Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 godziny temu, nie napisał:

przedstawiciele eu mówią o ataku łukaszenki na całą eu i o potrzebie uszczelniania granic

a tym czasem ekipa tuska wspierana przez tvn

Niestety ale szczelna granica to zadanie rządu. Tusk ani TVN nie rozszczelnia tej granicy. Jest taki wicepremier co odpowiada za bezpieczeństwo, a jeśli to atak to bezpieczeństwo zagrożone, co Kaczyński Jarosław się nazywa. Czyli albo gościu jest, albo jest dalej dykta, paździerz i pieprzenie o potędze. 

Sprawa inna że tych ludzi trzymać tam nie można w nieskończoność.

5 godzin temu, Roman176 napisał:

wydobywało ale nie gdzie była natura 

A pewnie, pewnie że tak. Na Śląsku wydobywa się bo tam nie ma natury.😂

4 godziny temu, nie napisał:

jest hipoteza, że tusk i jego zwierzchnicy wiedzą, że nie wygrają już nigdy wyborów i ich jedynym celem jest wywoływanie w polsce chaosu w celu osłabienia polski, gdyż jak wiadomo taki kraj jest łatwym przeciwnikiem politycznym i ekonomicznym

Jest taka hipoteza że ten co to napisał jest zwykłym idiotą. Choć patrząc na rządy obecnie panujących to chaos już został wywołany a politycznie leżymy na łopatkach. Tylko że w tej walce nie ma przeciwnika a przewracamy się o własne nogi. Dlatego też Łukaszenka może podsyłać nam tabuny emigrantów na granicę. 😂

8 godzin temu, jacus napisał:

czemu wy tam wpolsce wschodniej palicie ruskim weglem albo drzewem a nie polskim ??

Bogdanka ma eksportować węgiel na Ukrainę do ichnich elektrowni. Tak że wymiana idzie.😂

Opublikowano
9 godzin temu, jacus napisał:

w czechach zostala ostatnia wegla kamiennego.. 

w polsce wegla wystarczy jeszcze na 20 -30 lat i to w niewielu kopalniach. 

czemu wy tam wpolsce wschodniej palicie ruskim weglem albo drzewem a nie polskim ??

mialem w piecu palic owsem ale on po 60 a ekogroszek jaret w dostawa do domu wyszedl 550 zl tona wiec sie nie oplaci,..  nawet wydobycie po tej cenie sie nie oplaci

Węgla jest jeszcze w h*j w Polsce pod Chełmem w stronę Lublina miała być wydobycie ale wiadomo teraz nie będzie ale dla kogoś zostanie jeszcze będzie wydobywane może dla Niemca za kilka lat .

Opublikowano

no no , bo nawet ostatniej zimy brakło węgla elektrowniom węglowym na  ukrainie .               Morał taki żę dobrze żę tej elektrowni węglowej w ostrołęce nie będzie  chyba żę na węgiel drzewny ale i tego zabraknie . Gaz przemilczę .

Opublikowano

Talibowie chcą kamienować osoby LGBT. "Będą próbowali nas eksterminować"

Osoby ze społeczności LGBT żyjące w Afganistanie nie widzą swojej przyszłości w kraju, którym rządzą talibowie. Boją się, że powróci okrucieństwo z poprzednich rządów fundamentalistów. Bojownicy zapowiadali już w lipcu, że za homoseksualizm będzie groziła kara śmierci.

Twarde prawo czystka nie będzie wywrotowców .

Opublikowano

To właśnie obecnie najważniejsza wiadomość dnia. Talibowie będą ganiać LGBT😂 Sejmik Małopolski zdaje się również ostatnio zajmuje się LGBT, więc do nich afgańskie LGBT lepiej nich nie jedzie.🤣

Opublikowano

w wiekszosci to wsioki z zadupa typu adriana seniora...

wystarczy przejsc sie ulicami krakowa zeby zobaczyc ze polska miejska jest teczowa a nie katolibanska.. puste koscioly, puste klasy na religii, puste seminaria, manifestacje przed kuria..

to ostatnie tchnienia katolibanu- kolos na glinianych nogach niedlugo runie, falsz i obluda ""katolikow"" na pokaz niedlugo sie skonczy..

oblude katolibanu pokazuje sprawa irakijczykow- glodnych nakarmic ...........

gdyby dzisiaj na osiolku troje ciapatych zamiast do egiptu ucieklo do polski  ????????

Opublikowano

przyjdą  czasy że człowiek się opamięta w księdza wierzyć nie trzeba do kościoła nie idzie się dla księdza tylko dla do Boga ale ludziom w głowach się poprzewracało do pewnego czasu .

• Like 1
Opublikowano

bog jest wszedzie-oprocz watykanu, plebanii i kurii biskupiej 🤣.

ten bog dla galana jest niedobry- chce go zabic szczepionka 😛jak mu sie nie uda to choroba.

kurna,znowu pada, zwalona pszenica to chyba zostanie w polu ,slome zalalo, jeszcze dziesiarka hektaorw zboz nie skoszone.

Opublikowano

Boga nic nie ma do durnoty ludzi ludzie posiadają rozum tylko z niego nie korzystają .

Chciwość człowieka zabija drugiego człowieka już kilkanaście lat była mowa że za dużo ludzi jest na świecie wiec trzeba coś z tym zrobić wiec się teraz robi .

Redukcja żywności w jakim celu jak dużo ludzi dla redukcji ludzi bo za dużo na świecie .

To wszystko zaplanowane człowiek niszczy człowieka .

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

A do truskawek bierzesz i ja nie mam nic przeciwko bo zbiory to mordęka , praca przy tytoniu jest jeszcze cięższa i jeszcze do tego to towar akcyzowy , nie mogę wyprodukować go ani za mało ani za dużo 

Tylko, że truskawki nie trują ludzi tak jak papierosy do których produkcji służy tytoń. Politycy państw członkowskich ileś lat temu nareszcie zrozumieli, że hipokryzją było z jednej strony wydawanie fortun na leczenie ofiar palenia tytoniu a z drugiej strony dopłacanie do uprawy tego tytoniu.

8 godzin temu, nie napisał:

Zdjęcie

tak to mniej więcej wygląda

eksperci od bezpieczeństwa międzynarodowego, od służb specjalnych, polscy i zagraniczni pokazują jak sytuacja wygląda; co dziennie lądują w mińsku samoloty z iraku i syrii pełne migrantów, sprowadzane przez mafie przemytnicze i łukaszenkę po 10 tys. $ od łebka i są przerzucani na granicę z polską, służby specjalne białorusi kręcą filmy o "biednych uchodźcach" w celach propagandowych; litwa buduje płot na granicy z białorusią; nawet przywódcy francji, niemiec, szwecji , czy przedstawiciele eu mówią o ataku łukaszenki na całą eu i o potrzebie uszczelniania granic

a tym czasem ekipa tuska wspierana przez tvn

jedzie na granicę z garnkiem zupy i z konserwami z wieprzowiną :D dla "biednych uchodźców" i krzyczy żeby wszystkich przyjmować, jak leci; kilka dni temu media antypisu pisały, że łukaszenka przerzuca migrantów ze wschodu, żeby zemścić się na eu za sankcje a dzisiaj piszą, że to biedni uchodźcy nad którymi znęca się polski rząd

"Wystarczyły obrazki z upadku i panicznej ewakuacji Kabulu, budzące grozę, ale i odruchy solidarności, aby ktoś dostrzegł w tym szansę napiętnowania rządu, który ośmiela się pilnować własnej granicy. Mamy apele o jej otwarcie przed Afgańczykami nie tylko czołowych polityków opozycji, ale i znanego wrażliwca Leszka Balcerowicza. Tłumek posłów pomknął na granicę z pomocą, oczywiście wraz z kamerami sympatyzujących z nimi telewizji." pz

i tak jest za każdym razem, podli ludzie działający (również na arenie międzynarodowej) na szkodę własnemu państwu w celu osiągnięcia osobistych korzyści

jest hipoteza, że tusk i jego zwierzchnicy wiedzą, że nie wygrają już nigdy wyborów i ich jedynym celem jest wywoływanie w polsce chaosu w celu osłabienia polski, gdyż jak wiadomo taki kraj jest łatwym przeciwnikiem politycznym i ekonomicznym

Ah i znowu ten Tusk. Widać propaganda pisowska się go bardzo boi. Tak jak Kaczyński boi się przegranej z nim na koniec swego politycznego życia. Jeśli Tusk zostanie premierem to będzie mega upokorzenie dla Jarosława na sam koniec kariery politycznej.

Ale wracając do migrantów. Niby to co piszesz i wklejasz to racja. Nie pomagać im to nie będą jechać. Ale w naszym kraju jest Kościół Katolicki. 90 % jak nie więcej deklaruje się jako katolicy. I teraz jak to pogodzić. Kościół mówi co innego na temat pomocy bliźniemu tak samo Chrystus mówił i robił. A co innego mówi pisowska propaganda. Tak więc co wybrać czy głodnego nakarmić i spragnionego napoić jak Chrystus czy kazać im wypoier...ać jak PIS?

Za kilka miesięcy albo i szybciej pójdziesz do spowiedzi jak i tysiące jak i miliony tobie podobnych na czele z Morawieckim i resztą katolickich hipokrytów. Potem do komunii. Po ch? Będziesz się dzielił opłatkiem na święta. Tylko po co? Dla jaj chyba i tradycji bo tak cię wytresowali. Dam ci radę olej ten kościół i wiarę. Przynajmniej poglądowo będziesz pasował do wizerunku ateisty, który ma w d to co mówi jego wiara i który tylko dla sztuki bierze udział w spotkaniach zwanych mszami i całej reszcie.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, witejus napisał:

Nie mieszaj religii z polityką

A co tak ci wygodnie co? Jako chrześcijanin powinieneś się chociaż zastanowić nad tym o co pytam pogrubionym drukiem. Jeśli się nawet nie zastanowiłeś nad tym. Nie chodź do tego kościoła nie przyjmuj sakramentów bo to dla ciebie nie potrzebne. Jesteś po prostu ateistą a biorąc udział w widowisku zwanym mszą robisz to tylko dla sztuki bo tak cię wytresowali.

Ja w kościele z 10 lat  nie byłem nawet w największe święta. Ale chociaż się zastanawiam nad tym co zrobić z tymi ludźmi. A ty jako niby wierzący nawet cienia wątpliwości nie masz. Tylko pytanie w co ty wierzysz? Jaka religia kazała by im wypier...ać?

Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał:

Jako chrześcijanin powinieneś się chociaż zastanowić nad tym o co pytam

Ja w kościele z 10 lat  nie byłem nawet w największe święta.

Nie ty będziesz mnie uczył nad czym mam się zastanawiać.Jeśli nie chodzisz do kościoła to zostaw w spokoju kościół i religię .

Opublikowano (edytowane)

Ja ciebie nie mam zamiaru uczyć. Jesteś z religią na bakier a chodzisz do kościoła dla picu. Bo tak cię nauczyli. To co tu uczyć. Już za późno. Ponad to ja religii nie zaczepiam ja się śmieje z faryzeuszy co to udają, że tacy religijni a ze stosowaniem przykazań i nauk mają problem. Bo ich nie stosują. A jedyne co potrafią to błotem obrzucić ludzi, którzy niosą pomoc jak nauczał Chrystus.

Błaszczak chwalił się drutem na granicy. Już go zniszczyli. „Białorusini boki ze śmiechu zrywają” (msn.com)

Tak działają kretyni z pisu. Błaszczak zdaje się coś o idiotach mówił. Kolejne utopione pieniądze.

Opublikowano

Politycy państw członkowskich ileś lat temu nareszcie zrozumieli, że hipokryzją było z jednej strony wydawanie fortun na leczenie ofiar palenia tytoniu a z drugiej strony dopłacanie do uprawy tego tytoniu.

Przecież  dopłacają  do  produkcji  tytoniu   

O  czym ty  znowu  bredzisz  ???

235980712_892148535065627_15279741276000

Opublikowano (edytowane)

Tak ale tylko do najwyższej klasy a nie do wszystkiego i dopłata będzie uzależniona od tego jaka jest pula kasy na dany rok i ile tytoniu zostanie zakwalifikowanego do najwyższych klas. Więc jak by nie było poważnie się z dopłacania do tego wycofali. Bo nawet nie wiesz na jaką klasę twój tytoń się załapie i czy dostaniesz. Dodatkowo musisz mieć umowę z przetwórcą. Jak by tak do zbóż dopłacali to by połowa jak nie więcej dopłat nie dostała.

PS który z tego zakłamanego zdjęcia kazał dzieciom jeść mirabelki i szczaw? Kolejny załgany katolik co gównem bliźniego obrzuci a potem do spowiedzi i komunii poleci. Niezły z ciebie hipokryta.

Opublikowano
28 minut temu, Denwer napisał:

Przecież  dopłacają  do  produkcji  tytoniu   

O  czym ty  znowu  bredzisz  ???

235980712_892148535065627_15279741276000

Pokazówka zawsze jest dobra by pokazać baranom jak dobrze robią tylko dla swoich jakoś tak nie chcieli tylko szczaw i mirabelki pamiętamy .

Ile przyjmą do Polski ktoś będzie to liczył 3 samolot już wylądował w kraju ile przywieźli i kto za to zapłaci .

Opublikowano
6 godzin temu, jacus napisał:

gdyby dzisiaj na osiolku troje ciapatych zamiast do egiptu ucieklo do polski  ????????

Jakby to było właśnie Tych troje, to nie byłoby judeo-chrześcijańskich korzeni w kulturze Polski.😂 Nasi sprawdziliby ich tak wnikliwie aż by wyszło czyje to właściwie dziecko.🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v