Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
39 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Niech będzie i Tusk oby tym co teraz mają dobrze po zmianie rządzących było gorzej i o to w tej zabawie chodzi .

Zadanie szkolne.

ułóż zdanie używając w nim podanych w nawiasie słów ( koryto,odrywanie, kwik).:lol:

• Haha 1
Opublikowano
40 minut temu, jacus napisał:

pomijasz fakt ze ten co zarobil milion ,nie zrobil tego wlasnymi rekami tylko pasozytujac- uzywajc twojego slownictwa- na pracy innych ludzi,  wiekszosc z tych majatkow powstalo na kradziezy,oszustwie, kombinacjach, konszachtach z wladza,korupcji, nepotyzmie -jesli nie samego wlascicela to jego przodkow-znajdz kogos kto calkowicie uczciwie wlasnymi rekami a nawet glowa dorobil sie wielkiego majatku ?????

jeszcze raz -czemu nie wyjedziesz do panstw,ktore realizuja twoje idealy ?? w tych czasach to zaden problem, sprzedajesz wszystko i sie wyprowadzasz, na co czekasz tyle lat ??po w.uj sie meczysz w tym zlym ustroju. dzesiatki panstw czeka na twoj kapital i zmysl do robienia biznesu..

nawet rzut beretem masz ukraine-tam moglbys rozwinas swoje talenty bez zmiany klimatu 😂

Qwa nastepny neokomuch...... Na kim pasozytował? Nie płacił im? A może powinien dać im dwa razy więcej niż chcieli w imie srawiedliwości społecznej. Guzik cie obchodzi kto i jak zarobił miliony.  Był mądrzejszy i bardziej kumaty od reszty to ma. Jak go nie oskarzyli i nie skazali to możesz sobie co najwyżej  pojęczeć jak TVPis o Tusku. To jest właśnie postkomunistyczna parszywa mendalność że jak ktoś sie dorobił to z gruntu podejrzany i najlepiej byłoby mu dopie..c zamiast do niego równać. 

Większość majątków na oszustwie , kombinacjach kradzieży i konszachtach? Coś ty  się z Romanem i Mariuszkiem skumał że cie taka socjalistyczna frustracja dopadła? 

Jeszcze raz - ja sobie całkiem dobrze radze a gdyby nie rządziła socjalistyczna swołocz i zawistne osobniki nie życzyły źle posądzając o konszachty to byłoby jeszcze lepiej. W Polsce mam rodzinę, jakieś tam zasoby i chyba za stary jestem , ale gdy dzieciaki będa chciały wyemigrować to trzymać nie będę.

Opublikowano
10 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Ludzie oderwali PO od koryta i PO kwiczy do tej pory .

o takim korycie jak mają pisiory to po mogło tylko pomarzyć a i tak im mało i sobie podwyżki robią 😂

Opublikowano

oj należą należą bo wymyślili przecież że pracodawca ma więcej płacić pracownikom 😂.

nawet sklepy zamknięte w niedziele są zgodne z konstytucją 😂

Opublikowano

jeszcze parę dni zamkną im tą izbę dyscyplinarną 🤣 a sprzedawcy w sklepach będą pilnować pendrive i części do wkrętarek 😂

Opublikowano

pomijając polske skupie się na usa i firmie amazone w, w czasie pandemi  jej własciciel zaapelował do ludzi aby wspomogli jej pracowników firmy robiąc zrzutke na obiady , minął rok ten sam własciciel dziekuje swoim pracownikom bo dzieki nim mógł sobie polecieć w kosmos o samej firmie pisałem kilka razy jak oferowała w magazynach na terenie polski zupki za prace .        Bezos dziękuje klientom i pracownikom Amazona za lot w kosmos. "To wy za to zapłaciliście” ...

Opublikowano
Co za syf, co za katastrofa
To kara za grzechy nasze, bog nas juz nie kocha
Teraz bog kocha niemcow maja wiecej pieniedzy
Chociaz wojne przegrali, a my zyjemy w nedzy
Co za upadek, co za gnoj
To kara za winy nasze, na nic nasz znoj
Zale nasze daremne, polaczeni lamentem
Co za los, wycieraj oczy i nos!
Polska plonie! Polska plonie!
Polska plonie od morza do tatr
A ja stoje na balkonie i patrze jak polska plonie
Wieje wiatr, wieje ogniowy wiatr!
Polska plonie! Od baltyku do tatr!
Obudzeni za wysoko zaropialym okiem
Na nic ciezka nasza praca, kradna prace lajdacy
Co za pech, to za grzechy nasz pech!
Nie kocha nas wcale, ratuj nas generale!
Wieje wiatr, wieje ogniowy wiatr...
Polska plonie! Od baltyku do tatr!
Gorace powietrze oddychac nie pozwala
Kazda mysl pali, kazdego z nog zwala
Co za syf, kolejna katastrofa
To kara za pyche nasza, bog nas juz nie kocha!
Wieje wiatr, wieje ogniowy wiatr...
A polska plonie! Od baltyku do tatr!
Opublikowano

wszystko za nich było lepsze od tego co teraz a przede wszystkim telewizja publiczna lepiej wyglądała

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Czy był lepszy nie wiem ale wtedy zdarzało się że uznawali ustawę za niezgodną z konstytucją. 

A zbór pieniędzy z OFE był nie zgodny z konstytucją ?

3 minuty temu, racyl napisał:

wszystko za nich było lepsze od tego co teraz a przede wszystkim telewizja publiczna lepiej wyglądała

Lis, Wielowiejska , Olejnik , Kraśko ot telewizja publiczna za PO czyli dzisiejszy TVN , chłopie oglądałem wtedy całą publicystykę takie kity to możesz między bajki włożyć .

Opublikowano

zależy co TY mariuszek chciałeś wtedy zobaczyć ? może że karłowi będą włazić w d*pę i wychwalać po wszystkie czasy 😂. to już paplają w tvp że jakrek obalił komunę czy jeszcze nie ? 😂

Opublikowano

Mariuszek jak ktoś nie ma rozumu to wychwala obecne tvp i udaje że tak powinno być 😂 zero krytyki władzy tylko same pochwały 😂

Opublikowano
Przed chwilą, racyl napisał:

zależy co TY mariuszek chciałeś wtedy zobaczyć 

Tu słowo mariuszek równie dobrze można zastąpić każdym innym np racylek.

Opublikowano

Marawiecki jakby się nie dorobił wcześniej to tego całego jarka miałby głeboko w d*pie a że ma majątku do cholery

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v