Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

a jak nie zabraknie to cena będzie po 8 zł 1 litr

Czyli co? Trza dzwonić po Tuska, bo ten zapowiadał że będzie po 7PLN, czyli Zeta mniej na litrze.😂

• Haha 3
Opublikowano
8 minut temu, mirro napisał:

Brałem dziś beczkę oleju STOU, za dwa dni podwyżka o 300PLN na beczce. Braki w olejach, bo brakuje baz do ich produkcji. Nikt nie wie czemu się zesrało.😂 Wziąłem STOU bo UTTO jest tylko w bańkach 20l, beczki nie ma.

Po co ci tyle oleju ?

Opublikowano (edytowane)

a tak w ogóle to w swoich okolicach widziecie  dużo wiecej rozpoczętych  budowli domów ? bo u mie to nawet miej jak innymi laty . tak do 10 -20 km w promieniu 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Jest trocha zaczętych ale pracują za granicami Polski lub sprzedane bloki  w mieście i stawiają za miastem .

Ministerstwo Rolnictwa działa dla dobra Niemiec wedle zaleceń Unii .

Opublikowano (edytowane)

Co do budowy domów to trochę ich nowych powstaje. Ale przy tak szybujących cenach w budowlance to może być krótkotrwały szał. Znajomy gadał z budowlańcem to mu powiedział, że za 35 tys za postawienie nie dużego domu to nawet na podwórko nie wejdzie.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

u nas to co kawalek budowa-ludzie juz zapomnieli o ostatniej powodzi ,w koncu ponad 11 lat minelo a potem do gminy pretensje ze droga zalana w domu woda stoi bo po schodzach nikt nie bedzie chodzil tylko na rowno stawiaja.  co wies to cale osiedla stawiaja a potem godzine dojazd do krakowa zajmuje a korki juz na wsi sie zaczynaja..

Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Po co ci tyle oleju ?

Bo jak się robi to się ma......... do czego wlewać 🤣

34 minuty temu, galan99 napisał:

Teraz zacznie się drożyzny i odbudowy Europy jak po wojnie ktoś zarobi na tym Covidzie ale dużo ludzi starci taki jest tego plan .

Zarobią ci którzy rozumieja co się dzieje a gamonie jak zwykle się nie załapią 

20 minut temu, galan99 napisał:

To dla ludzi pracy co ciężko pracują przekaz Rządu .

Może być zdjęciem przedstawiającym 2 osoby i tekst „Program PiS w skrócie: Pis DEMOTYWATORY.PL Jeśli ciężko pracujesz i dobrze zarabiasz, to masz się podzielić z tymi, którym się ztymi,którymscc nie Zrównoważony rozwój cholera jasna!”

To jest dokładnie lewacka doktryna, Typowy socjalizm tyle że zakłamany, w przebraniu prawicowego patriotyzmu i hasełek o potedze😂

Edytowane przez Ulman
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, jarecki napisał:

no i prawidłowa polska ma na dpodarz żywnosci a niemcy nie są samowystarczalni        ;)

Chinach ASF Niemcy już tam nie sprzedają tylko Polska kolonia jest zbytem dla zachodnich koncernów w Polsce tabliczka na płat 40 dni zakazu sprzedaży można jechać na urlop świnie muszą zrozumieć że 40 muszą poczekać .

To się dopiero zaczyna Nowy Ład .

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

@jacus tylko ronda w wioskach mogą Was uratować. I to co najmniej  trzy na wioskę. Albo obwodnica każdej wioski.😂

a czy ty myslisz ze tego nie ma ??? rondo co 3 wioske i obwodnice - jesli uda sie zbudowac po latach protestow...

Opublikowano
32 minuty temu, mirro napisał:

3,5 swojego.😂

Pod halami i chłodniami? 

To jesteś głównym utrzymującym gminę z podatków😜

Pewnie bogato ożeniony i reszta gminy na żonę stoi😆

Opublikowano

A tym casem w szczujni dalej tumanią, że to z tymi e mailami to atak Ruskich na Polskę. Ponoć 100 polityków miało być zaatakowanych. Ciekawe jest, że żadnego e maile nie wyciekają. Czyżby byli mądrzejsi od Dworczyka gamonia i używali prywatnych skrzynek tylko do poczty prywatnej? Na dodatek sam Kamiński robi z Dworczyka gamonia. Bo widziałem jak mówi, że Dworczyk złapał się bo odpowiedział na jakiegoś e maila od nieznanego nadawcy. Jak to gamoń.

• Thanks 1
Opublikowano

A jak tam z tymi butami Kaczyńskiego? Doszedłeś prawdy, sprostowałeś?🤔

Opublikowano

Dziś fajnie Czarzasty skomentował przyczynę używania prywatnych skrzynek. Otóż Kaczor  jako odpowiedzialny w rządzie za bezpieczeństwo narodowe zapewne miałby możliwość śledzenia korespondencji mailowej odbywającej się oficjalnymi kanałami. Nie zdziwiłbym sie gdyby to była przyczyna obiegu informacji innymi kanałami. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v