Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Ursus932 napisał:

Za blisko mieszkasz .

58 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ta sprawa z Turowem to już dawno była głośna, Czesi już kilka razy nam mówili że coś trzeba z tym zrobić, ale wspaniały rząd PiS tego nie słyszał lub nie chciał słyszeć, także sami jesteśmy trochę sobie winni. Mi też za bardzo by się nie podobało jakby sąsiad wykopał na swojej działce wielki dół przez który usychaly by moje uprawy. @Ursus932 może coś powiedzieć jak taka kopalnia odkrywkowa wpływa na okolicę :)

Tak się skończy wszystko w Polsce zamkną kopalnię elektrownię ludzi na bruk .

Teraz to prąd będzie kosztował ale to nie wszystko spadną zyski Państwa i miasta .

Opublikowano
11 minut temu, galan99 napisał:

Tak się skończy wszystko w Polsce zamkną kopalnię elektrownię ludzi na bruk .

Teraz to prąd będzie kosztował ale to nie wszystko spadną zyski Państwa i miasta .

Tak nam Niemcy pokażą gdzie nasze miejsce i wybiją nam z głowy powstawanie z kolan :)

Opublikowano

Były minister z PiS: nie da się zatrzymać Turowa

— Decyzja Trybunału Sprawiedliwości UE nakazująca wstrzymanie wydobycia w kopani Turów jest koszmarnym nieporozumieniem — uważa były minister środowiska Henryk Kowalczyk (PiS). Były minister ujawnia, że polskie władze negocjowały z Czechami, by nie wnosiły skargi do TSUE. To właśnie na wniosek Pragi, Trybunał nakazał wstrzymanie wydobycia.

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

Były minister ujawnia, że polskie władze negocjowały z Czechami, by nie wnosiły skargi do TSUE.

Czyli polskie władze czuły pismo nosem czym się to może skończyć. Akurat takie podejście TSUE do zagadnienia wypracowali sobie olewając poprzednie wyroki tej instytucji. Czyli "zemsta choć leniwa, nagna cię w nasze sieci".:lol:

4 minuty temu, galan99 napisał:

To nie wierz jakie ziemie są uzyskane

No i tym sposobem zanegowałeś jakąkolwiek polskość tych ziem przed II WŚ. PiS historycy nie byliby zadowoleni z Twojej postawy.:lol:

Opublikowano

Galan źle zrozumiałem ciebie.

Ziemie odzyskane a nie uzyskane

Opublikowano

Ciągły dostęp do prądu to już przeszłość. Ekspert nie pozostawia złudzeń .

I będzie się działo w ciągu doby będą Wyłączać prąd na kilka godzin , gospodarstwa domowe co mają krowy i typ będą na Agregatach pracować bo będzie 10 stopień zasilania jak było dawniej .

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Ciągły dostęp do prądu to już przeszłość. Ekspert nie pozostawia złudzeń .

Nooooo a za PO to tak nigdy nie było.:lol:

Opublikowano
57 minut temu, galan99 napisał:

Może zdarzyć się taka sytuacja że na ziemiach uzyskanych obecnie Polacy stracą wszystko bo przejmą to Niemcy .

i dlatego mówię uciekać z tego bagna jakim stała się chujnia póki jeszcze można

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Ta sprawa z Turowem to już dawno była głośna, Czesi już kilka razy nam mówili że coś trzeba z tym zrobić, ale wspaniały rząd PiS tego nie słyszał lub nie chciał słyszeć, także sami jesteśmy trochę sobie winni. Mi też za bardzo by się nie podobało jakby sąsiad wykopał na swojej działce wielki dół przez który usychaly by moje uprawy. @Ursus932 może coś powiedzieć jak taka kopalnia odkrywkowa wpływa na okolicę :)

Ale jak Ty  byś wykopał dół  i sąsiadowi wszystko uschło no to już ...Czesi Niemcy mają kopalnie niedaleko granicy i co zamknąć z dnia na dzień ? Co to za orzeczenie 🙆‍♀️🤣

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, pafnucy napisał:

A można? 

jeszcze można

12 minut temu, mirro napisał:

Ale jak zabrać ze sobą mały domek 70m z płaskim dachem?

dziś sobie dowcipkujesz,za kilka lat nie będzie ci do śmiechu

Opublikowano
13 minut temu, mirro napisał:

To jest orzeczenie które miało zaboleć. No i wywołało wycie, więc działa znakomicie.:lol:

Czujesz, że rymujesz?

Szwagier co przyniósł?🤭

Opublikowano (edytowane)

Nie szwagier. Kumpel z armii sprowadził mi się do parafii i chałupę buduje. Wczoraj dopiero wpadliśmy na siebie. Były uściski i uczczenie pamięci tych co juz odeszli. O suchym pysku się nie godzi.:lol:

Edytowane przez mirro
Opublikowano
8 minut temu, Agrest napisał:

Czujesz, że rymujesz?

Szwagier co przyniósł?🤭

Jak to się powiada lekko przyszło, lekko poszło .

Dali i zabrali ale tak poważnie nasze ziemie są na wschodzie tysiące ha pozostawione .

Opublikowano
49 minut temu, mirro napisał:

O suchym pysku się nie godzi.:lol:

znaczy tyż pijak?? 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v