Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
37 minut temu, Mariusz2903 napisał:

To wiem , na wsi za Piłsudzkiego nędza i analfabetyzm ale pogonił bolszewię i jest bohaterem , od czasów przed zaborami mało było sukcesów militarnych armii polskiej może dlatego go tak honorują 

A jak miały być sukcesy militarne armii jak bylismy pod zaborami???O.o

Skąd wiesz że liberałowie wyprowadzili pieniądze z giełdy? Gdzie takie coś wyczytałeś? Skąd to info?

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, Ulman napisał:

A jak miały być sukcesy militarne armii jak bylismy pod zaborami???O.o

Skąd wiesz że liberałowie wyprowadzili pieniądze z giełdy? Gdzie takie coś wyczytałeś? Skąd to info?

Ja znam każdy fałszywy ruch liberała , spekulacja akcjami tym doprowadzili do krachu , opieprzyli banki z kredytów potem wykupili akcje .

https://krytykapolityczna.pl/kraj/adam-leszczynski-jak-liberalowie-przegrali-polske/

przeczytaj to dość dobry artykuł może zmienisz zdanie o tych pięknych liberałach .

Edytowane przez Mariusz2903
Opublikowano

Facet odnosi liberalizm do warstwy obyczajowej a o gospodarce ma znikome pojecie. Jesli według niego na zachodzie jest liberalizm gospodarczy a nie socjhalizm a w Chinach nie ma liberalizmu gospodarczego bo rzadzi jedna partia z nazwy komunistyczna to szkoda nawet tego czytać. Z reszta ty uwazasz sie za prawicowca wyznając lewicowe wartości więc co możesz wiedziec o liberałach?

Opublikowano
3 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

liberał ma wypisane na czole

Mam wypisane z dwóch stron aż!

„... kultury nie tworzy się w niewolnictwie i ciemnocie, nie można wytworzyć żadnej kultury w społeczeństwach, w których wiara w państwo, w których pragnienie poddania się państwu każdej jednostki i upatrywanie w państwie i w milionach urzędników wszelkich rozwiązań są dogmatem. Gdzie doszło się już do tego samego absurdu, co po stronie rosyjskiej. Że kulturę mierzy się dyscypliną i stopniem uległości, karności wobec zarządzeń państwa. Jaka kultura, jaka wolność wśród społeczeństw wzdychających w gruncie rzeczy do tego, żeby o wszystkim decydowało jakieś ministerstwo? To co uprawia się dziś po stronie wolnej nie jest właściwie niczym innym, jak zaprawa do marksistowskich rozwiązań. Stoimy w punkcie, w którym abstrakcja stała się synonimem postępu.”

„Muszę być wolny (jestem histerykiem na tym punkcie), muszę jeść za moje pieniądze, muszę kląć w żywy kamień egzystencję.”„Człowiek wolny (…) będzie do końca tego świata miał coś z chuligana. (…) Otóż ja, jako chuligan wolności, nie chcę poddać się kontroli.”https://liberte.pl/andrzej-bobkowski-arcy-liberal/

Opublikowano
4 godziny temu, Ulman napisał:

Jak kraj był w tak strasznej ruinie to skąd PIS w ciągu kilku miesięcy wziął na pincet+

A to dobre pytanie. Najpierw PO twierdziła że Polski nie stać na to a później że 500+ za ich rządów utrzymają. Czyli albo ktoś kłamał albo wprowadzał dezinformację.

Opublikowano
1 godzinę temu, Ywa napisał:

Mam wypisane z dwóch stron aż!

„... kultury nie tworzy się w niewolnictwie i ciemnocie, nie można wytworzyć żadnej kultury w społeczeństwach, w których wiara w państwo, w których pragnienie poddania się państwu każdej jednostki i upatrywanie w państwie i w milionach urzędników wszelkich rozwiązań są dogmatem. Gdzie doszło się już do tego samego absurdu, co po stronie rosyjskiej. Że kulturę mierzy się dyscypliną i stopniem uległości, karności wobec zarządzeń państwa. Jaka kultura, jaka wolność wśród społeczeństw wzdychających w gruncie rzeczy do tego, żeby o wszystkim decydowało jakieś ministerstwo? To co uprawia się dziś po stronie wolnej nie jest właściwie niczym innym, jak zaprawa do marksistowskich rozwiązań. Stoimy w punkcie, w którym abstrakcja stała się synonimem postępu.”

„Muszę być wolny (jestem histerykiem na tym punkcie), muszę jeść za moje pieniądze, muszę kląć w żywy kamień egzystencję.”„Człowiek wolny (…) będzie do końca tego świata miał coś z chuligana. (…) Otóż ja, jako chuligan wolności, nie chcę poddać się kontroli.”https://liberte.pl/andrzej-bobkowski-arcy-liberal/

Ja cieszę się z tego że nie ma poddaństwa chłopa jakie było do XIX wieku to było uciemiężenie a dzisiejszy liberalizm to mam gdzieś i te ich całe puste slogany o wolności człowieka i gospodarczej.

Opublikowano

😃 Generalnie giełda to jest to samo co hazard z plastikowymi żetonami. Gra na wartości dodanej idealnie pasuje. To jakież przestępstwo zrobili jak to na tym polega? To handel biznesami i jest tak jak mirro napisał.

dsbh napisał:

4 godziny temu, Ulman napisał:

Jak kraj był w tak strasznej ruinie to skąd PIS w ciągu kilku miesięcy wziął na pincet+

A to dobre pytanie. Najpierw PO twierdziła że Polski nie stać na to a później że 500+ za ich rządów utrzymają. Czyli albo ktoś kłamał albo wprowadzał dezinformację.

No bo to prawda. Na przyspieszonym obrocie nie da się długo ujechać i pomogła koniunktura. Teraz pomogą pożyczki. I jakoś to będzie... Po jakości tej pięćsetki zresztą to widać.

Opublikowano
43 minuty temu, akooo napisał:

Oby gorzej nie było,nie ma co narzekać.

Prośba Twa nie zostanie wysłuchana. Będzie gorzej.😂

9 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Ja cieszę się z tego że nie ma poddaństwa chłopa jakie było do XIX wieku to było uciemiężenie

Poddaństwo chłopa było podstawą w Polsce. Tak więc musisz podziękować carowi że zniósł pańszczyznę i komunistom że Dekretami PKWN nadali ziemię. 🤣

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, mirro napisał:

Prośba Twa nie zostanie wysłuchana. Będzie gorzej.😂

Poddaństwo chłopa było podstawą w Polsce. Tak więc musisz podziękować carowi że zniósł pańszczyznę i komunistom że Dekretami PKWN nadali ziemię. 🤣

Cały czas słucham że ma być gorzej. Dobrze że na kromke chleba jest.

Opublikowano

No to faktycznie jest powód do zadowolenia.

47 minut temu, dsbh napisał:

Ludowi zawsze należy mówić że kasy nie ma i niech zapierniczają na siebie. Jak się zaczniesz chwalić że pieniądze są i nie daj Bóg coś dasz to ciągle będą łapę wyciągać w nieskończonośc.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Ulman napisał:

Kto ci takich głupot naopowiadał? 

Rozwiń jak to było z tym czarnym piątkiem. Jakie były przyczyny i co takiego liberałowie zrobili. 

Czemu za Kopaczowej wzrost PKB był taki jak za Szydło i czemu teraz mamy o bodajże 400 mld większe zadłużenie jak w 2015tym?

Tusk nie dał zarobić i wróci tym bardziej nie da zarobić ot będzie ALE @Ulman będzie bogatszy jak Tusk obejmie władze .

Z takim podejściem jak ma ulam to katastrofa musi być w KRAJU w każdym kraju jest socjal i to jeszcze jaki .

Bezrobotnego stać na mieszkanie i samochód i cały czas ma a u nas nie .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

galan - co ma Tusk do Twego zarabiania? Zresztą nazywanie pobierania zasiłków zarabianiem to kpina z pracujących i zaradnych.

Nie rzecz w tym aby się na socjale prześcigać. Rzecz e tym aby pierdzenie o zasługach dla rynku pracy nie opierało się na rozdawaniu.

galan99 napisał:

Poważnie? Stać go choć nie pracuje? No kraina mlekiem i whisky płynąca...

Ja pier... - zawód? Bezrobotny.. Może jakieś szkoły pootwierajmy w tym kierunku, doktoraty nowe...

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Do licha co ma Tusk jak wróci i stanie na czele rządu jak Premier to będzie miał oj jacy ludzie naiwni są ale niech sobie pomarzą o wielkim dobrobycie .

Kasa na odbudowę będzie rozdysponowana i trzeba  będzie spłacać i kraj utrzymać . 

Ato już nie będzie proste zedrą ostatnią koszulę z zaradnych firm .

Ja pier... - zawód? Bezrobotny.. Może jakieś szkoły pootwierajmy w tym kierunku, doktoraty nowe...

Mowa o ludziach bezrobotnych że są na socjalu .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Tusk nie dał zarobić i wróci tym bardziej nie da zarobić ot będzie ALE @Ulman będzie bogatszy jak Tusk obejmie władze .

Z takim podejściem jak ma ulam to katastrofa musi być w KRAJU w każdym kraju jest socjal i to jeszcze jaki .

Ty jestes nienormalny. Jak bezrobotnego stać na samochód i mieszkanie to jesct lewackie patolstwo w najgorzej wykolejonej postaci. Nie znajduje wystrczająco obraźliwych słow na zidiocenie pozwalajace coś takiego napisać. To jest szczyt szczytów 

W jaki sposób ci Tusk nie dała zarobić . Napisz na przykłądach bo ja nic takiego nie odnotowałem. No chyba ze jesteś patolem i z socjalu zyjesz ale wtedy nie pisz że nie dał zarobić tylko ze socjalu nie dał.

Opublikowano

@galan99 a to niech Tusk się martwi skąd oddać kasę na odbudowę jak zostanie premierem. Zresztą skoro ma dobre układy z Unią to nam umorzą ta pożyczkę i będą go Polacy chwalić. Nie wiem czy snuć tą fantazje dalej :P. A tak serio wierzysz, że Schetyna pozwoli na taki powrót ? A co z Trzaskowskim, który miał zapoczątkować nową jakość w Platformie ? No na razie mu ją Budka blokuje chyba. Nie ma szans na taki powrót.

1 godzinę temu, DTaras napisał:

No bo to prawda. Na przyspieszonym obrocie nie da się długo ujechać i pomogła koniunktura. Teraz pomogą pożyczki. I jakoś to będzie... Po jakości tej pięćsetki zresztą to widać.

Według mnie Pis się odważył realizować program wyborczy, chociaż mógł po wyborach stwierdzić, że nie stać nas na 500+, będzie 300 albo nic. Jak to wszystko zostało wykonane to już inna sprawa. Ludzie jednak uwierzyli, że obietnice wyborcze da się spełnić i chyba tu opozycja ma problem.

1 godzinę temu, Ulman napisał:

No to faktycznie jest powód do zadowolenia.

Ludowi zawsze należy mówić że kasy nie ma i niech zapierniczają na siebie. Jak się zaczniesz chwalić że pieniądze są i nie daj Bóg coś dasz to ciągle będą łapę wyciągać w nieskończonośc.

To jak sprawić aby ten lud zagłosował na wybrańców ? Podnieść podatki ?

Opublikowano (edytowane)

Teraz im podnosza i proletariat sie z tego cieszy jak głupi i bezwarunkowo popiera. To jest głupota w najczystszej postaci. Lud  trzeba straszyć mącic mu pod beretem i opowiadac mu niestworzone historie . Akurat to PIS robi wysmienicie i masy sa zachwycone a czym mniej rozumie tym bardziej popiera. 

Pytanie jest inne - czy lud powinien w ogóle głosować? Mamy tu Mariusza, Galana Marecka, Romana, był Szmergiel i kilku podobnych. Zbierz ich w całość , uśrednij i pomnóż przez kilka milionów. Potem wyobraź sobie że te miliony ze swoja świadomością wybierają  podobnych im ludzi którzy nami rządzą. To jest  najwiekszy dramat jaki mozna sobie wyobrazić i nie ma prawa być w tym kraju dobrze i normalnie. Właśnie dlatego Chiny tak sie rozwijają że nie pytają proletariatu o zdanie tylko robią swoje planując i realizując swoje pomysły długofalowo a nie od wyborów do wyborów.  

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Co i rusz jest tu o planowaniu a właściwie jego braku. Komuniści jak odchodzili również wskazywali na ów problem. Mówili:najbardziej nas zaskoczyło, że Solidarność nie miała żadnego planu na nieunikniony kryzys...

Opublikowano

Kredyt z odnowy będzie słono kosztował Polskę to znaczy mieszkańców tego Kraju .

@Ulman z socjalu Niemiec wyżyje a jest tam dość choiny socjal nie te kilka groszy co w Polsce wiesz o tym .

Sam się przekonasz za 3 lata choć możliwe są wcześniejsze wybory w Polsce .

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Teraz im podnosza i proletariat sie z tego cieszy jak głupi i bezwarunkowo popiera. To jest głupota w najczystszej postaci. Lud  trzeba straszyć mącic mu pod beretem i opowiadac mu niestworzone historie . Akurat to PIS robi wysmienicie i masy sa zachwycone a czym mniej rozumie tym bardziej popiera. 

Pytanie jest inne - czy lud powinien w ogóle głosować? Mamy tu Mariusza, Galana Marecka, Romana, był Szmergiel i kilku podobnych. Zbierz ich w całość , uśrednij i pomnóż przez kilka milionów. Potem wyobraź sobie że te miliony ze swoja świadomością wybierają  podobnych im ludzi którzy nami rządzą. To jest  najwiekszy dramat jaki mozna sobie wyobrazić i nie ma prawa być w tym kraju dobrze i normalnie. Właśnie dlatego Chiny tak sie rozwijają że nie pytają proletariatu o zdanie tylko robią swoje planując i realizując swoje pomysły długofalowo a nie od wyborów do wyborów.  

No no no jaka złota myśl powinieneś być strażnikiem obozu być zagłady .

Opublikowano (edytowane)

Skoro mowa o Chinach że nie pytają o nic ludzi tylko się rozwijają przecie u nas to było po co było rozwalić ten system PZPR budowali fabryki ludzie mieli pracę to wszystko zmarnowano zostały gruzy po fabrykach jak po wojnie .

Nie lubisz ludzi socjal ci przeszkadza w każdym kraju jest wspierają ludzi to i w Polsce tak powinno być .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Pomyśl pare chwil i sam wydedukuj czemu w Chinach to działa a u nas czasy i gospodarka PZPRu musiały się skończyć . Dla ułatwienia dodam ze nikt tego nie rozwalił.

Socjal jest patologią a jesli piszesz że bezrobotnego powinno byc stać na samochód i mieszkanie to nie ma wystarczająco obelżywych określeń na poziom twej świadomości i intelektu.

Odpowiedz mi na proste pytanie. Czemu powinno sie wspierać ludzi socjalem?

Opublikowano

Dla tego że nie z winy ludzi tracą pracę jak teraz przez zbrodnicze działa rządu zamknięciem zakładów pracy jak Gastronomie , Hotele i tak dalej i dalej tym ludziom trzeba pomóc bo to wina rządu nie ludzi i socjal powinien to im zapewnić na godne życie .

Opublikowano

Zapytaj Marecka i Mariusza  -nikt nie stracił pracy i nikt nie zbankrutował  a ludzi do pracy brakuje jak nigdy , wiec za co im socjal płacić?  A zresztą , jak stracił robote to niech kombinuje i szuka następnej a nie sie rozkraczy i beczy że nima pracy i niech mu państwo pomaga . Socjal to hodowla gamoni i nieudaczników. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v