Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, PRZMAS19821982 napisał:

Teraz to może pokrzyczec tylko.....

Na zmiany na lepsze już jest za późno..... Aby było polskie

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2021-08-23/szef-mon-na-granicy-z-bialorusia-powstanie-plot/?ref=slider

No i jakby postawili płot chroniący od białoruskiego ASF, to płot już by był.😂 A teraz płot zapobiegnie powrotowi ASF na Białoruś.🤣

Tylko mam pytanie dlaczego płotem zajmuje się MON? Przecież jest Pan Kaczyński i MSW, wojsk ochrony pogranicza nie ma.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Nic nie zapobiegnie bo przywiozą samolotami .

Dworczyk: Do Polski przyleciało już ponad 500 Afgańczyków. Trafią do ośrodków dla imigrantów i hoteli .

Około godziny 15.30 do Polski przyleciał samolot z 70 uchodźcami z Afganistanu - poinformował szef kancelarii premiera Michał Dworczyk. Jak dodał, w ostatnich dniach do kraju przybyło ponad 500 obywateli Afganistanu.

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,27485628,dworczyk-do-polski-przylecialo-juz-ponad-500-afganczykow-trafia.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta&fbclid=IwAR1s3Vi82n48pSmnRsbYsmXj_vrgyQLEKVLp_LBc6Y

Opublikowano

Ci mają przejebane, bo jak w radio jakiś nygus się wypowiedział to zaplanowana akcja Białorusi.  Jeśli popuścimy zwieracze to otworzymy bramy piekieł i tym kanałem ruszą tysiące 

Opublikowano

Agrest! Do uja! Zwieracze są w takim miejscu, które służy raczej do wydalania!

mirro napisał:

A tych dwadzieścioro dalej będzie siedziało na granicy. 😂

Wybuduje się domki z nowego ładu i otoczy płotem - całkiem jak auslandetzy w czasie minionym...

Opublikowano

No tak. Na razie stoimy twardo przy swoim, pośladki napięte, północno koreańska mina na twarzy i gramy z Białorusinami

Jak się popuści to popłynie🤣

Opublikowano (edytowane)

Europa się grodzi. Gdzie powstaną zasieki przeciwko migrantom?

Nie tylko Polska umacnia swoje granice. W Europie powstaną łącznie setki kilometrów zasieków utrudniających przekraczanie granic przez migrantów. Gdzie się pojawią? Państwa ujawniają swoje plany.

Nie ma jeszcze informacji dotyczących długości płotu. Jednak wcześniej w komunikacie rząd podawał, że łączna długość granicy z Białorusią wynosi 418 km, z czego "najbardziej narażonym na przekroczenie" odcinkiem jest 187 km długości granicy. To prawdopodobnie tam powstanie nowe ogrodzenie.

Litwę i Białoruś rozdzieli 500 km zasieków ,

Ogrodzenie i monitoring na granicy Grecja-Turcja .

Turecki rząd przyspieszył też prace nad płotem na granicy z Iranem. W planach jest 256 km ogrodzenia, z czego powstało już 156 km.

Jaki piękny jest świat wszyscy się grodzą .

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/uchodzcy-na-granicach-w-europie-powstana-zasieki-kto-sie-grodzi/et1hwts,79cfc278

Takie im domy postawią na zgłoszenie .

Wynalazek farmera odmienił oblicza pól bitew

Drut kolczasty został wynaleziony jako innowacja mająca stanowić skuteczną formę kontroli nad wypasem bydła. Z czasem stał się jednym z nieodzownych elementów pól bitew, a także symbolem walk pozycyjnych w okresie I wojny światowej.

.https://www.onet.pl/informacje/historiaorg/wynalazek-farmera-odmienil-oblicza-pol-bitew/vwhvybb,30bc1058

Małe jest piękne. Te mikrodomy powstają w Polsce. Zobacz najciekawsze projekty

Są całoroczne, energooszczędne, ekologiczne i tanie. Powstają z prefabrykatów i można je postawić nawet w 24 h. Zobacz, jak wyglądają najładniejsze polskie domy „na zgłoszenie” o powierzchni do 35mkw.

https://mieszkanie.pl/porady-i-inspiracje/mikrodomy-najciekawsze-polskie-projekty/1247?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=Display_Traffic_1247&gclid=EAIaIQobChMI66Wpzc_H8gIVB5SaCh3rkwV5EAEYASAAEgKkQvD_BwE

Edytowane przez galan99
Opublikowano
Agrest napisał:

No tak. Na razie stoimy twardo przy swoim, pośladki napięte, północno koreańska mina na twarzy i gramy z Białorusinami

Jak się popuści to popłynie🤣

No bardzo ładnie. A jak wytłumaczysz bramy piekieł?

Galan - zrobimy płot na Białorusi to Ukraińcy się ucieszą. Jak zrobimy płot na całej granicy - zaczną się podkopy. Na granicy Hiszpanii z Marokiem stoi płot bodaj 9 metrowy a i tak przez niego skaczą ludki. Sprawa jest bardziej złożona niż dyskusja o humanitarnym wydźwięku budowli.

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Przecież wiadomo że tędy nie pójdą , bo nasi pilnują. Tu robią cyrk a bokami lezą na potęgę. 😂

No niektórzy tłumaczą że siezdzą w pasie ziemi niczyjej to jaki mają problem. Pojedyczo na prawo alb na lewo 100 kilometrów  i znów na prawo albo na lewo .Tyle już  tysięcy kilometrów przeszli to chyba żaden problem. 🤣

Opublikowano
9 minut temu, DTaras napisał:

Galan - zrobimy płot na Białorusi to Ukraińcy się ucieszą. Jak zrobimy płot na całej granicy - zaczną się podkopy. Na granicy Hiszpanii z Marokiem stoi płot bodaj 9 metrowy a i tak przez niego skaczą ludki. Sprawa jest bardziej złożona niż dyskusja o humanitarnym wydźwięku budowli.

To trzeba  zaminować teren przygraniczny i postawić wieżyczki z karabinami maszynowymi i strzelać .

Opublikowano
9 minut temu, DTaras napisał:

A co tu tłumaczyć? Ubrałem w inne słowa co usłyszałem.

Wedle naszych władz Łukaszenka tylko czeka jak tą garstkę wpuścimy, a wówczas rzekomo zaleje nas fala Afgańczyków 

Opublikowano

Putin wzywa, by nie dopuścić do przeniknięcia radykalnego islamizmu z Afganistanu

Rosyjski prezydent jest "głęboko zaniepokojony potencjalnymi zagrożeniami z Afganistanu" - poinformował Kreml. Putin podkreślił także, że społeczność międzynarodowa powinna skoordynować wysiłki na rzecz uregulowania sytuacji w Afganistanie.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/apel-putina-w-sprawie-przenikania-radykalnego-islamizmu-z-afganistanu/84ejgrk,79cfc278

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v