Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Ale ja nie mam telewizora ;) To emeryt ma trzy ;) 

Podaj  adres  to  ci  kupię  wi  wyślę.  Nie  będziesz  już  wykluczony  społecznie  🤣😂

A  emeryt  to  od  kiedy  nie  płaci  za  abonament   też  od  20  lat  ??

Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał:

Jakoś tak to dziwnie wygląda, bo sporo zgonów u nas na parafii to ludzie w wieku przedemerytalnym.

u mnie też bardzo się rak rozwinął ,chłoniak inne a najbardziej to ludzie po 30 mają zawały listonosz 35 lat zeszła niedziele amen 

4 minuty temu, ogarek napisał:

Kobita chlala wodę z kolegami i została z nimi na noc... To chiba nie koniecznie typowy gwlat z napadem na ulicy? 

aha ok

Mijanie krzaków

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Denwer napisał:

Podaj  adres  to  ci  kupię  wi  wyślę.  Nie  będziesz  już  wykluczony  społecznie  🤣😂

Tak, od 20 lat ;) Wcześniej miał małą emeryturę, a teraz jak przekroczył 75 to już ustawowo zwolniony niezależnie od dochodu.

A tu masz adres: Mickiewicza 49, 01-625 Warszawa 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 minuty temu, Denwer napisał:

Kapusiu już się tak nie interesuj kto płaci i nie wyłudza danych żeby pod pier**lic 😋

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Tak, od 20 lat ;) Wcześniej miał małą emeryturę, a teraz jak przekroczył 75 to już ustawowo zwolniony niezależnie od dochodu.

Tak  a dopiero  w 2008  roku  to  przeszło  więc  jak od  20  lat  😂🤣

4 minuty temu, ogarek napisał:

Kapusiu

Kapusiem  to  ty  tu jesteś  naczelnym  donosicielem   do  ormowca

Edytowane przez Denwer
Opublikowano (edytowane)

Tak czysto formalnie to ja mam pytanie. 

Skoro abonament jest daniną celową bo finansuje tylko jedną firmę i to spółkę, która świadczy usługi w postaci emisji sygnału, to kto z płacących abonament ma podpisaną umowę z TVP, gdzie jasno jest napisane co w zamian za opłatę abonamentu dostaje? Tym bardziej że to opłata za odbiornik a nie świadczenie usług Przez TVP.:lol:

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Wioskowy śmieć i lizus obecnej władzy.... Myśli że czego się do dziobie 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Denwer napisał:

Tak  a dopiero  w 2008  roku  to  przeszło  więc  jak od  20  lat  😂🤣

Nawet , jeżeli przez te 8 lat nie płacił, to i tak nie podlega to karze bo się przedawniło ;) Teraz to co najwyżej mogą dać mu całusa w 4 litery ;) 

Poszedł na pocztę, coś tam załatwił i od 2000 nie płacił, nie wiedziałem, że te zwolnienia dopiero w 2008 weszły, aż tak tego wszystkiego nie zapamiętuję ;) Może po prostu wyrejestrował odbiornik(wtedy się chyba jeszcze dało), nie interesowałem się tym za bardzo ;) 

Opublikowano

Sasin kopalnie ci zamknie 😂

1 minutę temu, Roman176 napisał:

@ogarek  za parę dni bd miał żałobę 

Opublikowano
24 minuty temu, Roman176 napisał:

co to ma do rzeczy po 2020 jest największa śmiertelność z racji tego ze najliczniejszy wyż demograficzny powojenny umiera 

Akurat tego roku się zmówili na umieranie? 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

Akurat tego roku się zmówili na umieranie?

nie od dawna o tym pisano od 2020 zaczyna się start i ma być coraz większy @jacus  o tym pisał ja ze nas kolosalnie bd ubywało dlatego działa nie działa 500 

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał:

Skoro abonament jest daniną celową bo finansuje tylko jedną firmę i to spółkę, która świadczy usługi w postaci emisji sygnału, to kto z płacących abonament ma podpisaną umowę z TVP, gdzie jasno jest napisane co w zamian za opłatę abonamentu dostaje? Tym bardziej że to opłata za odbiornik a nie świadczenie usług Przez TVP.:lol:

A ta w ogóle to z jakiej racji TVPis pobiera opłatę za odbiornik? W branży RTV AGD zaczęli działać? 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

A ta w ogóle to z jakiej racji TVPis pobiera opłatę za odbiornik? W branży RTV AGD zaczęli działać? 

Pytanie jest inne. 

Dlaczego połatę pobiera Poczta, skoro to też spółka a abonament został wprowadzony kiedy była jeszcze firmą państwową.:lol:

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Nawet , jeżeli przez te 8 lat nie płacił, to i tak nie podlega to karze bo się przedawniło ;) Teraz to co najwyżej mogą dać mu całusa w 4 litery ;) 

Poszedł na pocztę, coś tam załatwił i od 2000 nie płacił, nie wiedziałem, że te zwolnienia dopiero w 2008 weszły, aż tak tego wszystkiego nie zapamiętuję ;) 

Nie wiedziałeś  bo  kłamiesz   jak typowy  antyPiS. 😎

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

nie od dawna o tym pisano od 2020 zaczyna się start i ma być coraz większy @jacus  o tym pisał ja ze nas kolosalnie bd ubywało dlatego działa nie działa 500 

A co oni datę ważności mają? Rocznikami wymierają?  Pewnie jakiś kretyn propagandowy napisał  bajeczkę by uzasadnić czemu 500+ nie działa 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Denwer napisał:

Nie wiedziałeś  bo  kłamiesz   jak typowy  antyPiS. 😎

Dowartościowałeś się już, czy jeszcze nie ?? Interesuje mnie tylko to, że nie muszę płacić na Zenka i Kurskiego ;) Nie dokładam się do dofinansowywania takich wielkich dzieł kultury, jak biografia wielkiego polskiego artysty, bożyszcza prostego ludu Zenona Martyniuka ;) 

Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

A co oni datę ważności mają? Rocznikami wymierają?  Pewnie jakiś kretyn propagandowy napisał  bajeczkę by uzasadnić czemu 500+ nie działa 

masz tyle dzieci co twoi rodzice ? rozumie ze na przykład 6/7 dzieci to ty masz 7/8 zeby było pokrycie pokoleniowe 

@ulman twoje myślenie 

Zabójcze prędkości

Opublikowano
18 minut temu, ogarek napisał:

No i co przecież zostali skazani a ty sugerujesz że nie.... Doczytałes choć to co cytujesz oszołomie? 😋

Kobita chlala wodę z kolegami i została z nimi na noc... To chiba nie koniecznie typowy gwlat z napadem na ulicy na przypadkowa ofiarę ? 

Właśnie takie manipulanty pisowskie wykorzystują taki przypadki do swojej podlej propagandy nie podając faktow... Co za dno umysłowe 😋

Typowy gwałt.?🤣  Dobrze myślisz znajduję twój portfel z pieniędzmi i nie oddaje to nie typowe szczęście mam .🤣Gwałt jest gwałt  złodziej to złodziej.!

Opublikowano
21 minut temu, Roman176 napisał:

masz tyle dzieci co twoi rodzice ? rozumie ze na przykład 6/7 dzieci to ty masz 7/8 zeby było pokrycie pokoleniowe 

Za matematyke i inne dziedziny ścisłe to ty sie nie bierz. Jak dwoje ludzi ma 7 lub 8 dzieci to ty nazywasz pokrycie pokoleniowe? Gdyby tak było to z miałbyś  trzy cztero krotny przyrost a nie jedynie pokrycie pokoleniowe. 

Co do wzrostu umieralności w 2020 to nikt normalny w to nie uwierzy. Załóżmy że w 1950 roku był dwukrotny wzrost urodzeń. Założenie jest fałszywe bo wyz demograficzny stopniowo narasta osiąga szczyt a potem stopniowo maleje. No ale na potrzeby uproszczenia niech będzie. Uważasz że oni wszyscy dozyli 70 lat i potem na złość PISowi umarli?  Nie wydaje ci się że o ile urodzenia są w jednym czasie to umierają w zupełnie innym wieku? Jedni z tego rocznika umarli 20 lat temu a inni umrą za 10 czy 20 lat więc nie ma mozliwości żeby akurat skumulował sie to akurat w 2020. Juz prędzej uwierzę że Covid miał wpływ na wiekszą liczbę zgonów.

Opublikowano
23 minuty temu, Dariowola napisał:

Dobrze myślisz znajduję twój portfel z pieniędzmi i nie oddaje to nie typowe szczęście mam .

A skąd szczęście. Ty tylko zwlekasz z oddaniem aby spotęgować radość właściciela ze znalezienia zguby.

Opublikowano (edytowane)

błedne myslenie o wyżu demograficznym Ulman 

1 godzinę temu, mirro napisał:

chyba około połowy wpływu z abonamentu trafia do tvp , a dalej to abonament jest przeznaczony chyba na specjalne programy które z powodu niskiej oglądalnosci nie miały by szans na nagranie , no z tą misją to tyko w założeniach miało być 

Edytowane przez jarecki
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v