Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Pomagamy dzisiaj Litwie z tymi imigrantami a oni i tak mają nas gdzieś. Trzeba było im warunki tej pomocy postawić ze pomożemy im a oni dadzą spokój naszej mniejszości. Dostaliśmy w tylek od USA a Duda na Ukrainie po ukrainsku gada i drażni dalej niedźwiedzia zamiast jakoś się może ułożyć przy negocjacjach bo potem inni ułożą się za nas.

Opublikowano

Ale żeś mi przysrał😁 Pewnie poczułeś sie jak w podstawówce🤣

34 minuty temu, galan99 napisał:

Powinieneś zostać prezydentem Unii to być oświecił całą Europę z ciemnoty .

Ciemnoty nie da się oświecić. Ich trzeba utrzymywać w nieświadomości , karmić głupotami i doić ile się da. Czasem dać jakąś marchewkę i pochwalić a będą jedli z ręki. 

17 minut temu, akooo napisał:

Pomagamy dzisiaj Litwie z tymi imigrantami a oni i tak mają nas gdzieś. Trzeba było im warunki tej pomocy postawić ze pomożemy im a oni dadzą spokój naszej mniejszości. Dostaliśmy w tylek od USA a Duda na Ukrainie po ukrainsku gada i drażni dalej niedźwiedzia zamiast jakoś się może ułożyć przy negocjacjach bo potem inni ułożą się za nas.

A czy jest jeszcze ktoś na świecie kto nie ma nas gdzieś?

Opublikowano
29 minut temu, akooo napisał:

Z nami nikt się nie układa, bo nikt nie ma takiej potrzeby...... 

Tylko nasi scigodni rządzący wszędzie nosa wetkną..... Z wszelaka pomocą...... 

Opublikowano
13 minut temu, Ulman napisał:

Ale żeś mi przysrał

Brakło argumentu?

14 minut temu, Ulman napisał:

Ciemnoty nie da się oświecić. Ich trzeba utrzymywać w nieświadomości , karmić głupotami

wypisz wymaluj jak to Korwin z wami robi

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Święta przyszły wcześnie w tym roku ...

Do tej pory statystyki ukazują iż USA obdarowało Taliban następującym sprzętem :

7000 sztuk karabinów maszynowych

4700 pojazdów Humvee

20.000 sztuk granatów i granatów napędzanych rakietą

Gigantyczne ilosci pocisków artyleryjskich ( te ulegną demontażu i materiał wybuchowy bedzie używany do IED )

Artyleria typu D-30

200 sztuk statków powietrznych podzielone na:

5x Helikoptery BlackHawk

16x Mi-17 po modernizacji

10x A29 Super Tornado samoloty

Drony szturmowe..

Jest pogłoska iż zaczęła się sprzedaż sprzetu z gwarancją dostawy do zaprzyjaźnionych grup w Europie..

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i na świeżym powietrzu

Opublikowano

media ekscytuja się tym sprzętem po ANA no i co zdobyli parę karabinów kilka hamvee i co? Jakby patrzeć regionalnie to i tak mizernie wypadają. Co to jest dzisiaj smiglowiec mi8 czy uh60 sztuk kilka kto tym latać będzie skąd części zamienne. To nie jest takie proste jak się wydaje.

Takie armie na modlę amerykańska typu była ANA bez stałych dostaw do niczego się nie nadaje , talibowie wiele pożytku z tych zabawek nie będą mieli ale na zdjęciach to efektywnie wyglada

Opublikowano
54 minuty temu, akooo napisał:

Ja Cię nie poznaję! Toż Ty z sensem gadasz i widać refleksję nad ostatnimi wydarzeniami. Chwała Ci i szacun. Tylko że jak widać to już poukładano się za nas. Chcieliśmy być łącznikiem między wschodem i zachodem a wyszliśmy na element niechciany. 

6 minut temu, akooo napisał:

Co to jest dzisiaj smiglowiec mi8 czy uh60 sztuk kilka kto tym latać będzie skąd części zamienne. To nie jest takie proste jak się wydaje.

No mają prawie tyle Black Hawków co my.😂

Opublikowano
1 godzinę temu, Dariowola napisał:

No niektórzy tłumaczą że siezdzą w pasie ziemi niczyjej

No to czyja ta ziemia skoro ona niczyja? Jaszcze wystąpią o zasiedzenie i kalifat im tam założą.🤣

Opublikowano
mirro napisał:

54 minuty temu, akooo napisał:

Ja Cię nie poznaję! Toż Ty z sensem gadasz i widać refleksję nad ostatnimi wydarzeniami. Chwała Ci i szacun. Tylko że jak widać to już poukładano się za nas. Chcieliśmy być łącznikiem między wschodem i zachodem a wyszliśmy na element niechciany. 

6 minut temu, akooo napisał:

Co to jest dzisiaj smiglowiec mi8 czy uh60 sztuk kilka kto tym latać będzie skąd części zamienne. To nie jest takie proste jak się wydaje.

No mają prawie tyle Black Hawków co my.😂

No i co. Iran do 79r kupował na zachodzie w tym głównie usa broń za miliardy i ile to było warte po odcieciu od części zamiennych po rewolucji podczas wojny z Irakiem. To są tylko liczby a brodacz z m16 na hamvee efektywnie wyglada. Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie . Czy w Afganistanie jest teraz jakaś siła zbrojna opozycyjna do talibów?

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, akooo napisał:

To są tylko liczby a brodacz z m16 na hamvee efektywnie wyglada.

Tak samo efektownie wygląda w półciężarówce a najbardziej efektownie kiedy obsługuje zamontowany na jej pace zestaw 2x 23mm ZU,😂

Tylko w tym drugim przypadku łeb odpada po jednym strzale.

Yyyyyyy tego chyba jeszcze nie grali. Dwu wybitnych fachowców od energetyki jądrowej.😂

https://www.money.pl/gospodarka/nowa-posada-ministra-czarnka-bedzie-nadzorowal-rozwoj-reaktorow-jadrowych-6675416716323488a.html

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Co do naszej polityki zagranicznej to zawsze byłem sceptyczny i pisałem o tym tu nie raz. Tak to jest gdy w kraju od 30 lat rządzą ekipy dla których liczy się tylko interes własnego ugrupowania który nie zawsze jest zgodny z interesem Polski. Elity pisu patrzą na politykę jakby zatrzymali się w latach 80 jednak w USA nie rządzi juz Reagan ,ZSRR nie istnieje (większa komuna jest na zachodzie ) . Z Rosją każdy chce robić biznes bo w sumie dlaczego mają nie robić? Z arabami gdzie publicznie ucinaja głowy, mordują chrześcijan w majestacie prawa jest okej a z Rosją to już nie gdzie gdyby nie ona to z Syrii by krwawa plama została a chrześcijanie poszliby na szafot.

mirro napisał:

Tak samo efektownie wygląda w półciężarówce a najbardziej efektownie kiedy obsługuje zamontowany na jej pace zestaw 2x 23mm ZU,😂

Yyyyyyy tego chyba jeszcze nie grali. Dwu wybitnych fachowców od energetyki jądrowej.😂

https://www.money.pl/gospodarka/nowa-posada-ministra-czarnka-bedzie-nadzorowal-rozwoj-reaktorow-jadrowych-6675416716323488a.html

ale do takiego widoku każdy przywykl juz a na sprzęcie z ameryki to już co innego jest o czym pisać a za pół roku te zabawki to będzie szmelc

Opublikowano
2 minuty temu, akooo napisał:

Tak to jest gdy w kraju od 30 lat rządzą ekipy dla których liczy się tylko interes własnego ugrupowania

O nie, nie Drogi Kolego. Od kilku lat rządza u nas patrioci dla których liczy się tylko dobro obywateli i Rzeczypospolitej. (przynajmniej tak o sobie mówią)

7 minut temu, akooo napisał:

a za pół roku te zabawki to będzie szmelc

Mając na uwadze że sporo Honkerów u nas jeszcze jeździ, to prawdziwy szmelc stoi w naszych garażach.😂

Opublikowano

Napewno środowisko w pis jest bardziej patriotyczne jak tamte marionetki które nawet wstydu nie mają i się z tym odnoszą. Ale ogólnie PiS zaprzepascil wiele . Druga rzecz co polski rząd jaki by nie był w dzisiejszym czasie może uczynić, jaki jest zakres jego władzy.

Opublikowano

Druga rzecz co polski rząd jaki by nie był w dzisiejszym czasie może uczynić, jaki jest zakres jego władzy.

Rząd ma za***rdalać, bo od tego jest. Jest władzą wykonawczą i chyba dawno zapomnieli o tym fakcie.

8 minut temu, akooo napisał:

Napewno środowisko w pis jest bardziej patriotyczne

To miało być do śmichu?😂

Opublikowano

No i zapierdalają... nasze pieniądze i po naszych ulicach🤣

Opublikowano
mirro napisał:

Tego... Będą produkować czystą energię - aż cnotliwą

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v