Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, Mariusz2903 napisał:

różnica wieku

co różnica wieku?  I co w związku z tym? Toż w podstawówce na 8 klas bedzie największa różnica wieku

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

@Denwer to w końcu był to jednak polski samolot, czy jednak nie był polski

nie znęcaj się.... :ph34r:

Opublikowano

mariusz - co to zmienia? Chyba tylko tyle, że przy bójce zamiast pipki pod okiem masz brak jedynek i klamę do poskładania. Rodzice nie nadążają za swoimi cybergnojkami i to by było na tyle.

Opublikowano

No gdzie tam. Gdyby był Narodowy to nazywałby się vistula s to zwykły B737...

Noo i niewiem... To, że sprawdziły się w konflikcie przeciw biednej armii nie robi z nich oręża. Raczej inwestowałbym w systemy przechwytywania tego plastiku.

• Haha 2
Opublikowano

dajesz!

2 minuty temu, mirro napisał:

Poznęcać się?:lol:

Opublikowano
3 minuty temu, pafnucy napisał:

dajesz!

"Bayraktar TB2 to taktyczny bezzałogowy system powietrzny (BSP) klasy MALE (średniego pułapu, dużej długotrwałości lotu) zdolny do prowadzenia zadań obserwacyjnych i rozpoznawczych (Intelligence, surveillance and reconnaissance, ISR) oraz misji bojowych za pomocą kierowanych pocisków rakietowych przenoszonych na czterech punktach podwieszeń pod skrzydłami".

"Kontrakt dotyczy dostawy czterech zestawów; w skład każdego z nich wchodzi sześć uzbrojonych dronów. Cena jednego zestawu to ok. 67 mln dolarów. Kontrakt obejmuje także dostawę mobilnych stacji kontroli, radarów z syntetyczną aperturą (SAR), symulatorów oraz zapas części zamiennych. Umowa przewiduje także dostarczenie naprowadzanych laserowo kierowanych tureckich pocisków rakietowych typu MAM-L i MAM–C oraz amunicji szkolnej".

Yyyy problem w tym że MAM-L jest pociskiem szybującym beznapędowym.zaś pocisk o napędzie rakietowym nie występuje w ofercie producenta do tych dronów.:lol:

Opublikowano

W zasadzie to zakup sensowny. Ma tylko trzy małe wady. Za mało, za późno i trzecia najważniejsza że nie polskie.:lol:

2 minuty temu, PRZMAS19821982 napisał:

Zrobiłby co do niego należy.... 

Jeszce osiodłałby tego drona i wrócił wierzchem.:lol:

• Haha 1
Opublikowano

Zakup sensowny a i potrzebny. Mając na uwadze rodzime możliwości robi się dziwnie. Najprostszą metodą unieszkodliwienia drona jest brak stałych miejsc dyslokacji czyli praca ze śmigłami i biegusiem. Problem z pracą tych maszyn widzę tu: "Kontrakt obejmuje także dostawę mobilnych stacji kontroli, radarów z syntetyczną aperturą". Może, gdyby too wsadzić do samolotu...

Opublikowano
10 minut temu, DTaras napisał:

Ja niewiem co nasze miasteczko zrobiło Pani konserwator, że się tak mści...

Mści czy nie mści to najmniejszy problem. Ale jak Wam ten dworzec odbudują, to skąd weźmiecie tyle autobusów jak na zdjęciu, na FB.:lol:No chyba że od razu przy odbudowie walną Wam drugiego MC Donalda.:lol:

4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

No a co jakby rządził trzaskowski

To by było

Byłoby, albo by nie było. :lol:

Opublikowano

Z tego co powiedział Trzaskowski: "skoro się doprowadziło". Teraz latają naprawiać sytuację i ani słowa na co się godzą. Stawiam, że na wszystko.

McDonald's? To jest taka klitka, że sanepid wyśmieje każdego co przyjdzie z takim pomysłem. Facet wpłacil zaliczkę na kupno ale, że mu Pani Konserwator zrobiła psikusa to oleje temat nic nic nie wybuduje. A te autobusy? To bieżąca sprawa. Ładne stoją w Zielonej Górze a reszta m. in. u nas. To świeże zdjęcia. Już wiadomo, co będzie na dodatkowych lekcjach historii - czar peerelu.

Opublikowano

tylko zeby mi chalupy z zabytek nie uznali bo remontowac znowu mam ,a starsza od tego zabytku ze sto lat, nawet stodola pilsudskiego pamieta.........

biedronke zrobia i bedzie dobrze.  

to sie robi tak -doprowadza sie do ruiny i sie zawala a jesli komus sie spieszy to bezdomni tam zamieszkuja i szybko doprowadzaja do samozaplonu-szczegolnie popularne w zakopanem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v