Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Pewnie a w zakładach Fenda z taśmy zjeżdżałyby mocarne Ursusy, bez kabiny.🤣

Twoja opinia , jako posiadacza fendtów zostaje z automatu  odrzucona😆

1 minutę temu, mirro napisał:

Nie gazuję ani zboża, ani sałaty, ani pieczarek.

To tylko aluzja do cyklonu B

Opublikowano

Posiadam też C-330 w stanie kolekcjonerskim, tak aby pamiętać skąd się wywodzę. 

3 minuty temu, Agrest napisał:

To tylko aluzja do cyklonu B

Aluzję zrozumiałem, jednak przez szacunek dla ofiar tego procederu taka była moja odpowiedź. Straszna śmierć.

• Thanks 1
Opublikowano

Mam c330 z 68r, na obudowie skrzyni jeszcze odlew c 325 😆

Fynda z 98r. Kolory podobne😆

Opublikowano

Też okrągła oś, ale kierownica czarna.  

U nas to nie był sentyment czy jaka fanaberia w zakupie a mus rozwojowy i jednocześnie ogranicznik ekonomiczny. Kupiony w 1986r.

Cóż tak wyglądał rozwój.

Opublikowano (edytowane)

Nasz chyba w 1974 przywleczony w pobliskiego SKR w stanie "złom użytkowy". Naprawiony przez mechaników z tegoż SKR w ramach fuchy. Ciągnik Śp ojca i w polu Panie to on już robił nie będzie.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

To na słupek ogrodzeniowy od bramy, zamiast lwa czy innego krogulca. 

Na trasie z Ożarowa do Sandomierza chyba gość ma stare sadowniki ustawione😆

Opublikowano
8 minut temu, mirro napisał:

Nasz chyba w 1974 przywleczony w pobliskiego SKR w stanie "złom użytkowy". Naprawiony przez mechaników z tegoż SKR w ramach fuchy. Ciągnik Śp ojca i w polu Panie to on już robił nie będzie.

Wyprodukowany z rudy za dewizy to się trzyma, te  późniejsze  z darniówki z Krzywego Rogu to rzdza pałaszuje ze smakiem.

Opublikowano
48 minut temu, Agrest napisał:

Też okrągła oś, ale kierownica czarna.  

U nas to nie był sentyment czy jaka fanaberia w zakupie a mus rozwojowy i jednocześnie ogranicznik ekonomiczny. Kupiony w 1986r.

Cóż tak wyglądał rozwój.

Też mam 325 i tak w dowodzie wbite rok produkcji 1966 rok .

Opublikowano
Dnia 18.06.2021 o 20:46, hubertuss napisał:

Na razie to widać, że dobrali się do poczty niedojdy Dworczyka. Bo tylko jego e maile są ujawniane. Choć pisowskie barany dwoją się i troją by wmówić nam, że Rosja atakuje. To nie widać i nie słychać nic o jakichś innych e mailach, które wykradziono by innym osobom. Te gamonie nawet kłamać nie umieją. Gdyby ktoś zaatakował nawet prywatne skrzynki innych polityków e maile z nich były by upubliczniane. Po prostu gamoń Dworczyk gdzieś komuś zdradził hasło i się mu włamali. Sama WP potwierdza, że na skrzynkę po prostu się zalogowano.

Mógł sobie gdzieś zapisać w widocznym miejscu albo było 1234.....🤣.

4 godziny temu, hubertuss napisał:

Wieś Nowa Biała spaliła się praktycznie cała. A Pinokio pisze, że opanowali sytuację.  On jak nie zełże to nie wytrzyma.

U nas zawsze musi dojść do tragedii aby wyciągnąć jakieś wnioski inaczej się widocznie nie da. Ciekawe czy ktoś sprawdzi ile może być takich zabudowań w Polsce i jak je potencjalnie zabezpieczyć, czy sprawa przycichnie ?

3 godziny temu, Agrest napisał:

Ciekawe kiedy ekolodzy zatrybią że w wielu przypadkach dążenie do ekologii jest dużo bardziej destrukcyjne dla środowiska?

Ciekawe dlaczego nie protestują przeciwko papierowym tackom czy jednorazowym sztućcom o papierowych ekologicznych torbach w sklepach nie wspomnę. Za to protestowali przeciwko wycince uszkodzonych drzew w puszczy. Podobno grupa polskich studentów wymyśliła ekologiczny plastik czy tam bio. Ciekawe kto kupi technologię, gdy ta się sprawdzi w praktyce.

Opublikowano
5 minut temu, dsbh napisał:

Ciekawe kto kupi technologię, gdy ta się sprawdzi w praktyce.

Kupi firma od plastiku, schowa do szuflady i wyciągnie kiedy już dłużej nie będzie mogła opychać plastiku.😂

8 minut temu, dsbh napisał:

Ciekawe dlaczego nie protestują przeciwko papierowym tackom czy jednorazowym sztućcom

A jak ekolog pójdzie na łono przyrody to na czym będzie żreć? Na porcelanie?🤣

Opublikowano

Nie pójdzie, a pojedzie, starym golfem2 w dieslu.

Rozłoży poliestrowy koc, z polipropylenowej reklamówki wyciągnie 2l peta i piwo w plastikowej butelce.

A kiełbasę z grilla poleje musztardą z plastikowej tuby. 

Potem upocony wracając do domu użyje dezodorantu ku chwale dziury ozonowej.

Opublikowano
mirro napisał:

To co w 6 lat go rozwalili tak?

Opublikowano
21 minut temu, mirro napisał:

A jak ekolog pójdzie na łono przyrody to na czym będzie żreć? Na porcelanie?🤣

A ze sobą weźmie z domu zastawę albo niezbędnik i aluminiową menażkę, popije z manierki i gotowe. Ekologia na całego :P. Tyle tylko że potem trzeba to zabrać do domu i umyć w detergentach i dodatkowo wodę zużyć i za nią zapłacić.

Opublikowano

Ale środowisko będzie zdrowsze :P. No zawsze można w ramach zdrowia zrezygnować z wypadów na łono natury :). Co by nie mówić ekologia nie jest do końca ekologiczna i nic tego nie zmieni. Zapomniałem że manierkę i menażkę łatwo się piachem myje. Także zamiast płynu ...:ph34r:

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, dsbh napisał:
6 godzin temu, hubertuss napisał:

Wieś Nowa Biała spaliła się praktycznie cała. A Pinokio pisze, że opanowali sytuację.  On jak nie zełże to nie wytrzyma.

U nas zawsze musi dojść do tragedii aby wyciągnąć jakieś wnioski inaczej się widocznie nie da. Ciekawe czy ktoś sprawdzi ile może być takich zabudowań w Polsce i jak je potencjalnie zabezpieczyć, czy sprawa przycichnie ?

nie pierwszy pożar tam i zapewne nie ostatni , trzeba się ubezpieczać .                         Co do ekologi to jest szansa na rozwój Polski tylko trzeba potrafić to wykorzystać , a wątpie żeby Polsce się udało i nieważne czy PIS czy PO lub SLD 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
3 godziny temu, Denwer napisał:

Nie  pisz  takich rzeczy  bo  @Ulman@pafnucy  nie  wyjdą  z domu   w obawaie  przed śmiercią na  Covid

ci co się boją to się nie szczepią.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v