Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
12 minut temu, Mariusz2903 napisał:

1000 zł  na dziecko na 18 lat super pomoc dla rodziny 

Rodzina niech za***prza na utrzymanie i liczy na siebie. 

5 minut temu, jacus napisał:

ja starsze dzeci wychowalem bez 500 ..

mariusz-masz tego swiadomosc ze te dzieci jeszcze beda gorzko zalowac tych zmarnowanych pieniedzy pozyczonych przez nas od nich a ktre beda splacac z procentem ?

Toż ci dziś napisał że woli nie dożyć czasu gdy sekta straci władze. Dzieci go nie obchodzą 

Opublikowano

Nadinterpretowujesz jego słowa, myślisz że ma tylko te 2 lata życia przed sobą i jest z kostuchą pogodzony w tak młodym wieku?🤔😜

Opublikowano

no ale cały cywilizowany swiat  tak obecnie wygląda żę rodzina otyrzymuje pomoc . 

16 minut temu, pafnucy napisał:

rodzinę to sie utrzymuje za to co sie zarobi, a nie za to co państwo da. 

w dodatku odbiera to z nawiązką.

Chyba już mineły te lata , możęmy wychować dzieci w biedzie ale gospodarka polski woli zamiast murarzy wykształcić informatyków czy inżynierów a to kosztuje wszelkie zajecia poza lekcyjne nie są tanie 

14 minut temu, Agrest napisał:

Też bym dał radę bez tych pieniędzy. Z drugiej strony mam teraz na opłacenie córce mieszkania.

ale czy posłał byś córke do lepszego liceum i stworzył jej lepsze perspektywy ?

Opublikowano

Dziś wiem, że tak, wtedy nie mogłem tego wiedzieć. Dziś wiem też że tego 500+nie zauważam w budżecie, bo do tej pory jako tako szło zarobić, zawsze jakąś górkę odłożyć i dokupić to co się chciało.

Na to co w sierpniu zainwestowałem w córkę to całe 500 plus nadal mało.

Opublikowano

jedno jest pewne żę te wydatki mają ogromny wpływ na gospodarke i bezrobocie a  tej wartosci nie da się wyliczyć bo jest bezcenna dla przyszłych pokoleń , mniejsze bezrobocie to wieksza szansa znalezienia dobrej pracy i pozostania w polsce 

• Haha 1
Opublikowano

No na pewno konsumpcja została mocno pobudzona. Tego chyba nikt nie podważy.

Opublikowano
9 minut temu, galan99 napisał:

To jak mamy dogonić zachód z zarobkami z socjalem jak wszystko na nic nic w Polsce nikomu nie pasuje .

pracując.

Opublikowano
25 minut temu, Agrest napisał:

No na pewno konsumpcja została mocno pobudzona. Tego chyba nikt nie podważy.

Ciekawe czy jak się przepuści te dane przez wzrost cen to wyjdzie jakąś wielka różnica. Co ważne, wzrost gospodarczy oparty na konsumcji to najgorszą z możliwych opcji 

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Ciekawe czy jak się przepuści te dane przez wzrost cen to wyjdzie jakąś wielka różnica. Co ważne, wzrost gospodarczy oparty na konsumcji to najgorszą z możliwych opcji 

Nie mam na myśli konsumpcji spożywczej.

Na pewno obroty wzrosły w branży meblarskiej, budowlano remontowej, turystyce rozrywce, elektronice. 

Problemem jest że czego byśmy nie kupowali to ostatecznie pracujemy na PKB Chińczyka, Niemca, Holendra francuza...

Może po za meblarstwem.

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Ulman napisał:

Co ważne, wzrost gospodarczy oparty na konsumcji to najgorszą z możliwych opcji 

są 2 opcje albo wzrost konsumcji lub wzrost eksportu nie ma  3 opcji wzrostu [ inflacja sie nie liczy ] .  Akurat na wzrost konsumcji stawiają chiny . Ze wzrostem konsumcji  idą dodatkowe miejsca pracy bo ktoś musi wyprodukować a druga osoba musi sprzedać produkt .           Uzależnienie sie od eksportu to też nie zbyt dobra perspektywa najlepiej to połączyć konsumpcja wewnętrzna oraz eksport i wtedy jest stabilizacja cen 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

dobra perspektywa najlepiej to połączyć konsumpcja wewnętrzna oraz eksport i wtedy jest stabilizacja cen 

Nie licz że coś się ustabilizuje, bo trend jest ogólnoświatowy i nasze podwyżki ,to wcale nie koniec tego co nas czeka. 

Opublikowano (edytowane)

na swiecie  spadają zakupy i nastroje konsumentów , w USA ludzie zaczynają oszczedzać i to do europy przyjdzie tylko z opuznieniem i pierwsze badania z rynku polskiego też mowią o rozsadniejszych wydatkach , także można po woli przygotować się na spadek konsumcji .   jak odnajde raport z polski to wkleje ale ogólnie chodziło żę w polsce jest drogo i ludzie mają zmiejszyć zakupy głownie chodziło o produkty spożywcze .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Denwer napisał:

241013379_1171204830055082_2203777108099

No i co to za ochrona granicy jak kilka osób może ja zniszczyć w kilka sekund?? Ten płot idealnie pokazuje jak PiS wykonuje wszystkie swoje inwestycje. Byle jak, byle było się czym chwalić w TVP. 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Ale swoją drogą to jak zryty berety mają ci aktywiści?  Czy tam wszystko jest ułożone jak należy pod kopułą?

Edytowane przez Agrest
Opublikowano

Jakie zabezpieczenia na granicy? Migranci wchodzą w nasz teren jak gorący nóż w masło. Nielicznych udaje się zatrzymać. Te druty to lipa. Pokazywali ostatnio jak przy pomocy starej ramy okiennej i kilku desek można ją sforsować. A to, że jacyś kolesie to zniszczyli pokazuje jak pilnowana jest granica. Gdyby tego nie niszczyli a tylko szli to by poszli i poszli.

39 minut temu, Denwer napisał:

240931695_295730602317736_54153093191123

Prawdę mówi i każdy to wie. Niestety pis będzie straszył głupków tak jak prywatyzacją. Ale każdy wie, że w PL za dużo szpitali jest a trafiają tam często ludzie, którzy zostali by wyleczeni w domu. Szpitale są pozadłużane a i lekarzy coraz bardziej brakuje. Problem tylko w tym jaki szpital zamknąć. Każde miasteczko będzie broniło swego szpitala choć na co dzień na nim psy wieszają jak w moim mieście.

Opublikowano (edytowane)

Znowu przegrane wybory PO oni to mają rozmach sp***dolić wszystko na samym początku .

Taki Grocki , Tusk i aktywiści jak się zwą .

Bieńkowska  powiada że Polska powinna być ukarana to jest Polka .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Rozmowa była i będziem  pamiętać .

o czym?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v