Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Denwer napisał:

Od 20  lat  nie  masz telewizora   więc  nie wypowiadaj  się  na tematy  o  których  nie  masz  pojęcia, No chyba  że  regularnie  do  emeryta  chodzisz  na  telewizję  🤣😂

,,Oczywiście,, 

Do edukuj  się 

Już, zadowolony, wniosłeś coś do tematu ?? A co do "oczywiście"

3. Wyodrębnienie wyrazów użytych ironicznie
Cudzysłów można zastosować do wskazania wyrazu użytego ironicznie:

Nauczanie jest niewątpliwie bardzo „dochodowym” zajęciem.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 godzinę temu, ogarek napisał:

Jasne.... Sądy mają orzekać wedle woli kardupla.... 😋

za to mamy orgie 

Sąd Apelacyjny w Poznaniu wydał ostateczny wyrok w sprawie mężczyzn, którzy oskarżeni byli o brutalne pobicie, nieudzielenie pomocy, poważne uszkodzenie ciała, narażenie na niebezpieczeństwo utraty życia i zgwałcenie kobiety. Według sądu do gwałtu nie doszło, mimo że dwóch mężczyzn uprawiało seks z pobitą kobietą; mężczyźni wykorzystali jedynie bezradność 35-latki.🤓

1 godzinę temu, ogarek napisał:

Jasne.... Sądy mają orzekać wedle woli kardupla.... 😋

za to mamy orgie 

Sąd Apelacyjny w Poznaniu wydał ostateczny wyrok w sprawie mężczyzn, którzy oskarżeni byli o brutalne pobicie, nieudzielenie pomocy, poważne uszkodzenie ciała, narażenie na niebezpieczeństwo utraty życia i zgwałcenie kobiety. Według sądu do gwałtu nie doszło, mimo że dwóch mężczyzn uprawiało seks z pobitą kobietą; mężczyźni wykorzystali jedynie bezradność 35-latki.🤓

48 minut temu, pafnucy napisał:

a murzyn? jakim prawem ktoś ustala co nagle staje się obraźliwym słowem?

tarcza włosy murzyna to obraźliwe słowo 

Opublikowano
4 minuty temu, Roman176 napisał:

za to mamy orgie 

za to mamy orgie 

To jacyś posłowie? 🤔

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Roman176 napisał:

za to mamy orgie 

Bardzo ciekawy artykuł. Ciekawe czy piszący go był spełna rozumu. Chyba że to nowe pokolenie dziennikarzy po zdalnym nauczaniu.

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Bo to są normalne media, a nie TVP ?? Po prostu zacytowali wypowiedź papieża, bez zbędnego komentarza, tak jak ma to miejsce w TVP. Sucha informacja i tyle.

A nie, przepraszam , wg Ciebie jak ktoś ogląda TVN to musi być za Strajkiem Kobiet. TVN=Strajk Kobiet ;) 

normalnie dla POpaprańca  jak tvp dla fanatyka pisu 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Już, zadowolony, wniosłeś coś do tematu ?? A co do "oczywiście"

Naucz  się  czytać  wtedy  pisz  i  komentuj.  Bo  potem  niepotrzebnie  robisz  z siebie   błazna.

Widać   braki  u  ciebie   może  to  przez  to  że  od  20  lat  nie  masz  telewizora  ???

A co  takiego  się  stało  w 2001 roku  że  wywaliłeś   czy może  sprzedałeś  telewizor   ???

Edytowane przez Denwer
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Denwer napisał:

Naucz  się  czytać  wtedy  pisz  i  komentuj.  Bo  potem  niepotrzebnie  robisz  z siebie   błazna.

Widać   braki  u  ciebie   może  to  przez  to  że  od  20  lat  nie  masz  telewizora  ???

A co  takiego  się  stało  w 2000 roku  że  wywaliłeś   czy może  sprzedałeś  telewizor   ???

Emeryt przeszedł na emeryturę i "wywaliłem" ;) Ale, że ty z tym emerytem nie kumasz xD I nie "oglądam" TV ;) Pewnych rzeczy się nie pisze wprost ;)

Opublikowano

To teraz gwałt będzie się nazywał bezradnością 🤔 ?

44 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Oj tam, podniesie się ZUS albo wprowadzi kilka nowych podatków i już będzie OK. Albo da się najbogatszym podatek 80%, po co im tyle pieniędzy, niech dadzą na biednych ;) @henio2, dobrze mówię ??

W tym przypadku albo dziennikarze się marnują albo boją zadać proste pytania ?

40 minut temu, henio2 napisał:

Możemy sobie tu pisać co chcemy ale jedno jest pewne ludzi żyje się za rządów PiS znacznie lepiej widać to na co dzień

Powiem Ci, że mi tak samo za poprzedniej jak i za tej.

25 minut temu, mirro napisał:

Jak zmienia ustawę to nie będą mogli przepychać takich kretyńskich pomysłow jak to lotnisko w Baranowie.

Nigdy nie byłem na Okęciu. Rozbudowa Okęcia nie wyszła by taniej od budowy nowego obiektu ?

15 minut temu, mirro napisał:

Jak uprawiają, robia to dobrze i z tego wyżyją , to ja im życzę jak najlepiej. Znam swoje miejsce w szyku i czyjeś sukcesy w rolnictwie raczej mnie cieszą niż budzą zazdrość. A na 100% każą się zastanowić co robią lepiej niż ja.

I tylko tyle pozostaje, nie którzy nie chcą się dzielić wiedzą z innymi.

9 minut temu, Denwer napisał:

Od 20  lat  nie  masz telewizora   więc  nie wypowiadaj  się  na tematy  o  których  nie  masz  pojęcia, No chyba  że  regularnie  do  emeryta  chodzisz  na  telewizję  🤣😂

Muszę zacząć z powrotem oglądać TV informacyjną w takim razie. Tylko jak tu wytrzymać pól godziny słuchania że jest źle i będzie jeszcze gorzej i kolejne pół, że jest dobrze i będzie jeszcze lepiej 🤣.

Opublikowano
40 minut temu, Tomasz0611 napisał:

No tak, bo w takim np 2013 to umarło mniej Polaków niż w 2020 ;) 

co to ma do rzeczy po 2020 jest największa śmiertelność z racji tego ze najliczniejszy wyż demograficzny powojenny umiera 

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Normalne, czyli samofinansujące swoją propagandę a nie potrzebujące do tego dotacji państwowych ;) 

No przecież oni finansują że swojego

Opublikowano
1 minutę temu, dsbh napisał:

To teraz gwałt będzie się nazywał bezradnością 🤔 ?

W tym przypadku albo dziennikarze się marnują albo boją zadać proste pytania ?

Powiem Ci, że mi tak samo za poprzedniej jak i za tej.

Nigdy nie byłem na Okęciu. Rozbudowa Okęcia nie wyszła by taniej od budowy nowego obiektu ?

I tylko tyle pozostaje, nie którzy nie chcą się dzielić wiedzą z innymi.

Muszę zacząć z powrotem oglądać TV informacyjną w takim razie. Tylko jak tu wytrzymać pól godziny słuchania że jest źle i będzie jeszcze gorzej i kolejne pół, że jest dobrze i będzie jeszcze lepiej 🤣.

Tylko w przypadku wykorzystania tej bezradności przez posłów, a kto wie może i prezes wkońcu zaliczy 🤔

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, henio2 napisał:

No przecież oni finansują że swojego

No taki TVN to z reklam, a TVPiS z 2 mld dotacji państwowej ;) Przecież statyści za darmo do Zenka w Ostródzie nie potańczą ;) 

Opublikowano
40 minut temu, henio2 napisał:

Możemy sobie tu pisać co chcemy ale jedno jest pewne ludzi żyje się za rządów PiS znacznie lepiej widać to na co dzień

Najbardziej to widać w środowisku leni i gamoni których pokazują w TVPis

30 minut temu, henio2 napisał:

No a kto ta ustawę uchwalił ? Ano lewica która tak demokracji prubuje teraz bronić a sami ja niszczyli przez lata 

Lewica uchwaliła a lewicowy PIS ja wykorzysta i nie będzie miał żadnych oporów. Fajne masz podejście - lewica uchwaliła a PIS wykorzysta ale to bedzie wina lewicy tak samo jak zawsze jest wina Tuska. PIS winy nie ponosi nigdy.

26 minut temu, mirro napisał:

Jak zmienia ustawę to nie będą mogli przepychać takich kretyńskich pomysłow jak to lotnisko w Baranowie.

A tu w tym przypadku ustawa lewicy co kraj niszczyła to już dobra jest.

22 minuty temu, henio2 napisał:

A nie woda na młyn Panie PISowski intelektualisto. 

13 minut temu, henio2 napisał:

To po co dopłacać do ziemi jak noc na niej nie rośnie zabrać dopłaty i kpniec

Myślenie socjalnego nieroba

10 minut temu, Denwer napisał:

Do edukuj  się 

Następny z intelektualnej elity dołów społecznych - doedukuj sie nieuku jesli kogoś pouczasz🤣

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Emeryt przeszedł na emeryturę i "wywaliłem" ;) Ale, że ty z tym emerytem nie kumasz xD I nie "oglądam" TV ;) Pewnych rzeczy się nie pisze wprost ;)

Zdecyduj  się  w końcu  na  coś  bo  najpierw  piszesz  że  od  20  lat  nie  masz telewizora   potem  że  do  emeryta  chodzisz   a teraz  co   jednak  masz  telewizor  ???  Coś  nie  umiesz  kłamać   bo  plątasz  się  w zeznaniach 🤣🤣.  A  emeryt  to  z tych  biednych   czy  po prostu   wiekowy  

Opublikowano
3 minuty temu, Roman176 napisał:

co to ma do rzeczy po 2020 jest największa śmiertelność z racji tego ze najliczniejszy wyż demograficzny powojenny umiera 

Jakoś tak to dziwnie wygląda, bo sporo zgonów u nas na parafii to ludzie w wieku przedemerytalnym.

Opublikowano (edytowane)

Zdecyduj  się  w końcu  na  coś  bo  najpierw  piszesz  że  od  20  lat  nie  masz telewizora   potem  że  do  emeryta  chodzisz   a teraz  co   jednak  masz  telewizor  ???  Coś  nie  umiesz  kłamać   bo  plątasz  się  w zeznaniach 🤣🤣.  A  emeryt  to  z tych  biednych   czy  po prostu   wiekowy  

Z tych co zwolnieni z abonamentu ;) Człowieku, myślisz, że tu ktoś w prost ci napisze o pewnych sprawach. Próbuję jak mogę ale ty chyba na siłę nic nie kumasz ;) Już "monitor" ci nic nie powiedział ;) A, że emeryt bogaty i ma 3 telewizory, kto mu zabroni ;) 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Z tych co zwolnieni z abonamentu ;) Człowieku, myślisz, że tu ktoś w prost ci napisze o pewnych sprawach.

Tak myślałem że  kłamiesz   jak typowy   antyPiS    kłamać  oszukiwać    to  wasza  dewiza.  

Opublikowano (edytowane)

Tak myślałem że  kłamiesz   jak typowy   antyPiS    kłamać  oszukiwać    to  wasza  dewiza.  

Ale ja nie mam telewizora ;) To emeryt ma trzy ;) 

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Roman176 napisał:

za to mamy orgie 

za to mamy orgie 

No i co przecież zostali skazani a ty sugerujesz że nie.... Doczytałes choć to co cytujesz oszołomie? 😋

Kobita chlala wodę z kolegami i została z nimi na noc... To chiba nie koniecznie typowy gwlat z napadem na ulicy na przypadkowa ofiarę ? 

Właśnie takie manipulanty pisowskie wykorzystują taki przypadki do swojej podlej propagandy nie podając faktow... Co za dno umysłowe 😋

Edytowane przez ogarek
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v