Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

rzepaki wczoraj skoczyłem .. i mam dobry humor 

nie doceniałeś mnie 

przy tej cenie tez bym byl w dobrym humorze.....czekam jak pszenica i kukurydza bedzie placic.

wczoraj dalo sie kosic ??- u nas z rana popapralo i caly dzien delikatnie poprawialo, ani koszenia ani deszczu.. w czwartek i  piatek to troche ludzie podciagneli

Opublikowano

Z 4 tys. izbickich Żydów wojnę przeżyły 23 osoby. "Sąsiedzi widzieli Zagładę przez firanki"

- To, co w Izbicy było dojmujące i unikatowe, to to, że nawet w czasie funkcjonowania getta tranzytowego nieżydowscy mieszkańcy Izbicy mieszkali pośród Żydów, tak jak przed wojną, bo nie było tutaj odseparowanych od siebie dzielnic, murów czy drutów. I z tego powodu nieżydowscy mieszkańcy widzieli przez okna swoich uciekających przed Niemcami żydowskich sąsiadów – rozmawiamy z Rafałem Hetmanem, autorem książki "Izbica, Izbica".

Ciekawe czy od dadzą to Żydom im mienie bo się domagają tak jak w Wojsławicach i tak dalej i dalej wiele by wymieniać .

Współczesny widok Izbicy, miasteczka, które przed wojną było w 95 proc. żydowskie

Opublikowano
6 godzin temu, witejus napisał:

To się okaże czy poprze przy najbliższych wyborach.

Poprze wszystko co guru powie. 

5 godzin temu, Roman176 napisał:

nie zrozumiałeś mnie, wiesz ze ulman ma dzieci ? a wiesz ze pierwszy leciał po 500 bo jak twierdził się mu należy ... czyli wychowuje ? 

A mam dzieci i 500+ biore i brać bedę bo to z moich podatków. Nie zmienia to faktu że 500+  jest idiotyczną redystrybucją kasy ale jak zawsze pisałem niech sie wstydzą nieroby którzy nic do budzetu nie wnoszą a pasożytują  na uczciwie pracujacych.

Sytuacja jest dokłądnie taka sama jak przy środkach unijnych. Nasi rzadzący plują na UE ale kasa z Brukseli im nie śmierdzi i grzecznie stoją w kolejce po wszelkie możliwe fundusze.

5 godzin temu, witejus napisał:

Najpierw napluł na 500+ a potem poleciał po to na co napluł bo płaci podatki to mu się należy.

500+ jest patologicznym lewicowym pomysłem ale  realizują to z moich pieniędzy więc wolę by wróciły do mnie niz trafiły do menelstwa. Widzisz w tym jakąś sprzeczność?

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

500+ jest patologicznym lewicowym pomysłem ale  realizują to z moich pieniędzy więc wolę by wróciły do mnie niz trafiły do menelstwa. Widzisz w tym jakąś sprzeczność?

Nie brzydzi cię oplute ,nawet przez siebie?

4 minuty temu, Ulman napisał:

Nasi rzadzący plują na UE

Raczej im plują ,oni mówią że deszcz jest bardzo potrzebny😂

• Like 1
Opublikowano

500 plus doskonale spełniło swoją role , to był doskonały pomysł  , rozbujał gospodarke a bardziej usługi  kolejny pomysł to bon turystyczny dla dzieci ten bon turystyczny wróci do budżetu z podwójną wartoscią .

Opublikowano
Przed chwilą, jarecki napisał:

500 plus doskonale spełniło swoją role , to był doskonały pomysł

na wygranie wyborów i wzrost inflacji z pewnościa.

Opublikowano

Najwyższy wzrost Niemiec od 66 lat, ale pandemii nie nadrobili. W Europie nad kreską tylko trzy kraje .

Niemiecki PKB wzrósł o 9,2 proc. rok do roku w drugim kwartale. Takich wzrostów nie było od 1955 r. i to mogła by być dobra wiadomość również dla naszej gospodarki silnie powiązanej z niemiecką, ale trzeba brać poprawkę na zamrożenie podczas pandemii. Żeby nadrobić straty nasz zachodni sąsiad potrzebuje jeszcze 3 proc. PKB. Gospodarczo pandemię za sobą ma już Szwecja i dwa kraje bałtyckie.

Choć PKB Niemiec wzrósł o 9,2 proc. rok do roku, to do odrobienia zostaje jeszcze 3 proc.

W Europie najgorzej pandemię przeszła Hiszpania

Najlepiej poradziła sobie Litwa i Szwecja. Ta druga praktycznie nie stosowała lockdownów .

Polska gospodarka ma się bardzo dobrze i stać Polskę na różne zapomogi .

Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał:

500 plus doskonale spełniło swoją role , to był doskonały pomysł  , rozbujał gospodarke a bardziej usługi  kolejny pomysł to bon turystyczny dla dzieci ten bon turystyczny wróci do budżetu z podwójną wartoscią .

Najbardziej rozbujał dług. Ale Banaś pokazał jak jest on zamiatany. 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

a dziś rozmawiałem z gosciem z branż budowlanej  cegła , dachówki w tym roku potaniały .

1 minutę temu, pafnucy napisał:

wzrost inflacji z pewnościa.

nie prawda , inflacja jest w całej europie po wprowadzeniu 500 plus nie było widać aż takiego wzrostu cen .         a wzrost inflacji to brak pracownika przede wszystkim bo to wymusza wieksze płace 

1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

Najbardziej rozbujał dług. Ale Banaś pokazał jak jest on zamiatany. 

łatwo moge udowodnić żę to nie prawda.

Opublikowano
3 minuty temu, jarecki napisał:

a wzrost inflacji to brak pracownika przede wszystkim bo to wymusza wieksze płace 

inflację powoduje pusty pieniądz, a nie drogi pracownik.

Opublikowano
11 minut temu, witejus napisał:

Nie brzydzi cię oplute ,nawet przez siebie?

Raczej im plują ,oni mówią że deszcz jest bardzo potrzebny😂

Oplute jest według twojej narracji. Płacąc na coś i z tego  nie korzystając mimo ze mam do tego prawo  jest zupełnie nie logiczne. Trzeba brać ile sie da by państwo miało jak najmniej pieniędzy a obywatel jak najwięcej.

9 minut temu, jarecki napisał:

Tak samo by zadziałało obnizenie podatków o  kilka % ale w twojej lewackiej jaźni to niesprawiedliwe bo ktoś tam zyskał by więcej a ktoś mniej. 

6 minut temu, galan99 napisał:

Polska gospodarka ma się bardzo dobrze i stać Polskę na różne zapomogi .

A to wszystko na kredyt .

4 minuty temu, galan99 napisał:

Banaś jest już skończony .

Bo pokazał czym sa rzady Patologii I Swołoczy?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, pafnucy napisał:

inflację powoduje pusty pieniądz, a nie drogi pracownik.

i tak i nie oczywiscie teraz poszły mld zł w zwiąku z koronawirusem i to ma wpływ teraz .         co do pracownika w angli zwyżki 5 %cen w gastronomi żęby podniesc pensje i zachecic do pracy w gastronomi , w polsce tak samo kucharz w tym roku od 4 tys netto w góre i brak tak samo kelnerek brak .                            Na tę chwile brakuje palet , rozmawiałem z gosciem z tartaku zawsze miał odpadki i zbijał palety od  pazdziernika jak był przestój w produkcji pracowników 2 odeszło  poszli do innej pracy na te chwile daje 30 zł na reke na godzine przy pracy przy paletach i nik nie chce tego robić jedna z wiekszych firm produkujących cegłe szykuje sie na przestoje bo nie ma  palet 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

bo widzisz. dali 500 patologi, to co bedzie palety zbijał. no same plusy pinć set plusa.

2 minuty temu, jarecki napisał:

Na tę chwile brakuje palet , rozmawiałem z gosciem z tartaku zawsze miał odpadki i zbijał palety od  pazdziernika jak był przestój w produkcji pracowników 2 odeszło  poszli do innej pracy na te chwile daje 30 zł na reke na godzine przy pracy przy paletach i nik nie chce tego robić 

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Płacąc na coś i z tego  nie korzystając mimo ze mam do tego prawo  jest zupełnie nie logiczne.

Logiczne jest pluć na coś co się bierze ,korzysta ?

Opublikowano (edytowane)

to gdzie się podziali i za co chleją?

socjalne państwo to głupota.

pomagać trzeba, ale nie nagradzać za to że robić się nie chce.

Edytowane przez pafnucy
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v