Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, DTaras napisał:

kukuł - właśnie coś Pasztunom nabroili i tak to już może niebyć...

Talibowie to w większości Pasztunowie,oni tam rozdają karty mają wsparcie z Pakistanu podobnie będzie jak za sowietów wojska się wycofają i pewnie niedługo po tym padnie Kabul. Ciekawe czy jakiekolwiek wsparcie zostawią dla rządu. Ruskie wycofali się w 89r a Kabul upadł w 92 do puki pieniążki płynęły. Jak USA odetnie kroplówkę to do zimy tamten rząd może nie wytrzymać. Na tej wojnie już zarobił pewnie kto miał zarobić.

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

@pafnucy Z 2 pogrzeby, 2 chrzciny i jeden ślub w miesiącu i jest ładna pensyjka ;) Większość ludzi w tym kraju by chciała tak zarabiać. A w maju to 13-stka, 20x400=8000 xD 

z tego co pamiętam, to tak to nie działa, ale zachłanność szerzących skromność  jest mocno zastanawiająca.

Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Zmienili nam ostatnio proboszcza, wywiesił cennik, 2000 ślub, 1200 pogrzeb, chrzciny 800, komunia 400 od łebka, 100 za zaświadczenie(15 min drukowania + pieczątka)biedny ten kościół, oj biedny. I to za samego kleche, gdzie organista i kościelny jeszcze. A potem się dziwią, ze Kościoły puste ... I namawiają na niehandlowe niedziele, jakby to coś miało zmienić xD I do biskupa na niego donoszą, a ten aby z parafii na parafie co 5 lat go przenosi.

To są stereotypy i manipulacje ??? Kościół sam siebie niszczy od środka.

Przykro to czytać ale co mamy zrobić odwrócić się od Kościoła. Chrystus mówił że bramy piekielne go nie przemogą,trzeba trwać mimo wszystko. Kościół się odrodzi w prawdzie.

Opublikowano
1 minutę temu, akooo napisał:

Przykro to czytać ale co mamy zrobić odwrócić się od Kościoła. Chrystus mówił że bramy piekielne go nie przemogą,trzeba trwać mimo wszystko. Kościół się odrodzi w prawdzie.

Odwrócić się od klechy, od tej instytucji, wierzyć w Boga można dalej, na zasadach Pisma Świętego, a nie przepisach wprowadzanych przez Jaśnie Panów w sukienkach.

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Odwrócić się od klechy, od tej instytucji, wierzyć w Boga można dalej, na zasadach Pisma Świętego, a nie przepisach wprowadzanych przez Jaśnie Panów w sukienkach.

Jaki ksiądz by nie był to on ma władzę pośerdnictwa np przy spowiedzi,przy innych sakramentach. My nie możemy żyć bez tego. Przecież taka spowiedź to coś pięknego,móc zrzucić z siebie ciężar grzechu,nawet przy obecności duchownego który sam grzeszy. Nie patrzcie na protestanckie wynaturzenia buntownicze,oni wybierają z Ewangelii to co im pasuje czego laurką jest "kościół" protestancki,tam nie ma wiary tylko happeningi.

Opublikowano (edytowane)

Ksiądz to tylko człowiek a wiara w Boga i Pana Jezusa jest duchowa i nikt tej wiary nie odbierze nigdy kto wierzy .

Lepiej pusty kościół niż pełen diabłów .

Nie trzeba nazywać szczepionką bo nie jest to jest preparat testowy , wielu uczonych na ten temat się wypowiadało .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Kościół się odrodzi,wielu młodych tęskni za wiarą, Ma pustkę w sercu przez konsumpcjonizm. Wiara to jedyny ratunek,największy skarb jaki mamy i nikt go nam nie zabierze.  Ile jest teraz w świecie tragedii,ile samobójstw ile depresji.

Opublikowano
1 minutę temu, akooo napisał:

Kościół się odrodzi,wielu młodych tęskni za wiarą

Wbij sobie do tego pustego łba że Kościół to nie wiara a wiara to nie kościół. 

Opublikowano
1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

No fakt diabły tera są w kościołach przebrane w czarne sukienki. 

Po co ta agresja naprawdę. Pisałem wyżej że w Kościele działa różnej maści agentura która pragnie upadku kościoła ale na próżno się trudzą,mogą wielu omamić ale Kościoła nie zniszczą. Wszystkie skandale obyczajowe,finansowe i inne w kościele to w większości pokłosie modernizmu który wkradł się do Kościoła Katolickiego.

Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

Wbij sobie do tego pustego łba że Kościół to nie wiara a wiara to nie kościół. 

Tylko tyle masz do powiedzenia,obrażanie mnie?

1 minutę temu, jarecki napisał:

najpierw sam kosciół musi wyciągnąć wnioski co robi zle a póki co brnie dalej i ja akurat księży nie winie ale ich przełożonych 

Winą jest modernizm.

Opublikowano

zależy w co kto wierzy.

1 minutę temu, jarecki napisał:

jedno bez drugiego nie istnieje .

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, akooo napisał:

Po co ta agresja naprawdę. Pisałem wyżej że w Kościele działa różnej maści agentura która pragnie upadku kościoła ale na próżno się trudzą,mogą wielu omamić ale Kościoła nie zniszczą. Wszystkie skandale obyczajowe,finansowe i inne w kościele to w większości pokłosie modernizmu który wkradł się do Kościoła Katolickiego.

No racja że to robota agentury... Patrz straszą nas lesbami  i pedziami.... A co taka lesba czy pedzio stanowi za zagrożenie dla przeciętnej rodziny? Wszyscy wiemy że żadne, a taki pedofil przebieraniec w sukience dzieci nam GWAŁCI.  To mówisz że to się nazywa MODERNIZM ? Kurka toć to zwykle  zbydlęcenie czarnej swoloczy. 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
akooo napisał:

Talibowie to w większości Pasztunowie,oni tam rozdają karty mają wsparcie z Pakistanu podobnie będzie jak za sowietów wojska się wycofają i pewnie niedługo po tym padnie Kabul. Ciekawe czy jakiekolwiek wsparcie zostawią dla rządu. Ruskie wycofali się w 89r a Kabul upadł w 92 do puki pieniążki płynęły. Jak USA odetnie kroplówkę to do zimy tamten rząd może nie wytrzymać. Na tej wojnie już zarobił pewnie kto miał zarobić.

Chodzi o to, że Afgańscy Talibowie są jacyś mało Afgańscy obecnie. Było tak już wcześniej ale teraz coś się nie bardzo (podobno) dogadują... Poczekamy - zobaczymy.

Opublikowano
4 minuty temu, jarecki napisał:

jedno bez drugiego nie istnieje .

🤦‍♂️

Opublikowano (edytowane)

ale w co wierzył ? wyjdziesz i co do drzewa bedziesz się modlił czy do słońca ? nawet obraz z wizerunkiem Św czy krzyżyk dobrze było by żęby poswiencić żęby był sens modlitwy , chyba żę się nie modlić ale czy to znaczy być katolikiem ?  

7 minut temu, pafnucy napisał:

zależy w co kto wierzy.

3 minuty temu, PRIMO napisał:

🤦‍♂️

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
akooo napisał:

Nooo kukuł to już jest jakaś masturbacja nad tym kościołem. Jaka agentura? Kościół to ludzie skupieni w wierze. Ludzie! Każdy inaczej wiarę postrzega i każdemu Chrystus dał tę wolność. Niema lepiej wierzących.

Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał:

ale w co wierzył ? wyjdziesz i co do drzewa bedziesz się modlił czy do słońca ? nawet obraz z wizerunkiem Św czy krzyżyk dobrze było by żęby poswiencić żęby był sens modlitwy , chyba żę się nie modlić ale czy to znaczy być katolikiem ?  

To trzeba do kościoła pędzić żeby pomodlić/porozmawiać z najwyższym?

Opublikowano
jarecki napisał:

7 minut temu, pafnucy napisał:

zależy w co kto wierzy.

3 minuty temu, PRIMO napisał:

🤦‍♂️

Ja tam się nie znam bo wiara we mnie licha w dziesięcipunktowej skali dekalogu. Tam wystarczy jedno spierniczyć aby wypaść z kolejki do zbawienia. Ale odpowiem - w słowo z pisma. Nie musi być poświęcone.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v