Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Grono ekspertów "Wiadomości" TVP jest bardzo wąskie. Znają się na wszystkim

Grono ekspertów "Wiadomości" TVP jest bardzo wąskie. Znają się na wszystkim TVP

Opublikowano

Denwer
  gatki to na tyłku.   

nawet memy z bykami. :D

Opublikowano

Stali widzowie głównego serwisu informacyjnego TVP z łatwością rozpoznają twarze Adriana Stankowskiego, Miłosza Manasterskiego, Artura Wróblewskiego, braci Karnowskich czy Tomasza Sakiewicza. Ci komentatorzy "Wiadomości" pojawiają się na antenie ze sporą częstotliwością, regularnie występują też w TVP Info. Wygłaszają opinie na niemal każdy temat: polityki krajowej i zagranicznej, gospodarki, sądownictwa, środowiska LGBT, mediów. W zakresie zainteresowań może przebić ich tylko Marcin Najman. Czym zajmują się poza bywaniem ekspertami TVP?

Miłosz Manasterski - poeta znikąd

Miłosz Manasterski - poeta znikąd TVP

0
0

Miłosz Manasterski występując jako ekspert "Wiadomości" nazywany jest redaktorem naczelnym Agencji Informacyjnej. Jak ustalił "Press", spółka ta działa od kwietnia 2019 r. i publikuje na swojej stronie przeróżne treści: publicystykę, wywiady, analizy na praktycznie każdy temat.

Manasterski ma wśród pracowników TVP opinię zawsze dyspozycyjnego eksperta od wszystkiego. - Jak ci się temat zmienia o 15 i potrzebny jest komentarz, to on zawsze może - zdradził rozmówca portalu Na Temat. Posługuje się nazewnictwem typowym dla dobrej zmiany: sędziów określa kastą, afery ujawnione przez "Gazetę Wyborczą" kapiszonami, a PO partią postkomunistyczną.

Zanim ekspert zrobił oszałamiającą karierę w TVP (według analizy ze strony Ekspercitvpis. info w 2020 r. Manasterski pojawił się w "Wiadomościach" 129 razy), zajmował się głównie poezją. W rozmowie z "Press" stwierdził też, że zajmuje się publicystyką "od kilkudziesięciu lat, jeszcze w czasach pracy w rozgłośniach lokalnych w Wielkopolsce czy w radiu Classic FM oraz na portalu Literaci.eu". Prowadził firmę "Akademia poezji" oraz był specjalistą ds. promocji domów kultury w Łomiankach i na warszawskich Bielanach.

Opublikowano

Mowa jest krótka Nikogo nie mogą zmusić do szczepienia na siłę bo konstytucja nie pozwala i żadna rada nie ma żadnej mocy na uchwalenie czegoś co konstytucja nie pozwala ( na temat szczepionek ) .

PiS dało 13 i da 14 i  podniosło Emerytury przynajmniej wyrównali wszystkim ze starego portfela do 1000 zł .

Teraz wszystko zabiorą w imię czego pandemii .

Jak co roku można szczepić na Covida jak mutuje to co roku będzie inna szczepionka ale jak będą  wiedzieć ile  razy zmutował ? .

Po szczepieniu na Covida jak minie rok szczepienie będzie co roczne na wiosnę a na jesieni na grypę tez co roczne k**wa mać ale ludzie będą się szczepić .

Opublikowano

Adrian Stankowski - "popieram ten rząd"

Adrian Stankowski - "popieram ten rząd" TVP

0
0

Redaktor naczelny portalu Gazeta Polska Codziennie jest rekordzistą w częstotliwości pojawiania się na antenach TVP (146 razy w "Wiadomościach" w 2020 r.). Nie kryje się ze swoją sympatią do partii rządzącej, twierdzi, że "PiS wyznacza trendy" i "popiera ten

Były pracownik TVP Mariusz Kowalski, który napisał książkę "TVPropaganda", w rozmowie z "Press" mówi o Stanowskim: - Do czasu zaistnienia w TVP nie napisał niczego istotnego. Nie istniał dziennikarsko - sprawdzałem. Nie chcieliśmy go jako publicysty ani w "Wiadomościach", ani w TVP Info. Ma zdanie na każdy temat - od Sasa do Lasa - ale zawsze popiera obecny rząd.

Sam Adrian Stankowski powiedział dziennikarzowi "Press", że za swój sukces zawodowy przed TVP uważa jedną publikację o tym, że partia Ryszarda Petru nie dostanie dofinansowania. Telewizyjna popularność w publicznej stacji przyczyniła się do rozwoju jego kariery dziennikarskiej. Prowadzi kilka programów w TV Republika oraz audycję w Polskim Radiu 24.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, galan99 napisał:

Mowa jest krótka Nikogo nie mogą zmusić do szczepienia na siłę bo konstytucja nie pozwala i żadna rada nie ma żadnej mocy na uchwalenie czegoś co konstytucja nie pozwala ( na temat szczepionek ) .

PiS dało 13 i da 14 i  podniosło Emerytury przynajmniej wyrównali wszystkim ze starego portfela do 1000 zł .

Teraz wszystko zabiorą w imię czego pandemii .

Jak co roku można szczepić na Covida jak mutuje to co roku będzie inna szczepionka ale jak będą  wiedzieć ile  razy zmutował ? .

Po szczepieniu na Covida jak minie rok szczepienie będzie co roczne na wiosnę a na jesieni na grypę tez co roczne k**wa mać ale ludzie będą się szczepić .

Wierzysz w to że rządzącym zależy na tym by naprawdę pilnować mutacji i walczyć o nasze zdrowie? Aby nie było  tak jak z PIS, ludzie wierzyli że zmieni się po wyborach na lepsze, dobra zmiana itd. i co teraz mamy🤦‍♂️

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano

Artur Wróblewski - fałszywy profesor

Artur Wróblewski - fałszywy profesor TVP

80
1453

Artur Wróblewski w "Wiadomościach" jest przedstawiany jako politolog, amerykanista, ekspert ds. międzynarodowych, znawca prawa międzynarodowego. Jest pracownikiem Uczelni Łazarskiego w Warszawie z tytułem magistra, choć w mediach bywa przedstawiany jako doktor lub profesor, czego nie prostuje.

Dawniej, w latach 2016-2018 często wypowiadał się dla TVN24 BiS. - Jak go poznałem, był platformiany, a potem stał się dobrozmianowy. Teraz to nawet TV Republika jest dla niego za bardzo lewicowa - twierdzi jeden z rozmówców "Press".

W 2014 r. "Wprost" opisał współpracę biznesową Artura Wróblewskiego z Hassanem al-Nourim - ministrem syryjskiego tyrana Baszara al-Asada. - Wróblewski opowiadał mi, że pomagał Nouriemu robić kampanię wyborczą. Wiedział, z kim robi biznesy, nie miałam wątpliwości - wspomina Anna Gielewska, autorka tekstu.

Mirosław Ryba - politolog, który politologiem nie jest

Mirosław Ryba - politolog, który politologiem nie jest TVP

Profesor Mirosław Ryba według "Wiadomości" jest politologiem z Katolickiego Uniwersytetu Lubleskiego. Uczelnia się zgadza, ale wykształcenie już nie. Ryba jest historykiem, a nie politologiem. W rozmowie z "Press" twierdzi, że próbował zwrócić na tę pomyłkę uwagę komuś z TVP.Oprócz tego profesor wykłada też w Wyższej Szkole Kultury Społecznej i Medialnej w Toruniu należącej do fundacji ojca Rydzyka. Często wypowiada się dla Radia Maryja i TV Trwam. Mirosław Ryba jest również radnym sejmiku wojewódzkiego z ramienia PiS, pełni rolę pełnomocnika wojewody lubelskiego ds. nauki i rozwoju szkolnictwa wyższego. Z powołania ministra Glińskiego zasiada w Radzie Programowej Instytutu Dziedzictwa Myśli Narodowej im. Romana Dmowskiego i Ignacego Jana Paderewskiego, a z powołania ministra Czarnka jest członkiem zespołu doradczego ds. rozwoju szkolnictwa wyższego i nauki.

Opublikowano

Nie wiem jak wy ale ja staram się tak kombinować żeby na państwo jak najmniej liczyć i ogólnie staram się liczyć na siebie i mierzyć siły na zamiary. Robić tak aby się nie narobić czyli z głową. A wy tu o emeryturach. O emeryturach może myśleć człowiek 60+ czy 55+.

Opublikowano

Wojciech Wybranowski - freelancer z umową "komentatora na wyłączność"

Wojciech Wybranowski - freelancer z umową "komentatora na wyłączność" TVP

Wojciech Wybranowski ma bogate doświadczenie dziennikarskie, choć ma wyłącznie wykształcenie średnie. Działa jako freelancer. Publikował m.in. w "Rzeczpospolitej", "Do Rzeczy", "Naszym dzienniku", obecnie pisze felietony dla portalu TVP Info. Dla "Wiadomości" chętnie wypowiada się na temat "niemieckich mediów w Polsce" oraz krytycznie ocenia działania opozycji. W rozmowie z "Press" przyznał, że miał umowę zlecenie z TVP jako "stały komentator na wyłączność". Jak twierdzi portal Wieści.pl, jego miesięczne wynagrodzenie miało wówczas wynosić 5 tys. zł.

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

Adrian Stankowski - "popieram ten rząd"

Adrian Stankowski - "popieram ten rząd" TVP

0

0

Redaktor naczelny portalu Gazeta Polska Codziennie jest rekordzistą w częstotliwości pojawiania się na antenach TVP (146 razy w "Wiadomościach" w 2020 r.). Nie kryje się ze swoją sympatią do partii rządzącej, twierdzi, że "PiS wyznacza trendy" i "popiera ten

Były pracownik TVP Mariusz Kowalski, który napisał książkę "TVPropaganda", w rozmowie z "Press" mówi o Stanowskim: - Do czasu zaistnienia w TVP nie napisał niczego istotnego. Nie istniał dziennikarsko - sprawdzałem. Nie chcieliśmy go jako publicysty ani w "Wiadomościach", ani w TVP Info. Ma zdanie na każdy temat - od Sasa do Lasa - ale zawsze popiera obecny rząd.

Sam Adrian Stankowski powiedział dziennikarzowi "Press", że za swój sukces zawodowy przed TVP uważa jedną publikację o tym, że partia Ryszarda Petru nie dostanie dofinansowania. Telewizyjna popularność w publicznej stacji przyczyniła się do rozwoju jego kariery dziennikarskiej. Prowadzi kilka programów w TV Republika oraz audycję w Polskim Radiu 24.

ten pan razem z piotrem ikonowiczem tworzyl  polska partie socjalistyczna😂, ktorej przez lata byl akywnym dzialaczem, gdy przekonal sie ze z tego pomyj nie bedzie przeniosl sie do innego koryta..........

Opublikowano
2 godziny temu, akooo napisał:

O emeryturach może myśleć człowiek 60+ czy 55+.

Albo ja.😂

30 minut temu, jarecki napisał:

czarną  robote wykona szczepionka ;)

Eeeee tam na razie tylko trochę łapsko mnie boli. Ale ucinać nie zamierzam.😂 

Opublikowano
3 godziny temu, pafnucy napisał:

Denwer
  gatki to na tyłku.   

nawet memy z bykami. :D

Bo to robione przez debili i dlatego debilom się podoba

1 godzinę temu, jacus napisał:

ten pan razem z piotrem ikonowiczem tworzyl  polska partie socjalistyczna😂, ktorej przez lata byl akywnym dzialaczem, gdy przekonal sie ze z tego pomyj nie bedzie przeniosl sie do innego koryta..........

Nic dziwnego w tym nie ma. Facet po prostu jest lewicowcem 

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Eeeee tam na razie tylko trochę łapsko mnie boli. Ale ucinać nie zamierzam.😂 

no nie wiem   mie jak ząb bolał to wyrwałem...............

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Jakoś rok może 1,5 roku przed Covidem Była w telewizja mowa że trzeba  będzie wydać miliardy na likwidacje szczepionek pozostałych z Świńskiej grypy  i teraz pytanie gdzie są tamte szczepionki zlikwidowane ? .  Czy do produkowane .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
16 godzin temu, galan99 napisał:

Taki h*j mogą być obowiązkowe ale cóż już chcą szczepić 12 latków i nawet 6 miesięczne  dzieci .

Szczepienia na COVID-19 będą OBOWIĄZKOWE! Ta informacja nie pozostawia ZŁUDZEŃ .

Na temat szczepień na całym świecie jest teraz bardzo głośno. Czy to oznacza, że szczepienia na COVID-19 będą obowiązkowe? Ta informacja nie pozostawia złudzeń!

Od jakiegoś czasu obywatele na całym świecie szczepią się przeciwko COVID-19. Mimo to w wielu państwach epidemia koronawirusa wciąż trwa. Jak się okazuje również szczepienia na COVID-19 będą obowiązkowe. Gdzie dokładnie i o co chodzi?

Jak widać szczepienia na COVID-19 będą obowiązkowe w Wałbrzychu. Taką decyzję podjęli radni tego miasta. Obowiązkowo zaszczepić będą się musiały osoby zamieszkujące na terenie miasta oraz pracujące w Wałbrzychu. 22 radnych było za uchwałą, z kolei 3 było przeciwnych.

Chcemy tą uchwałą doprowadzić do tego, że więcej wałbrzyszan, Polaków będzie myślało o tym, że warto się zaszczepić, żeby być zdrowym, żeby nie sprawiać zagrożenia dla bliskich

-powiedział  Roman Szełemej, prezydent Wałbrzycha.

To jednak nie wszystko.

Gotowość do zaszczepienia się w Polsce, według danych, którymi dysponujemy sprzed dwóch dni, gotowość do zaszczepienia się wynosi poniżej pięćdziesięciu procent. To oznacza, że jeżeli ta tendencja się utrzyma czeka nas jesienią kolejna, czwarta fala. Zamknięcie gospodarki, kin, szkół, przedszkoli 

-dodał.

Zaznaczył, że jeżeli nie zaszczepimy się do końca roku wielu Polaków może umrzeć.

Spodziewaliście się takiej decyzji radnych?

CZŁOWIEK ZOSTAŁ POZBAWIONY PRAW PRZEZ KILKU OSZOŁOMÓW k**wa WYBIJA LUDZI W h*j .

I tutaj powinno paść pytanie od dziennikarzy. Czy prezydent, radni i ich rodziny się już zaszczepili lub czy mają wyznaczony termin ? To pierwsze zdanie pogrubione przeze mnie zaprzecza temu drugiemu.

15 godzin temu, mirro napisał:

A ja się dzisiaj zaszczepiłem . I co mi zrobisz?😂

Ech dobry chłop był :ph34r:.

Opublikowano

polacy to tak po trosze cwaniacki naród , chyba czerpał wiedze i umjejetnosci od miejszosci zamieszkującej polski teren a mianowicie od żydów  ,  wiec gdyby nie wojny lub  może po wojenne wpadniecie w rece rosji co ograniczyło powojenną twórczość biznesową polaków sprawiło żę jesteśmy gdzie jesteśmy .

• Like 1
Opublikowano

to wyscie powstania wywolywali a nie my 😛, no jedno zesmy zrobili ale to skonczylo zywot rzeczypospolitej krakowskiej i zapal do butnow..

drugie metro w europie powstalo w budapeszcie. a my biedni krakowiacy u nas nie bylo zydow i musielismy sobie radzic sami..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v