bundestag  bo skąd ja takie rzeczy mam wiedzieć? Jeśli jesteś sprawnym intelektualnie osobnikiem to domniemuję że  pisząc  że  "tu dotacja i tu dotacja" to rozumiem przez to że wiesz że coś takiego miało miejsce. Ustal jeszcze wysokość tejże i nie będziesz musiał pytać a naPISesz  nam wszystkim  prawdę objawioną. 

@jacus tobie o coś konkretnego chodzi czy z nadmiaru wody ci sie tak porobiło?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

No właśnie ciekawy jestem ile niemaszki płacą za szczucie na Polski rząd? Pewne jest że płacą za ten "festiwal" jak sam to nazwałeś, potwierdzają to sami biorący w tym udział politycy. Tylko jakoś ta prawda objawiona nie chce dotrzeć do Ciebie, czy to takie trudne do przełknięcia, że opozycja sponsorowana jest przez zagraniczną partię. Takie pytanie, czyją politykę będzie realizowała opozycja? A może Ty z tych naiwnych, co wierzą w bujdę pod tytułem- kapitał nie ma narodowości? :)))

Opublikowano
6 godzin temu, binek napisał:

No właśnie ciekawy jestem ile niemaszki płacą za szczucie na Polski rząd?

Na polski rząd szczuć nie trzeba. Nawet nieracjonalnym byłoby szczuć na rząd , który działa w taki sposób. Chyba że Niemcy chcą aby Polacy wzięli swój rząd za dupsko a ten się ogarnął w swoich działaniach. 😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v