Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, Denwer napisał:

Popieram Staroń   bo  to  najlepsza  senator  jaka   zasiada  w  Polskim  sejmie 

A od kiedy Senator zasiada w Sejmie nieuku ;) 

A co do FB to możesz sobie pisać co chcesz, wszyscy wiemy, że to twoje konto PiS-owcu, tylko czemu kłamiesz, że nie masz FB ?? 

I dawaj, zarzuć nam tutaj nową Prażoną Cebulę :) A nie sorry, ty FB nie masz ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A od kiedy Senator zasiada w Sejmie nieuku ;) 

Od przejęzyczenie  bo  wcześniej  zasiadała  w  Sejmie  😎  ,, mądry  będzie  wiedział  a głupi  będzie  się  czepiał,,

137551063_3683214078367665_9092421447110

Edytowane przez Denwer
Opublikowano

"mądry  będzie  wiedział  a głupi  będzie  się  czepiał" - i teraz odnieś to do najazdów, które tu powielasz...

Tak przy okazji - zadbany nawet relikt PRL robi niewydajnie z powodu braku mocy do masy. Zatem bez płaczu na koszty.

• Haha 1
Opublikowano
14 godzin temu, PRIMO napisał:

Taki jeden PISowski kapuś z AF doniósł na Kanalie do płokułatuły. 

Uważaj żebyś nie był następny 🌅

10 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Podobno Podhale ma otwierać knajpy i hotele, ale czy to prawda to się dopiero okaże. Dyskoteka w okolicy zaprasza ludzi na sobotnią imprezę, ale czy dojdzie to do skutku to nie wiadomo.

Jak dla mnie powinni wszystko pootwierać ppzarazaja się jak kobitki na protesty co łaziły i będzie mniej gorszego sortu😋😋

Opublikowano (edytowane)

Ja tam nie słyszałem, żeby zachorowalność wśród protestujących była większa niż u Statystycznego Kowalskiego :) Ale ze TVP o tym 2 tygodnie głosilo, to uwierzyłes, boś głupi PiSiorek ;)

Opublikowano
9 godzin temu, Ulman napisał:

Może być ciekawa sytuacja . Jak otworzą  knajpy  i PIS ich zamknie  to jeszcze większy wkurw złapie cała branża. Ciekawe o co im chodzi? Dostali tyle kasy z tarczy i jeszcze im źle.  Ech ci pazerni prywaciarze.....

W temacie Marecka jeszcze jedna refleksja. O ile jest kłamczuchem w wielu tematach to chyba jego niechęć  do UE jest szczera.  Patrząc na sprzęt z filmów to raczej prawdą jest że gardzi UE i jej funduszami

Ale co komu do tego jakim sprzętem pracuje ja mam 30 letniego Ursusa i poznaniakiem sieje sąsiad Fenda za milion i vaderst ad a różnicy w plonach nie ma 🌅 tyle że on lata świątek piątek by go spłacić a ja sobie leżę w cieniu z zimnym piwkiem 😁

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Ja tam nie słyszałem, żeby zachorowalność wśród protestujących była większa niż u Statystycznego Kowalskiego :) Ale ze TVP o tym 2 tygodnie głosilo, to uwierzyłes, boś głupi PiSiorek ;)

A co robiłeś jakieś badania tam 😋 bo u nas po pogrzebie proboszcza podobno wzrosła o 300 procent obrońcy demokracji twierdzą

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, henio2 napisał:

A co robiłeś jakieś badania tam 😋 bo u nas po pogrzebie proboszcza podobno wzrosła o 300 procent obrońcy demokracji twierdzą

To przedstaw badania potwierdzające twoja tezę, bo ja takich nie widzialem :) Byłem na 4 weselach, 2 komuniach na 50 osób, do tego kilka imprez takich większych ze znajomymi i jestem zdrowy do tej pory :) A o ile wiem to najwyższe wyniki były przed strajkami, w trakcie strajków ilość wykrywanych chorych malała :)

A jak nie masz dowodów to przestan plesc głupoty konfituro.

Opublikowano
1 minutę temu, henio2 napisał:

https://www.o2.pl/informacje/ostatnia-kartka-z-kalendarza-adamowicza-ujawniono-wazny-szczegol-6596168031046528a.          No nic mnie tak nie wzrusza jak zaangażowanie w zbiórkę cudzych pieniędzy by je potem dać potrzebującym i jeszcze stawać w obronie sadoów które zagwarantują mi bezkarność

Ludzie chcą to dają, nikt cię nie zmusza do brania udziału w takich zbiórkach ;)

Opublikowano

Masz rację tak jak Rydzykowi tylko on nie wykorzystuje publicznych pieniędzy jak włodarze 

24 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

To przedstaw badania potwierdzające twoja tezę, bo ja takich nie widzialem :) Byłem na 4 weselach, 2 komuniach na 50 osób, do tego kilka imprez takich większych ze znajomymi i jestem zdrowy do tej pory :) A o ile wiem to najwyższe wyniki były przed strajkami, w trakcie strajków ilość wykrywanych chorych malała :)

A jak nie masz dowodów to przestan plesc głupoty konfituro.

No popatrz nikt się nie zaraża to jaka ciemnota w tych wszystkich krajach że lokdaun wprowadza😁😋

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Denwer napisał:

Widzisz  gdzieś  tam  słowo  Denwer   bo  ja  nie   😎

Popieram Staroń   bo  to  najlepsza  senator  jaka   zasiada  w  Polskim  senacie  a wcześniej  w  sejmie 

Tobie  brak  argumentów .  Wiesz  co  to  jest   GYSORTOGRAFIA   a no pewnie  nie  bo   skąd  taka  ciemnota  jak ty  może  o  tym  wiedzieć .   Ukraińska  krew  w tobie  płynie  widać  to  wyraźnie  😎

A bronek  komorowski  to  też  do  ciemnoty   i nieuctwa  należy😎  ???

Nie da  się  usunąć  czegoś  czego  nie  ma  😎

Nie każdy  ma  tak  zepsute  relacje  rodzinne  jak  wy  że  siedzi  tu całe  dnie  świątek  piątek  i  niedziela  😎

To żeś jest kłamca i Pisowski zaprzaniec wiedzą wszyscy ale ze taki bezczelny by jeszcze PISać że to nie twoje to się nie spodziewałem. W sumie to dostajesz dobre pranie bani codziennie od TVPis więc będziesz tak jak oni wypierać się rzeczy oczywistych i nikt Ci nie wmówi że białe jest białe. 

40 minut temu, henio2 napisał:

Ale co komu do tego jakim sprzętem pracuje ja mam 30 letniego Ursusa i poznaniakiem sieje sąsiad Fenda za milion i vaderst ad a różnicy w plonach nie ma 🌅 tyle że on lata świątek piątek by go spłacić a ja sobie leżę w cieniu z zimnym piwkiem 😁

Każdy dziad się tak pociesza i usprawiedliwia.  Wy wszyscy PISowcy takimi oldschoolowymi sprzętami się obrabiacie? Pewnie stąd sentyment do komuny i niechęć do tych co umieli się odnaleźć.

A sąsiad co lata świątek piątek ile razy więcej ma ziemi do obróbki? 

Staszek, a te dotacje po kilkanaście milionów kilka razy do roku to z czyich pieniędzy Rydzyk dostaje? 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
22 minuty temu, Ulman napisał:

To żeś jest kłamca i Pisowski zaprzaniec wiedzą wszyscy ale ze taki bezczelny by jeszcze PISać że to nie twoje to się nie spodziewałem. W sumie to dostajesz dobre pranie bani codziennie od TVPis więc będziesz tak jak oni wypierać się rzeczy oczywistych i nikt Ci nie wmówi że białe jest białe. 

Naucz  się  czytać  między  wierszami  oczywiście  😎

138068548_3304887012948686_1319022662698

Opublikowano (edytowane)

A ty stasek ponoć tyz bamber bo nie nie dawno pisałeś e co 10 lat nowy ciągnik kupujesz.... 🤣🤣🤣

1 godzinę temu, henio2 napisał:

A tera panie już co innego piszesz jak przystało na  klamce..... 

Smutne jest to że tacy ludzie właśnie rzadza tym krajem... kłamcy i oszuści popierani przez sobie równych 🤮

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
1 godzinę temu, henio2 napisał:

Uważaj żebyś nie był następny

Donosiciel zafajdany kapuś sprzedajny i w dodatku komuch pod przykrywką wyznawcy PISuaru. 🤢🤮.

@Denwer Staroń to komuch pełną gębą bo głosowała tak jak sekretarz partii kazał. 

Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

Staroń to komuch pełną gębą bo głosowała tak jak sekretarz partii kazał. 

Bzdury  piszesz   to  najlepszy  polityk   naszych  czasów  pomogła  wielu  ludziom. Niema  drugiego  takie  polityka  jak  ona.  

Opublikowano
3 minuty temu, PRIMO napisał:

Staroń to komuch pełną gębą bo głosowała tak jak sekretarz partii kazał. 

a ja stane w obronie akurat senator staroń , to żę głosowała jak sekretarz kazał nie znaczy że ustawa była zła .

Opublikowano
26 minut temu, henio2 napisał:

A nie wiem ale stałe głodny chodzi i nie wyspany a w niedzielę robi w polu bo wtedy banki zamknięte 😋

Pewnie z 10 - 15 razy więcej skoro "nie wiesz". Pewnie dlatego gościu ma co robić i stać go na fenda a nie robotę rupieciami i socjalne piwko jak Ferdek Kiepski

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Denwer napisał:

No to mniej więcej jak u nas plan dla najmniejszych gospodarstw. Oczywiście pod względem populistyczno ekomnomicznym.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
5 minut temu, Denwer napisał:

Ma poważny problem teraz Biden .

Sygnał alarmowy dla rynku. Wskaźnik Buffetta właśnie sięgnął poziomu sprzed krachu z 2008 r.

Ulubiony wskaźnik legendarnego inwestora Warrena Buffetta właśnie sięgnął poziomu tuż sprzed krachu finansowego z 2008 r. Kapitalizacja giełd na świecie względem globalnego PKB przekroczyła 120 proc. Inne barometry rynkowe również są wygrzane do czerwoności. Czy chciwość znów skończy się przeceną?

Wskaźnik Warrena Buffetta w 2021 r. Poziom z kryzysu finansowego z 2008 r.

Wskaźnik kapitalizacji giełd do PKB jest uznawany za jedną z ulubionych miar Warrena Buffetta. Kiedy jest ona poniżej 50 proc., rynek jest bardzo niedoważony; kiedy znajduje się w przedziale od 70 proc. do 80 proc. jest względnie stabilny. Kiedy jednak przekracza 100 proc. - oznacza to, że może tworzyć się bańka spekulacyjna.

Hossa jednak trwa, a w USA giełda bije kolejne rekordy. W dobie dodruku pieniądza, zapowiedzi historycznych pakietów stymulujących i mnóstwa środków wpompowywanych w gospodarkę inwestorzy zdają się bardzo optymistycznie patrzeć na rynki.

Powstają w całej Ameryce bojówki o bronie Trampa nic dobrego to nie wróży mogą podpalić AMERYKĘ .

Opublikowano
3 minuty temu, henio2 napisał:

To Ci co na księży donosili to też kapusie jak ja czy oni prowadzą narrację zgodne z ideologia LGBT i są cacy ,?😋

Nie zmieniaj tematu kapusiu sprzedajny. 🤨

3 minuty temu, Denwer napisał:

Bzdury  piszesz   to  najlepszy  polityk   naszych  czasów  pomogła  wielu  ludziom. Niema  drugiego  takie  polityka  jak  ona.  

Pomogła wielu ale chciała pogrążyć jeszcze więcej. 

2 minuty temu, jarecki napisał:

a ja stane w obronie akurat senator staroń , to żę głosowała jak sekretarz kazał nie znaczy że ustawa była zła .

Aha no dobra. 

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Pewnie z 10 - 15 razy więcej skoro "nie wiesz". Pewnie dlatego gościu ma co robić i stać go na fenda a nie robotę rupieciami i socjalne piwko jak Ferdek Kiepski

Jak ktoś ma kasę a nie może się wyrobić to zatrudnia ludzi jak jest golodupcrm z dużymi ambicjami to ryje 7dni w tygodniu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v