Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

możę w waszych rejonach ojcowie chlają co dzień , w mojej okolicy do był przywilej dla starch kawalerów lub młodych kawalerów , co co mają dzieci zawsze pracowali w wekendy tylko browarki  spijali  Pafnucy  u Ciebie tak chlają ci co mają dzieci i nie pracuja ?

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

oj każdy ma oczy i widzi jak jest. pracownik sezonowy wymarł praktycznie po wprowadzeniu 500+

Opublikowano

na dzieci to trzeba zarobić, darmowa kasa nigdy niczego dobrego nie nauczyła i nie nauczy

Opublikowano

Darmowa kasa to jest dla nierobów którzy nic nie wnoszą a korzystają. Normalnie pracujący człowiek próbuje jedynie odebrać maksymalnie dużo z tego co mu siłą państwo zabiera.

8 minut temu, witejus napisał:

to bardziej zboczenie

W jakim sensie?

Opublikowano

to nie chodzi o to żeby jakieś biedocie pomóc tylko o to że takich ludzi jest najłatwiej uzależnić od siebie i żeby wiernie na ciebie głosowali. każdy kto obraca kasą i kupuje dużo towarów które dzięki zjednoczonej prawicy podrożały doskonale wie że te 500zł czy co tam darmowego to niczego zabranego nie rekompensuje.

trzeba być naprawdę skromnym cżłowiekiem i nic nie kupować po za jedzeniem i ciuchami

Opublikowano
3 minuty temu, witejus napisał:

Pluć sobie do zupy

W jakim sensie? Wolisz być honorowym głupkiem o którym pisał Jarecki?  Czemu mam sie dobrowolnie pozbawiać korzyści które sam , choć nie z własnej woli finansuje?

• Like 1
Opublikowano
34 minuty temu, Ulman napisał:

Czemu mam sie dobrowolnie pozbawiać korzyści które sam , choć nie z własnej woli finansuje?

Ja ci zabraniałem brać 500+?jeśli uważasz za logiczne pluć na to co bierzesz do ręki to nie mam więcej pytań .Widocznie zanim zaczniesz jeść zupę to najpierw naplujesz do talerza.Są i tacy.Chyba że z zawiści plujesz że jeszcze inni biorą.

Opublikowano
1 godzinę temu, pafnucy napisał:

to gdzie się podziali i za co chleją?

socjalne państwo to głupota.

pomagać trzeba, ale nie nagradzać za to że robić się nie chce.

Masz ode mnie DUŻE PIWO 😁

image.png

Opublikowano
15 minut temu, witejus napisał:

Ja ci zabraniałem brać 500+?jeśli uważasz za logiczne pluć na to co bierzesz do ręki to nie mam więcej pytań .Widocznie zanim zaczniesz jeść zupę to najpierw naplujesz do talerza.Są i tacy.Chyba że z zawiści plujesz że jeszcze inni biorą.

Tu nie chodzi że nie masz więcej pytań tylko nie masz argumentów i dorabiasz swoją narrację.  Jarecki bardzo dobrze opisał zjawisko honorowego głupka. Facet działał zupełnie irracjonalnie  Czego w tym nie rozumiesz? 

500+ jako pomysł jest typowo lewicowym urojeniem którego nigdy nie zrozumiem i nie poprę. Rząd siłą zabiera mi kasę by to sfinansować więc czemu mając prawo do tego by tą kase odzyskać mam z tego nie korzystać?

Opublikowano
5 godzin temu, jacus napisał:

wczoraj dalo sie kosic ??- u nas z rana popapralo i caly dzien delikatnie poprawialo, ani koszenia ani deszczu.. w czwartek i  piatek to troche ludzie podciagneli

pokropiło o 9 ale był elektryk problem ze stołem t.z z kosą boczną wyjazd o 10 30 o 15 30 mocno popadało ale po deszczu było 32 stopnie mocne słonce, godzinne doczekałem jeden przejazd mierzyłem 7,8 i ognia 18 złamała się kosa nowa 10 ha tylko zrobiła  

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

tylko nie masz argumentów i

to ty nie masz argumentów i nie umiesz logicznie odpowiedzieć a jedyną twoją odpowiedzią jest że nie mam argumentów.

2 minuty temu, Ulman napisał:

Jarecki bardzo dobrze opisał zjawisko honorowego głupka

Tylko że ten honorowy głupek NIE BRAŁ,a ty bierzesz

6 minut temu, Ulman napisał:

mam z tego nie korzystać?

Ależ korzystaj ,ja ci nie zabraniam ,nie pamiętam by tu ktokolwiek ci zabraniał.

Opublikowano

socjalne państwo to głupota.

pomagać trzeba, ale nie nagradzać za to że robić się nie chce.

dziecko dostaje ok ty dostaniesz z krusu to czemu masz ty dostać a dziecko nie skoro bd robić na ciebie ? 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, witejus napisał:

Tylko że ten honorowy głupek NIE BRAŁ,a ty bierzesz

Tak jak napisałeś , głupek nie brał. Nie jestem głupkiem i dlatego biorę. To chyba rozumiesz.

Na co nie umiem logicznie odpowiedzieć?

Romanek, czemu Niemcy miały paść w latach 90 tych?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

te chmury to znad  slaska chyba przyszly bo podobnie padalo, a dzisiaj  od paru godzin leje,, wiec pare dni przerwy.

bon turystyczny to dobry pomysl-nagle wzrosla liczba legalnych miejsc noclegowych, w zakopanem liczba pensjonatow wzrosla o kilkadzesiat procent 🤣.

Opublikowano

oj każdy ma oczy i widzi jak jest. pracownik sezonowy wymarł praktycznie po wprowadzeniu 500+

doj**ałeś teraz ... każdy umie liczyć nawet Ukrainiec przesuwa się pastwo dalej a u nas dostaje pozwolenie 

1 minutę temu, jacus napisał:

te chmury to znad  slaska chyba przyszly bo podobnie padalo, a dzisiaj  od paru godzin leje,, wiec pare dni przerwy.

u nas pada ale spokojnie wszystkie burze bokiem Cieszynem , ważne ze rzepak skończony 

2 minuty temu, jacus napisał:

bon turystyczny to dobry pomysl-nagle wzrosla liczba legalnych miejsc noclegowych, w zakopanem liczba pensjonatow wzrosla o kilkadzesiat procent 🤣

a w piątek sobotę i w niedziele nie można nigdzie się dopchać , na morskie oko brak miejsc parkingowych itp już nie pisze o korkach 

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

Romanek, czemu Niemcy miały paść w latach 90 tych?

urlapgeld 

języku niemieckim Urlaubsgeld, to dodatkowe świadczenie wypłacane pracownikom udającym się na urlop.

kidergld  już nie pisze o darmowych lekarzach lekach itp 
czemu nie padli ? 

Memy na Dzień Kota 2021. Najnowsze i najlepsze memy o kotach. Śmieszne  obrazki o naszych pupilach [NOWE MEMY 16.02.2021] | Dziennik Łódzki

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v