Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kazdy pracodawca choc troche madrzejszy od ulmana powienien wiedziec ze dobrze oplacany pracownik da firmie o wiele wiecej niz wezmie w wyplacie-z niewolnika nie ma pracownika..

• Like 2
Opublikowano
31 minut temu, witejus napisał:

bardzo trafnie określiłeś Korwina ,twego guru😏

10 minut temu, witejus napisał:

od takiego ,,pracodawcy" jak ulman to nawet koń by spierdolił

Potrafisz być bardziej elokwentny wiec po co tak niskie loty? Chęć riposty przy braku argumentów?😆

Opublikowano

jaka riposta?,jakie argumenty ?do ciebie nic nie dociera ,jesteś zafiksowany na Korwina i konfabulację.Żyjesz mentalnie w czasach dzikiego XIX kapitalizmu a nawet w czasach niewolnictwa,niestety urodziłeś za późno i twoja marna duszyczka cierpi z tego powodu że nie masz na kim się wyżywać,jedynie możesz sobie po bluzgać na forum wyzywając każdego kto nie zgadza się z twoją linią od gamoni i nieudaczników Co do Korwina to lepiej zmień obiekt uwielbienia bo z nim już coraz gorzej

• Like 1
Opublikowano

Widzisz to nie jest tak jak z  niepokalanym Jarosławem z którym elektorat się bezwzglednie i bez wyjątków zgadza.  Głoszone  przez m.in Mariuszka poglądy są typowo komunistyczne. Jeśli jakimś cudem zarobi pare groszy to niech zatrudni  dwóch ludzi tylko po to żeby  sobie zarobili a nie po to zeby ich robota do czegoś  była przydatna.  Lewicowe poglady społeczeństwa są tak powszechne ze nie rozumie podstawowych zasad zdrowej logiki. Weźmy na to niesmiertelny temat progresywnego PIT . Nikt nie potrafi uzasadnić jego sensu oprócz pierniczenia o srawiedliwości społecznej i " bo tak jest na zachodzie" Nawet dziś Mariusz w swym lewackim widzie wymyślił ze podatek liniowy spowoduje większy wyzysk robotnika mimo że i on będzie miał obniżone podatki. Do tej pory nie wiem jak to ma działać i obawiam sie ze Mariusz tez tego nie wie.  Kolejny przykład z ostatnich dni - galan i jego wywody ze powinnismy zarabiac jak na zachodzie ale jak naszym kierowcom chcieli na siłę wprowadzić zarobki z zachodu to lamentuje że   firmy pobankrutują bo za duże koszty będa miały. Tu od razu widać że to jest logicznie sprzeczne a on sam tego nie wyłapał i nie wie  jak to pogodzić. To jest prawdziwy dramat jego, społeczeństwa, narodu i całej Polski że takie jednostki decydują o tym kto rządzi. 

Opublikowano
jacus napisał:

kazdy pracodawca choc troche madrzejszy od ulmana powienien wiedziec ze dobrze oplacany pracownik da firmie o wiele wiecej niz wezmie w wyplacie-z niewolnika nie ma pracownika..

Jacuś - nic na siłę jak to mirro określił. Musi być praca w pierwszej kolejności.

Opublikowano

https://businessinsider.com.pl/finanse/makroekonomia/wykonanie-budzetu-panstwa-za-2020-r-analiza-najwyzszej-izby-kontroli/3vzysxp

za rok zadluzyli panstwo wiecej niz za poprzednie 10 lat.......

to prawdziwy socjalizm-dzielnie walcza z problemami ktore sami stworzyli.

sa takie panstwa rzadzone wedlug zasad ulmana- stawiam skrzynke wodki ze on sam by nie chcial tam mieszkac, ameryka poludniowa,afryka,azja..ludzie umieraja z glodu albo wegetuja w slamsach ....domy otoczone murami, wyjazd na ulice tylko z ochrona i opancerzonym samochodem, leczenie w europie, 

• Like 2
Opublikowano
7 godzin temu, Ulman napisał:

Kolejny przykład z ostatnich dni - galan i jego wywody ze powinnismy zarabiac jak na zachodzie ale jak naszym kierowcom chcieli na siłę wprowadzić zarobki z zachodu to lamentuje że   firmy pobankrutują bo za duże koszty będa miały

haha udajesz czy jesteś taki naiwny ? nie wiesz że ta rzekoma ,,dobroczynność " onych jest metodą utrącenia konkurencji?

skoro tak się troszczą ,,oni" o los polskiego robotnika ,kierowcy to czemu ,,oni" nie zarządzą by robotnicy na taśmie w fabrykach zagranicznych koncernów motoryzacyjnych czy innych branż w Polsce zarabiali te same pieniądze w przeliczeniu na euro co robotnicy w macierzystych firmach na zachodzie Europy

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, witejus napisał:

haha udajesz czy jesteś taki naiwny ? nie wiesz że ta rzekoma ,,dobroczynność " onych jest metodą utrącenia konkurencji?

skoro tak się troszczą ,,oni" o los polskiego robotnika ,kierowcy to czemu ,,oni" nie zarządzą by robotnicy na taśmie w fabrykach zagranicznych koncernów motoryzacyjnych czy innych branż w Polsce zarabiali te same pieniądze w przeliczeniu na euro co robotnicy w macierzystych firmach na zachodzie Europy

No to w końcu powinni te płace zrównywać czy nie? 

Opublikowano

Kiedy polski rząd mówi aby dopłacić polskiemu kierowcy to jest obrona pracownika. Kiedy Unia każe dopłacić polskiemu kierowcy, to jest niszczenie polskich firm. k**wa ja jestem za głupi na takie dictum.😂

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, mirro napisał:

Kiedy polski rząd mówi aby dopłacić polskiemu kierowcy to jest obrona pracownika. Kiedy Unia każe dopłacić polskiemu kierowcy, to jest niszczenie polskich firm. k**wa ja jestem za głupi na takie dictum.😂

PIS = Paranoja I Schzofrenia

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:
10 godzin temu, jacus napisał:

Jacuś - nic na siłę jak to mirro określił. Musi być praca w pierwszej kolejności.

w sektorze usług ja bym jednak postawił na pracownika w sektorach  gdzie nie ma kontaktu z potencjalnym klientem  to być możę praca i awanse 

Opublikowano
11 godzin temu, witejus napisał:

Zależność chłopa od pana i płacenie jeszcze panu podatku od dochodu taki system propaguje Ulman . Pracownik bez żadnych praw za najniższą pensje , na szczęście takiego rynku pracy już nie ma i nie będzie ludzie mają wybór . 

Opublikowano
12 godzin temu, witejus napisał:

A gdzie on pracodawca,tak tylko w necie pisze bo pewnie nie ma ciekawszego nic do roboty :)

@Ulman Popadasz w skrajności. To już nie XIX wiek że pracownik będzie robił za miskę ryżu. Nie chodzi aby zabrać pracodawcy cały zysk ale o to aby godnie płacił pracownikowi za swoją pracę. Mało to firm gdzie pracodawcy zalegają z wypłatą,nie przestrzegane są przepisy BHP nie mówiąc już o ubezpieczeniach od minimalnej.

Dzisiaj ktoś kto ma pojęcie o jakiejkolwiek robocie nie będzie ci pracował za 15zł/h,pewnie znajdziesz takich pracowników ale jaka to będzie praca pewnie się domyślasz. Jaka płaca taka praca.  Zresztą ty i tak pewnie o żaden biznes się nie otarłeś bo kto ma jakiś interes zajmuje się nim a nie traci czas na wylewanie swoich żali i frustracji rodem z XIX wieku.

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Mariusz2903 napisał:

ludzie mają wybór . 

Skoro mają wybór, to po co tam jeszcze pracują i strajkują, wystarczy złożyć wypowiedzenie i poszukać nowej, lepszej pracy. Ktoś im każe pracować akurat tam?? Podobno teraz niskie bezrobocie, to szybko nową pracę znajdą. 

To już nawet Ukraińcy wiedzą że tam gdzie drobne truskawki i niska stawka to sie na tej plantacji nie pracuje ;)

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, akooo napisał:

gdzie on pracodawca,tak tylko w necie pisze bo pewnie nie ma ciekawszego nic do roboty

,,pracodawca" sam dla siebie jako cieć na parkingu ,gdzie pies z kulawą d*pą raz na pół dnia przyjedzie i  stąd ma tyle czasu na pisanie

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Skoro mają wybór, to po co tam jeszcze pracują i strajkują, wystarczy złożyć wypowiedzenie i poszukać nowej, lepszej pracy. Ktoś im każe pracować akurat tam?? 

To już nawet Ukraińcy wiedzą że tam gdzie drobne truskawki i niska stawka to sie na tej plantacji nie pracuje ;)

A jak to jedyny zakład w okolicy to gdzie pójdzie,może ma rodzinę na miejscu i musi być w domu? Co ma nie starać się o poprawę swego losu? A jak nie i faktycznie by go wywalili za to to zawsze może iść gdzie indziej faktycznie tylko czy teraz tak łatwo o dobrego pracownika? Wolny rynek działa w obie strony.

Edytowane przez akooo
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, akooo napisał:

A jak to jedyny zakład w okolicy to gdzie pójdzie,może ma rodzinę na miejscu i musi być w domu? Co ma nie starać się o poprawę swego losu?

A co to obchodzi pracodawcę, on oferuje tyle, ile chce, a jak ktoś nie chce za tyle pracować to niech szuka nowej pracy. A jak jest dobrym pracownikiem to szybko znajdzie nową pracę. 

Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

A co to obchodzi pracodawcę, on oferuje tyle, ile chce, a jak ktoś nie chce za tyle pracować to niech szuka nowej pracy. 

Ty chyba żyjesz w jakiejś alternatywnej rzeczywistości. Czy jeżeli ktoś jest fachowcem w danej dziedzinie i nie pasują mu warunki finansowe  czy inne to ma się o nie nie upomnieć? Jeżeli szef na to nie przystanie to taki pracownik z pocałowaniem ręki gdzie indziej prace znajdzie. Suma sumarum to firma straci fachowca plus będzie musiała nowego wyszkolić,a dzisiaj o pracownika trudno.   Boli cię to pewnie,za dużo Zniewolonej się naoglądałeś i ci się spodobało?

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

A co to obchodzi pracodawcę, on oferuje tyle, ile chce,

weź mnie nie rozśmieszaj że oferuje ile chce,płaci tyle tylko by mu ludzie nie pouciekali ,nic ponad to ,oni najchętniej płaciliby złotówkę

Opublikowano

Ale tu jest przypadek że pracodawca nie chce więcej płacić, więc na co jeszcze ci pracownicy czekają, taki problem znaleźć nową pracę przy 2-3 % bezrobocia?? 

Przed chwilą, witejus napisał:

weź mnie nie rozśmieszaj że oferuje ile chce,płaci tyle tylko by mu ludzie nie pouciekali ,nic ponad to ,oni najchętniej płaciliby złotówkę

Patrz, ja placę 2zl od łubianki truskawek i mam chętnych do pracy, a sąsiad 2.50 i szuka pracownikow. ;) i place tyle ile chce ;)

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Patrz, ja placę 2zl od łubianki truskawek i mam chętnych do pracy, a sąsiad 2.50 i szuka pracownikow. ;) i place tyle ile chce

widocznie jesteś piękny ,i wolą robić za mniej a mieć ładny widok niż zarobić więcej i oglądać paskudną 🤣gębę sąsiada

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, witejus napisał:

widocznie jesteś piękny ,i wolą robić za mniej a mieć ładny widok niż zarobić więcej i oglądać paskudną 🤣gębę sąsiada

Tylko ja mam takie jak na foto, a sąsiad jak paznokcie u rąk. 

Snapchat-1050460576.jpg

Snapchat-394448291.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v