Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Oj tam, oj tam. Kiedyś zrobiliśmy grila na przęśle z płotu. Rama była z kątownika a w środku siatka druciana. Była potrzeba chwili, bo chłopa było dużo i przepustowość trzeba było uzyskać sporą na ruszcie.😂

Opublikowano (edytowane)

Taka  sytuacja Noblista jest mądry i wie że kasa szybko nie może się skończyć .

Noblista w dziedzinie medycyny: Szczepionka działa, ale pojawiają się kolejne mutacje COVID-19. Potrzebujemy leku

Przy każdej mutacji koronawirusa przeciwciała są coraz mniej skuteczne. Może dojść do tego, że będziemy musieli szczepić się coraz to innymi szczepionkami, tak jak to jest w przypadku grypy. Rozwiązaniem tego problemu będzie dopiero podawany w bardzo wczesnym stadium choroby lek antywirusowy, odpowiedni dla wszystkich mutacji COVID-19. Ale póki co takiego nie ma – mówi Onetowi dr Peter Doherty, australijski biolog, specjalista w dziedzinie immunologii i laureat Nagrody Nobla.

Dziś wiemy, że prawdopodobieństwo zarażenia się COVID-19 przez dotknięcie opakowania w sklepie spożywczym jest niskie. Natomiast na początku pandemii mieliśmy obawy uzasadnione właśnie wspomnianymi doświadczeniami z SARS. Pandemia COVID-19 to doskonała lekcja i to nie tylko dla ludzi takich jak ja.

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Panowie jak po długim wekendzie ? Córka była w Kazimierzu nad Wisłą , kotlet mielony z ziemniakami 40 zł . Chamstwo w państwie , współczuje tym turystom nigdzie nie ma nic ciekawego a ceny jak na Majorce . Ci co najwięcej wypoczywają i podróżują to lekko pracują i to powinno się zmienić 

Opublikowano

Jak się nie ma miedzi to się w domu siedzi - jak mówi stare przysłowie. Nikt nikomu nie każe jeżdzić na weekendy a knajpa moze wycenić kotleta nawet na 100 pln i nick nikomu do tego. To nie komuna kiedy były ceny urzędowe 

Opublikowano

Wczoraj podali w RMF że jakiś gość wystawił na aukcji obraz wymyślony w jego wyobraźni. Znalazł się kupiec który położył 15000€🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

To jest dopiero odlot, płacić za coś co rzekomo ktoś ma w głowie. 

Albo facetka sprzedała nugetsa z McDonald  za 99970$ bo przypominał kształtem jakąś postać z gry.

Ot fanaberie 🤣

Opublikowano
35 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Ci co najwięcej wypoczywają i podróżują to lekko pracują i to powinno się zmienić 

Ktoś musi stać w tych korkach na drogach, abym ja mógł spokojnie poleżeć w chałupie.😂

Opublikowano

prawdziwy turysta to bierze do plecaka-termos z kawa, butelke 2 litrowa tymbarka, kanapki z szynka, albo pizzerinki , na wzmocnienie cukierki ,landrynki albo jakies batony czy paluszki, jedzie komunikacja zbiorowa, wszedzie idzie na piechote , taka calodniowa wycieczka wyjdze gora 100 zl od lebka. 

ja mam zasade -jesli cos jest drozsze niz w krakowie to nie kupuje. rejs statkiem po wisle jest drozszy niz w berlinie po szprewie.

Opublikowano

Takich turystów branża nie lubi. Nie poto promowany jest konsumpcjonizm i życie na kredyt żebyś Ty skąpił na butelkę mineralnej za 10zł i sandacza za 70🤣

31 minut temu, mirro napisał:

Ktoś musi stać w tych korkach na drogach, abym ja mógł spokojnie poleżeć w chałupie.😂

Żeby jeszcze choć  garść mrożonek do smażenia nad morzem do rybki dorzucali to leżałbyś z uśmiechem na twarzy a nie odleżynami na tyłku🤭

Opublikowano

Powszechnie się mówi że jest wzrost kosztów , cen i inflacja ale  PISiaki nie dowierzają bo w TVPis mówią że wszystko jest fantastycznie.  Potem sie okazuje że kotlet za drogi więc nikt nie mysli że to pokłosie kosztów, podatków i innych danin wprowadzonych przez PISocjalistów a winni są oczywiście źli i  pazerni przedsiębiorcy co śmią od ludu za swoją pracę żądać węcej niż ów lud sobie wyobraża. Kraj może wyszedł z komuny ale komuna z ludzi nie.  

• Like 1
Opublikowano

w kolobrzegu patrze podjezdza chlodnia pod smazalnie ryb- dziwnie znajome napisy, kuzyn pod krakowem pracuje w jednym z oddzialow, maja mrozone ryby z calego swiata w dobrej cenie, 1 kg niewiele drozej niz 100 g smazonej  😂..

ryby zawsze kupuje sie jak najdalej od deptaka i centrum miejscowosci. gdzies przy bocznej  drodze stoja kioski w ktorych wedzone mozna kupic w rozsadnej cenie.

ulman - uczciwa cena za dobry produkt a zdzierstwo i oszustwo to dwie rozne sprawy. jesli ktos mowi ze ma swieze ryby prosto z kutra a sprzejade mrozone to jest zwykle oszustwo..

cale te paragony grozy biora sie z tego ze pisze duzymi literami nazwa ryby, cena a bardzo malymi za 100 gram... pareset metrow dalej mozna kupic jedzenie w rozsadnych cenach a nawet na wage. w tamtym roku za 25 zl zjadl spokojnie  dwa dania.

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, jacus napisał:

w kolobrzegu patrze podjezdza chlodnia pod smazalnie ryb- dziwnie znajome napisy, kuzyn pod krakowem pracuje w jednym z oddzialow, maja mrozone ryby z calego swiata w dobrej cenie, 1 kg niewiele drozej niz 100 g smazonej  😂..

ryby zawsze kupuje sie jak najdalej od deptaka i centrum miejscowosci. gdzies przy bocznej  drodze stoja kioski w ktorych wedzone mozna kupic w rozsadnej cenie.

ulman - uczciwa cena za dobry produkt a zdzierstwo i oszustwo to dwie rozne sprawy. jesli ktos mowi ze ma swieze ryby prosto z kutra a sprzejade mrozone to jest zwykle oszustwo..

cale te paragony grozy biora sie z tego ze pisze duzymi literami nazwa ryby, cena a bardzo malymi za 100 gram... pareset metrow dalej mozna kupic jedzenie w rozsadnych cenach a nawet na wage. w tamtym roku za 25 zl zjadl spokojnie  dwa dania.

To nie oszustwo tylko głupota i niewiedza ludzi. Latem wiekszośc ryb jest w okresie ochronnym i sie ich nie poławia a halibut czy sola po prostu w bałtyku nie wystepują wiec muszą być mrożone.

Uczciwa cena? A co to niby jest? Może jeszcze urzędowo ustalić? Nie pasuje to nie kupuj , przymusu nie ma.

14 minut temu, galan99 napisał:

Żyjemy w czasach, kiedy k**estwo wzbudza zachwyt, a cnota śmieszność.

W komuszej mentalności bycie gamoniem i klepanie biedy to proletariacka cnota a jak tylko ktos zarobi to go lud z k**estwem porówna . Ot i draństwo poskomunistyczne.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Jakby tak utworzyć ministerstwo depopulacji to tekę ministra masz pewną🤣

Opublikowano

Nie klepać biedę ale nie pier**lić że świeża rybo bo takiej nie ma a to walenie w durnia .

Jak mrożona to tak powinno być napisane ma dwa tygodni ale nie że dziś złowiona .

Opublikowano (edytowane)

Ryba jest świeżo usmażona😂 wiec  mogą pisać co chcą a że ty inaczej to rozumiesz to już twój problem. Nic im nie zrobisz oprócz tego że sobie popłaczesz jak zresztą na kazdy temat.

Większość jest jak wiadomo głupia i nie zadaje sobie nawet trudu by sprawdzić przez 10 min w necie kiedy sa połowy i czy ryby na pewno są świeże.  

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

W tym

Dnia 6.06.2021 o 21:05, Roman176 napisał:

albo wyciagnięcie faktów 95% szczepionek nie stworzono przed 10 lat testowało się na zwierzętach itp  dzisiaj w 6 miesięcy i badania na ludziach bo szkoda zwierząt 😊

połowa ludzi nie musi uciekać , wystarczy ogłosić wojnę z braku leków sama padnie mam na myśli choroby cywilizacyjne cukrzyce itp 90% leków z chin 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v