Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, PRZMAS19821982 napisał:

Porównywalne ponosisz ryzyko...... 

45/50

Czyli 90%??????🤔🤔🤔😁

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Widzisz marecek to jest trochę inaczej niż  w twoim przypadku że nie masz jakiegokolwiek swojego poglądu a wierzysz we wszystko co sekta ci wpoi. Mam w tym aspekcie inne zdanie niż Konfederacja, co byś zrozumiał gdybyś miał swoje zdanie. A tak to tylko wklejasz obrazki, murem za Ardanem, cela+i inne głupoty a czemu rząd namawia do szkodliwych szczepionek już wytłumaczyć nie potrafisz. 

Jaka  sekta  niby  mi  coś  wpaja  co    bo  Ci  z PIS  namawiają  do  szczepień   ja  jestem  przeciw   także  nie   wierze  w to  co  mówią. 

Sekta  spiskowców antycovid  z Konfederacji  tak  samo  do  nich  ja  nie pasuje  bo  śmiałem  się  z waszych  chorych  teorii  jak to  rząd  chce  hotele  upaństwawiać   czy restauracje   czy  inne  teorie  spiskowe  które  tutaj  przedstawialiście.

I  to  ciebie  udało  im  się  omamić  wywołać syndrom  strachu  i  poleciałeś  się  szczepić   mnie  nikt  nie przestraszył   nie ruszają  mnie  ich spoty  promujące  szczepienie  i  mówiące  jakie to  odpowiedzialne  jest  szczepienie 

Już  pisałem  poco  to  robią  ale że ty  czytać  nie  potrafisz  to  nie moja  sprawa ale napiszę  ci  jeszcze  raz.  To  jest  tresura    wywołali  u was  syndrom  zastraszenie   i  posłusznie  się  szczepicie   nieprzebadaną  nie  sprawdzoną  szczepionką  

Także  znowu  w życiu  ci  nie wyszło  bo ja mam swoje  poglądy    które  w wielu  kwestiach  są  sprzeczne  z tymi  z  PiS   także  ślepo  nie  wierze  w to  co  oni  głoszą.

1 godzinę temu, pafnucy napisał:

znaczy ty z konfederacji?

Nie   bo ja  w ich  teorie   spiskowe  nie  wierzę.  Mam  swoje  zdanie  na temat  szczepień  i  tyle  i  żaden   minister   czy  pseudo  specjalista   mojego  zdania  nie  zmieni.

196808652_243358210888309_80038270753202

Edytowane przez Denwer
Opublikowano (edytowane)

Taa ty z ciasnota pod beretem wiesz  lepiej od specjalistów. Typowe dla wiejskigo chłopka filozofa A w jakich to sprawach ty masz odmienne poglądy od PiS? Choć z 5 wymień 

Uważasz że szczepionka nie może w niczym pomoc a wyłącznie zaszkodzić? A może myślisz że przed Covidem cię twój PIStolet obroni? 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
3 minuty temu, Denwer napisał:

Już  pisałem  poco  to  robią  ale że ty  czytać  nie  potrafisz  to  nie moja  sprawa ale napiszę  ci  jeszcze  raz.  To  jest  tresura    wywołali  u was  syndrom  zastraszenie   i  posłusznie  się  szczepicie   nieprzebadaną  nie  sprawdzoną  szczepionką  

To nie tresura tylko strach przed nieznanym. Nikt nie wie jak zareaguje na Covida, także woli się zaszczepić aby zminimalizować skutki ewentualnego zarażenia. Co do samej szczepionki się zgodzę jest niesprawdzona.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Ulman napisał:

A w jakich to sprawach ty masz odmienne poglądy od PiS?

W wielu  :

Szczepienia

Obostrzenia  Covid

Członkostwo Polski w  UE

Stosunki  dyplomatyczne i  handlowe z :

Izraelem

Ukrainą

Rosją

USA

Niemcami

Francją

A może myślisz że przed Covidem cię twój Pistolet obroni?

Poco  ma mieć  pistolet bronić  przed  czymś  co  już  miałem  ???

Taa ty z ciasnota pod beretem wiesz  lepiej od specjalistów. Typowe dla wiejskigo chłopka filozofa

Specjalista  który  wykluwa  swoje  mądrości   po tym jak wcześniej   zainkasował   wysokie grandy  od  firm farmaceutycznych   jest  może  wiarygodny  dla  takich  pustostanów  intelektualnych jak ty ;).   Ich  wiarygodność  można było  sobie  zaobserwować  i  wyciągnąć  wnioski  jak    gubili  się  w zeznaniach najpierw twierdzili  jedno  by  za  2-3 tygodnie  mówić  zupełnie  inaczej.  Ale  to  trzeba  mieć  swój  rozum  a nie  być  amebą  pozbawioną  myślenia;).  

196650251_4141751529227284_8501315969676

Edytowane przez Denwer
Opublikowano

Jakie te stosunki dyplomatyczne i handlowe niby powinny być? 

Grandy  nie istnieją są natomiast granty co powinieneś wiedzieć bo pisze i mówi się o tym od kilkunastu lat. Ciekawe czemu taki intelektualista nawet poprawnie tego napisać nie potrafi. Strach przed nieznanym jest domena ciemnoty. Kiedyś bali się szamana potem wierzyli ze jak pociąg przejedzie to krowy mleka dawać nie będą a teraz Ty się boisz szczepienia. Jak widać w każdej epoce jest niezmiennie warstwa ciemnoty

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Kiedyś bali się szamana potem wierzyli ze jak pociąg przejedzie to krowy mleka dawać nie będą a teraz Ty się boisz szczepienia. Jak widać w każdej epoce jest niezmiennie warstwa ciemnoty

Ja się  szczepienia nie  boje  bo  systematycznie  krew  oddaje. 

Za  to  ty  się  boisz  covid   więc  ładnie  siebie  określiłeś   :D  :D  :D  

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

. Strach przed nieznanym jest domena ciemnoty. Kiedyś bali się szamana potem wierzyli ze jak pociąg przejedzie to krowy mleka dawać nie będą a teraz Ty się boisz szczepienia. Jak widać w każdej epoce jest niezmiennie warstwa ciemnoty

To w takim razie dlaczego ludzie chcą się szczepić według Ciebie ?

16 minut temu, Denwer napisał:

196650251_4141751529227284_8501315969676

Leppera nikt w tamtym okresie nie brał na poważnie.

• Like 2
Opublikowano

Nie wiem jak ludzie ale w moim przypadku to prosta kalkulacja. Wyszczepiono więcej ludzi niż tych którzy przeszli Covid i zmarło kilkaset osob a nie kilkaset tysięcy osób jak po Covid. Ryzyko śmierci po Covid większe jak po szczepieniu więc się zaszczepiłem. Wy jakoś inaczej kalkulujecie? 

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, dsbh napisał:

To w takim razie dlaczego ludzie chcą się szczepić według Ciebie ?

Bo  się  boją    a to jest  domena ..

18 minut temu, Ulman napisał:

Strach przed nieznanym jest domena ciemnoty

8 minut temu, Ulman napisał:

Ryzyko śmierci po Covid większe jak po szczepieniu więc się zaszczepiłem.

Czyli  jednak  strach   :D  :D  :D  domena

18 minut temu, Ulman napisał:

domena ciemnoty

193977626_1861004634071477_5930604524981

Edytowane przez Denwer
Opublikowano

Pojesie chłodnej kalkulacji jest Ci obce więc nie potrafisz zrozumieć ale nie mozna cie winić. Ty funkcjonujesz na emocjach  bo PIS cie tak ukształtował by wyłączyć myślenie. 

No my tu gadu gadu a nic nie piszesz o swojej autorskiej wizji stosunków gospodarczych i dyplomatycznych z naszymi sąsiadami. Możesz łaskawie swą wizję  roztoczyć? 

Opublikowano
mirro napisał:

Ta wiosna to powrót do normalności, pod względem pogody. Jeżeli pociągnie tak dalej, to porzeczka wróci do normalnego cyklu i na jesieni zbuduje potencjał na rok następny. Po ostatnich latach z przegięciem temperatur może się to poprawić.

Nieprawda! Maj był za zimny. Akacja kwitnie na teraz i z nektaru będzie ...

galan99 napisał:

Muamar Kadafi: "Oni sami będą tworzyć wirusy a później sprzedawać wam antidotum. Będą udawać , że potrzebują czasu na znalezienie wyjścia z sytuacji mimo ze już dawno .

https://www.facebook.com/ryszard.kusiak.9/posts/6383686674990950

Kur.. Galan! On to powiedział nie po to aby ostrzec świat tylko tych zaślepionych ciemnych i ciemnoskórych przed światem. Aby w niego ślepo nadal wierzyli... Jak to się pięknie wyszukuje i czyta to co się chce przeczytać. Magia gugla.

mirro napisał:

Choć Pan Narutowicz doświadczył.

Łooo kurna. 12 mm z takiej odległości? W pomieszczeniu? Cud, że nikomu więcej się nic nie stało.

Opublikowano
Denwer napisał:

W wielu  : Szczepienia Obostrzenia  Covid Członkostwo Polski w  UE (...)

To skąd ta wiara w PiS? Bo vo tam jeszcze mogło zostać?

przemas - to proponuję szukać tematu, przeanalizować źródła i wykonać diagnozę różnicową. Na podstawie istotnych, sprawdzalnych informacji, które dodatkowo nie zawierają tezy wytargać opinię o temacie.

Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

W wielu  :

Szczepienia

Obostrzenia  Covid

Członkostwo Polski w  UE

Stosunki  dyplomatyczne i  handlowe z :

Izraelem

Ukrainą

Rosją

USA

Niemcami

Francją

sporo was różni. nawet rozwód by dali za to. :D

o rolnictwie zapomniałeś.

Opublikowano
4 minuty temu, DTaras napisał:

przemas - to proponuję szukać tematu, przeanalizować źródła i wykonać diagnozę różnicową. Na podstawie istotnych, sprawdzalnych informacji, które dodatkowo nie zawierają tezy wytargać opinię o temacie.

Zawsze czytam info zkilku źródeł 

Opublikowano
21 minut temu, Ulman napisał:

Pojesie chłodnej kalkulacji jest Ci obce więc nie potrafisz zrozumieć ale nie mozna cie winić. Ty funkcjonujesz na emocjach  bo PIS cie tak ukształtował by wyłączyć myślenie. 

Strach  jest  strach   kalkulacja  tu niema nic  do  rzeczy.    Ja  nie funkcjonuje na  emocjach  bo  na mnie   to co mówi  PIS  nie  działa   więc  znowu  ci  teoria  nie wyszła  :P  :P  

23 minuty temu, Ulman napisał:

No my tu gadu gadu a nic nie piszesz o swojej autorskiej wizji stosunków gospodarczych i dyplomatycznych z naszymi sąsiadami. Możesz łaskawie swą wizję  roztoczyć? 

Pisałem już  nie  raz  więc  poszukaj  sobie  na wcześniejszych stronach  :P 

5 minut temu, DTaras napisał:

To skąd ta wiara w PiS?

Ja w PiS  nie  wierzę  tylko  w Boga.

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Murem za Ardane 🤣

taaaa. musi ze słomy ten mur...

Opublikowano

przemas - analiza położenia to nie wiele źródeł a też prawdopodobieństwo robienia w wała. Ruscy na Krymie przyłoili ze wszelkich źródeł jedną, różnie podaną, tę samą informację. Tak rozj..ne społeczeństwo nie miało wyjścia. W głowach przeciwników stworzyli bałagan. Skończyło się jak skończyło.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v