Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Jak wiesz to coś z tym zrób. Natomiast gdy popatrzysz na posty wyżej to może coś w czaszce zaświta...

To Ciebie boli przyznanie do błędu ,weź jakiś środek p .bólowy.Wariacje nie na temat mnie nie ruszają

52 minuty temu, jarecki napisał:

ale i tak najwieksze zniszczenia sa w centrum cyklonu czy epicentrum 

W OKU cyklonu ,największe są po przejściu cyklonu ,gdyby cyklon się nie przemieszczał tylko stał w jednym miejscu to w oku cyklonu nie było by żadnych zniszczeń.W oku cyklonu panuje cisza i bezchmurna pogoda.I nie mylić mi tu cyklonu z tornadem,trąbą powietrzną bo to zupełnie różne rzeczy.Epicentrum jest w miejscu najsilniejszego trzęsienia ziemi.

Edytowane przez witejus
  • Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, dysydent napisał:

Tuskowi rogi przyprawili w TVP
to chwyty na poziomie szczyli z przedszkola i to takich najmniej rozgarniętych  i - nie wiem - czy sam Tusk im zapłacił za taki blamage? czy oni tak z siebie.

no pośmiewisko a nie media

Po prostu Patologia I Swołocz. 

Opublikowano

witejus - skoro wariacje Cię nie interesują to wszystko jest jasne. Bardzo przepraszam, wygłupiłem się, nie mam pojęcia o cyklonach, żadnego nie spotkałem.

• Like 1
Opublikowano

tu w ustroniu w tamtym roku byla traba powietrzna, bylem z kilometr dalej i tez nie zauwazylem..

w kolobrzegu w muzeum wojskowosci wiecej niemcow niz polakow i to tak ze dwa razy........

Opublikowano
jacus napisał:

nie wiem gdzie to ,kolo dworca kupilem sobie kawalek wedzonego rekina ..

i znowu pada to i tak spoko u mojego sasiada od pioruna zapalil sie dach,

Wychodzisz z latarni w kierunku molo będzie z 70 metrów i po prawej.

Opublikowano
16 minut temu, jacus napisał:

Eee tam , wiadomo że on niewinny a zrezygnował żeby uciąć spekulacje i kłamstwa wrogich sił 

Opublikowano
8 minut temu, DTaras napisał:

Wychodzisz z latarni w kierunku molo będzie z 70 metrów i po prawej.

ryby to raczej po lewej 🤣, gdzie tam jadlem lody-akurat przypadkiem nie padalo i grzalo.

molo sobie odpuscilem bo wprowadzili oplaty-niemcy niech bula

Opublikowano
11 minut temu, Ulman napisał:

Węgry sobie dadzą radę,mają mądrych przywódców którzy grają na różne kierunki nie tylko na UE czy USA ale też na wschód,nawet jeżeli wyszliby z UE to dadzą sobie radę.

Opublikowano

Polsce to nie grozi bo wysłali do nas Tuska by pomału uczynił porządek jak to miało miejsce za czasów jego panowania zielona wyspa była i klepanie po ramieniu .

2 godziny temu, DTaras napisał:

To, że jest nie przesądza o kłamstwie Panie Kolego. Szczególnie przy tym ile warte jest obecnie pincet złotówek...

Tom nie ma znaczenia ile teraz warte tylko że dali każdy normalny kraj daje tylko nie w Polsce .

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

A czemu miałby Tusk PISowi pomagać?

Cofnij się kilkanaście lat wstecz. 

Mówi ci coś "AWS" ?🤨

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

A czemu miałby Tusk PISowi pomagać?

Bo Polska jest dla niego ważna 😊

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Ale że jak? Co przytaknąć i jak, kiedy, co  i po co zabrać?

Po to aby usunąć Niemcom jakąkolwiek konkurencję,nawet nie konkurencję bo u nas większość już sprzedana ale Niemcy nie będą tolerowały państwa obok siebie które może im się w jakikolwiek sposób sprzeciwić nawet hipotetycznie,jeszcze w takim położeniu jak nasze między FR a Niemcami gdzie to są strategiczni partnerzy.  Jesteśmy w bardzo ciężkiej sytuacji.

A dla niemców ktoś taki jak Tusk to idealne rozwiązanie-taki administrator Polski.

Opublikowano

Tak barany robią ludziom pranie mózgu zaszczep się to będziesz bezpieczny zaszczepieni boją się nie zaszczepionych ale czemu to powinno być odwrotnie .

Doniesienia o przymuszaniu do szczepień pracowników, tak z sektora prywatnego, jak i publicznego, docierają do nas niestety coraz szerszym strumieniem. Tak długo jak pozwoli nam na to narastająca cenzura w social media, będziemy walczyć o ich prawo do swobodnego decydowania o sobie.

https://www.facebook.com/284786781556387/videos/503584570922065

Opublikowano

Przykro mi to mówić naprawdę ale ostatnio się zastanawiam czy Polskę dzisiaj stać na coś więcej niż być takim państwem satelickim Niemiec albo Rosji. Obawiam się że wybicie się Polski na coś ponad to jest niemożliwe z naszymi "elitami" infiltracją przez agentury,położeniem geograficznym itp itd. Nasza jedyna szansa to zachowanie naszej wiary,tożsamości,tradycji. Może kiedyś dzięki temu powstaniemy jak feniks z popiołów.

Opublikowano
6 minut temu, akooo napisał:

Po to aby usunąć Niemcom jakąkolwiek konkurencję,nawet nie konkurencję bo u nas większość już sprzedana ale Niemcy nie będą tolerowały państwa obok siebie które może im się w jakikolwiek sposób sprzeciwić nawet hipotetycznie,jeszcze w takim położeniu jak nasze między FR a Niemcami gdzie to są strategiczni partnerzy.  Jesteśmy w bardzo ciężkiej sytuacji.

No ale @galan99 pisze że nam pomoze i kasy nie zabiorą więc jakim cudem nas osłabią dając nam kasę? A że jesteśmy w zlej sytuacji to wyłącznie wina naszych rzadzących debili realizujących politykę dwóch wrogów.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v