Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 minut temu, DTaras napisał:

Ja tam się nie znam bo wiara we mnie licha w dziesięcipunktowej skali dekalogu. Tam wystarczy jedno spierniczyć aby wypaść z kolejki do zbawienia. Ale odpowiem - w słowo z pisma. Nie musi być poświęcone.

Dopóki żyjesz nie wypadasz z kolejki.

Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał:

i wracamy do punktu wyjscia  czym jest wiara w Boga .       Ja na tym etapie życia nie czuje potrzeby modlitwy ale tez nie widze sensu modlitwy bez koscioła .

Wiara to jest indywidualna sprawa każdego człowieka a Kościół to zbiór ludzi nie zawsze wierzących. 

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

niby tak ale jakieś wspólne zasady wiary powinny być które łączą katolików 

Zasady tak ale nie zmuszanie do zasad bo to już ani wiara ani kościół. 

Opublikowano

Miłujcie się wzajemnie, – jak Ja was umiłowałem. To jest nowe przykazanie, – abyście się wzajemnie miłowali. Nie ma większej miłości, – jak oddać życie za przyjaciół swoich. Nie nazywam was sługami, – ale przyjaciółmi.

tyle wystarczy .........tyle ze trudno go przestrzegac- mea pulpa,mea maxima pulpa, najpierw uderze sie we wlasne piersi..

Opublikowano
1 godzinę temu, akooo napisał:

Przykro to czytać ale co mamy zrobić odwrócić się od Kościoła. Chrystus mówił że bramy piekielne go nie przemogą,trzeba trwać mimo wszystko. Kościół się odrodzi w prawdzie.

Jakie do k**wy nędzy bramy piekielne? Toż to zwykłe ludzkie słabości wyolbrzymione do rozmiaru maxi.😂

43 minuty temu, akooo napisał:

Wszystkie skandale obyczajowe,finansowe i inne w kościele to w większości pokłosie modernizmu który wkradł się do Kościoła Katolickiego.

A to musiało być za***iście dawno. Pewnie jeszcze za Borgiów.😂

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, jarecki napisał:

niby tak ale jakieś wspólne zasady wiary powinny być które łączą katolików 

Może Prawdy Wiary to i tak. Ale jak zasady wiary, to już nie Kościół tylko partia,😂

Edytowane przez mirro
Opublikowano

szukajcie prawdy ona was wyzwoli i ocali nadzieje

-taki napis wisial w salce katechetycznej-30 lat minelo a nadal pamietam..choc nadal szukam i nie moge znalezc, choc czasami wydawalo mi sie ze juz jestem blisko.

Opublikowano

Chyba ty twierdziłeś, że nie ma prawdy absolutnej... Czy jakoś tak... Kuźde coś dzisiaj nie w formie jesteś.. Trzym się. 

Opublikowano
7 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Chrystus mówił, ale chyba nie przewidział jednak wszystkiego. Tam gdzie jest prawda zapewne się odrodzi. Pytanie tylko gdzie ona jest ? 

Chrystus nie przewidział🤣.W Boga nie wierzysz. Twoje wpisy też przewidział.

Opublikowano

Prawda - srawda. To zawsze funkcja siły głoszącego. Ja Ci Jacuś powiem, że w salce napisali o poszukiwaniu czyli głównie ruszaniu mózgiem. Nie da się znów czaszki zmęczyć będąc zamkniętym na otoczenie. A jak już jako kolekcja myśli i doświadczeń ruszysz w stronę światła to wszystko się zweryfikuje. A Ty byś już teraz wszystko chciał wiedzieć...

Opublikowano

Ta a reszta towarzystwa pomyśli.. Baba z wozu... I tyle🙄i taka prawda.. Lepiej nie przeżywać tylko żyć. 

Opublikowano
Bogdan_ja napisał:

Tylko czym bardziej to oczy się otwiera to ta prawda się oddala. Mi to wygląda że ta prawda to dla tych co są ślepo wierzące raczej. 

Był warunek mózgiem ruszyć przy okazji..

Opublikowano
3 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Tylko czym bardziej to oczy się otwiera to ta prawda się oddala. Mi to wygląda że ta prawda to dla tych co są ślepo wierzące raczej. 

Fałszywych proroków będzie wielu. Oto jeden z nich.🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, akooo napisał:

Po co ta agresja naprawdę. Pisałem wyżej że w Kościele działa różnej maści agentura która pragnie upadku kościoła ale na próżno się trudzą,mogą wielu omamić ale Kościoła nie zniszczą. Wszystkie skandale obyczajowe,finansowe i inne w kościele to w większości pokłosie modernizmu który wkradł się do Kościoła Katolickiego.

Tu nie jest potrzebna żadna agentura. Wystarczy że młodzi popatrzą na prawdziwych katolików jak Kaczyński, Tarczynski, Czarnek albo ojciec Tadeusz i im się odechciewa z KK obcować 

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v