Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

a według mie ten program odbudowa unnia powinna odrzucić , to jest na kredyt przecież . chociaż sam pomysł dla unni nie jest zły przynajmiej nie da się wyjść z niej za darmo ,bo bedą wspólne długi i  rozwód bedzie kosztowny .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Jak to nie zmieni zmieni mocno bo ktoś pożyczył pod tak zwany weksel a ziemia Polska będzie jego własnością tacy rolnicy Polscy zostaną wyrzuceni z uprawy .

To był sarkazm. Już raz w historii budowaliśmy państwo na kredyt, jakos 50 lat temu, pamiętamy jak to się skonczylo... 

Opublikowano

Grekom też ktoś naopowiadał że stać ich na wszystko, tylko jakoś dziwnie potem byli zdziwieni.😂

3 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

tylko jedno to katolewica a drugie lgbtlewica. 

Jedni i drudzy to katolicka lewica. Różnią się tym że jednym LGBT przeszkadza a drugim nie.🤣

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Oj tam, tyle już kredytów nasze państwo nabrało przez ostatni rok, to jeden więcej i tak już nic nie zmieni. 

178386969_2879110215680209_9015149719328

Opublikowano

Popaprańcy teraz kwiczą że budżet odbudowy muszą poprzeć bo są Platformą OBYWATELSKĄ  i jak by to wyglądało jak by nie poparli odbudowy Polski obywatelskiej .

Prezes Jarosław jest wygranym w 100 % i do tego jeszcze lewica zdradziła KOKO .

Opublikowano
4 godziny temu, mirro napisał:

Grekom też ktoś naopowiadał że stać ich na wszystko, tylko jakoś dziwnie potem byli zdziwieni.😂

Jedni i drudzy to katolicka lewica. Różnią się tym że jednym LGBT przeszkadza a drugim nie.🤣

ciekawostka-dwoch niedawnych premierow grecji bylo wnukami polakow-to wlasnie oni doprowadzili do upadku ten kraj...

jedni to narodowi socjalisci a drudzy kawiorowi 🤣, narodowi w formie socjalistyczni w tresci............ 

Opublikowano
16 godzin temu, galan99 napisał:

Popaprańcy teraz kwiczą że budżet odbudowy muszą poprzeć bo są Platformą OBYWATELSKĄ  i jak by to wyglądało jak by nie poparli odbudowy Polski obywatelskiej .

Prezes Jarosław jest wygranym w 100 % i do tego jeszcze lewica zdradziła KOKO .

wczoraj słuchałem co zwykły zjadacz chleba będzie miał z tych miliardów ; lepsze autobusy podmiejskie lepsze drogi lepsze szpitale ; czyli nic 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

wczoraj słuchałem co zwykły zjadacz chleba będzie miał z tych miliardów ; lepsze autobusy podmiejskie lepsze drogi lepsze szpitale ; czyli nic 

dlatego jestem zdania żeby ten projekt odrzucić , 

14 godzin temu, jacus napisał:

ciekawostka-dwoch niedawnych premierow grecji bylo wnukami polakow-to wlasnie oni doprowadzili do upadku ten kraj...

trzeba się dzielić tym co mamy najlepsze ........... 

Opublikowano
47 minut temu, jarecki napisał:

dlatego jestem zdania żeby ten projekt odrzucić , 

Przecież założenia na co wydawać to wytwór tęgich umysłów miłościwie panujących.😂Sam Minister Czarnek zaproponował już kilka odjechanych pomysłów.

2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

lepsze autobusy podmiejskie lepsze drogi lepsze szpitale ; czyli nic 

Ty już miałeś wizję wybudowania po 5 zakładów pracy na województwo. Widzę że towar masz przedniej jakości.😂

Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

Przecież założenia na co wydawać to wytwór tęgich umysłów miłościwie panujących.😂Sam Minister Czarnek zaproponował już kilka odjechanych pomysłów.

Ty już miałeś wizję wybudowania po 5 zakładów pracy na województwo. Widzę że towar masz przedniej jakości.😂

jak chcę żeby naszym dzieciom czy wnukom było dobrze to mnie krytykujesz to jest moja 5tka pięć zakładów pracy na każde województwo 

Opublikowano (edytowane)

Jak se pościelą tak się wyśpią. Nikt Twoim wnukom nie każe iść na etat w fabryce. Niech biznesa zakładają i idą na swoje. Stworzyć coś od podstaw i widzieć jak hula, to jest radość.

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)

jak tu tworzyć coś od podstaw ? troche mineły czasy teraz coraz trudniej bedzie a to przez brak pracownika , masarnia proponowała 4,5 tys na reke ukraincom , i brak chetnych . Znajomy miał po 2-3 ekipy murarzy kilka lat temu na ten sezon jedną ekipe ma problem zorganizować a płacił niezle i wypłacalny też był https://www.tvp.info/53533765/eurostat-wielkopolska-z-najnizszym-bezrobociem-w-ue-w-2020-roku                                                                                        https://www.bankier.pl/moto/gigafabryka-tesli-w-niemczech-chce-ruszyc-z-produkcja-w-lipcu-problemem-moze-byc-brak-pracownikow-9386/Nawet liczba 12 tys. pracowników jest na obecnym poziomie ambitna – zauważa portal. „Za dwa miesiące, od 1 lipca, pierwsza tesla powinna zjechać z linii produkcyjnej w Gruenheide. Do rozpoczęcia produkcji producent samochodów chce obsadzić 7 tys. miejsc. Do tej pory jednak podobno tylko nieco ponad 1 tys. pracowników podpisało umowę z Teslą” 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
58 minut temu, mirro napisał:

Jak se pościelą tak się wyśpią. Nikt Twoim wnukom nie każe iść na etat w fabryce. Niech biznesa zakładają i idą na swoje. Stworzyć coś od podstaw i widzieć jak hula, to jest radość.

na własnym podatki ich zjedzą i inne koszty chyba że IT ale do tego trzeba być mocnym z matmy

Opublikowano
55 minut temu, Mariusz2903 napisał:

na własnym podatki ich zjedzą i inne koszty

I tak oto dokonałeś podsumowania sytuacji potencjalnego przedsiębiorcy w Polsce. Widzę że pragniesz uchronić potomstwo przed tym losem. Ale jeśli widzisz to w ten sposób, to chyba cała przyszłość jawi Ci się w czarnych barwach. czyli że będzie już tylko gorzej.😂

Opublikowano
Dnia 26.04.2021 o 20:28, galan99 napisał:

Prezes wie o tym i się nie boi Unii .

O to toczy się gra w tym tygodniu: czy polskie członkostwo w Unii Europejskiej dotrwa do 18 urodzin? Groźba jest realna. Sytuacja jest bardzo groźna. W środę Trybunał Konstytucyjny może rozstrzygnąć, że Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej nie ma kompetencji, aby stosować środki zaradcze w Polsce (na przykład w sprawie Izby Dyscyplinarnej Sądu Najwyższego). Co więcej, być może polskie sądy nie będą mogły kierować do TSUE pytań prejudycjalnych.

Jeśli tak się stanie, system prawa europejskiego zostanie wysadzony w powietrze.

Bez funkcjonowania prawa europejskiego w Polsce szybkiej modyfikacji będzie wymagać Konstytucja Rzeczypospolitej lub czeka nas wyjście Polski z UE.

Jest coś w Konstytucji o Unii Europejskiej 🤔 ?

Opublikowano
8 minut temu, pafnucy napisał:

jak tylko użytkownik będzie brał dopłatę to skończą się dzierżawy właściciel żeby brać dopłatę około 1 tys . zł  będzie sam przesiewał lub kosił  lub jak nie ma traktora to podnajmie i tak mu coś zostanie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v