Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, Ywa napisał:

Nam tak naprawdę ziemniaków zabrakło bardzo szybko, ponieważ nasadziliśmy praktycznie tyle co dla siebie 1 ha. Okazało się, że jeden drugiemu przekazał, bo b. dobre. I poszło raz dwa. Dziś  Poznaniaki byli , co zawsze coś biorą i prosili o te ziemniaki. Wielu zamówiło na ten sezon. To super miłe, że ludzie tak chętnie przyjeżdżają specjalnie z miast w drodze na np. swoje działeczki nad morzem i zamawiają różne produkty prosto od rolnika. 

2x również dla zwierząt dodatkowo kupiliśmy od obszarnika i raz na próbę ugotowałam i nigdy więcej-drewniane i niesmaczne.

Co stosujesz pod ziemniaki, nawóz czy obornik ? Ile oprysków ?

Przed chwilą, Ywa napisał:

No kilkadziesiąt mord do wykarmienia.

Ale tak o rodzinie 🤔?

Przed chwilą, galan99 napisał:

Karolina Baca-Pogorzelska: koniec węglowego świata jest nieuchronny

– Nasz węgiel można dziś bez przenośni nazwać czarnym złotem, bo koszty jego wydobycia są ogromne – ocenia w rozmowie z Onetem Karolina Baca-Pogorzelska, dziennikarka specjalizująca się w temacie górnictwa. Pod jej kierownictwem powstaje film dokumentalny o kresie węglowego świata. – Ogromna grupa pracowników dołowych nie przyjmuje do wiadomości, że to się kończy – podkreśla.

Nie chce mi się szukać. Ta pani pisze co w zamian ?

Opublikowano
6 minut temu, Morion napisał:

Może kogoś zainteresuje:

nie zycze tobie ani jemu zle-chce tylko zebyscie sie tak pochorowali jak ja i moja rodzina czy znajomi,sasiedzi............wtedy  przestaniecie glupoty wygadywac. 

Opublikowano

jak Ty tak samo zrozumiałeś ten film  co dochody gmin to nie wątpię że takie bzdury jacuś piszesz

Opublikowano

podaj nazwe gminy-nie wiem czy dobrze pamietam przedmiescia lublina ?? za moment podam ci ile panstwo wplaca do waszego budzetu na 500 + ,zapytasz sie zony czy kwota sie zgadza i wtedy przestaniesz opowiadac glodne kawalki

Opublikowano

wpłacają tyle ile jest zapotrzebowania, to co zostaje idzie z powrotem

w mojej okolicy zanim powstały socjale gmina głusk, konopnica  cały czas sie rozwijała i budowała a w takiej niedrzwicy budowa dróg idzie jak krew z nosa.

tu nie ma jakiś dziwnych skoków cywilizacyjnych dzięki wypłacanemu socjalowi w tych gminach. mamy nowy asfalt pod dom ale dzięki dodatkowych funduszom na takie inwestycje i chęci wójta.

tam gdzie była gospodarność tam nadal jest i ludzie się osiedlają.

Opublikowano
4 godziny temu, tomek222 napisał:

Nowy Ład: PIT wzrośnie realnie z 17 do 26 i z 32 do 41 procent? 

https://biznes.radiozet.pl/News/Nowy-Lad-PIT-wzrosnie-realnie-z-17-do-26-i-z-32-do-41-procent

PISowski elektorat poprze wszystko co im partia podsunie. Wysokie podatki ich ubogacają

3 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

nie cierpię celebrytów kiedyś ich nie było teraz media ich wykreowały a ja mediom nie ufam jest to grupa nowobogackich która żyje ponad stan

Elity to wróg - taka jest komunistyczna mentalność.  Bardzo dobrze ze są bogaci i bardzo bogaci. Tak zawsze było i będzie bo to jest jedynie słuszna i prawidłowa kolej rzeczy.  Z drugiej strony zawsze była i jak widać jest bezkształtna masa ludowa która zazdrościła i zazdrości że komuś żyje się lepiej , że osiągnął sukces.

2 godziny temu, agromatik napisał:

jak tak dalej pójdzie to spadnie do okręgówki i menele bedą go utrzymywać😝

Będzie wśród swoich więc się z nimi dogada bezproblemu

Opublikowano

jeszcze raz -duzymi literami- do budzetu gminy wliczaja sie pieniadze ktore panstwo wyplaca jako 500 +, dlatego gminy maja wyzsze dochody i moga podniesc limit zadluzenia o odpowiednie miliony u nas jest to ponad 16 milionow czyli gmina mogla sie zadluzyc o 60 % tej kwoty-gdyby nie to to juz musialby zrownowazyc budzet i nie moglaby wziac ani grosza wiecj kredytu...

mi o to wlasnie chodzi,a o co tobie to nie wiem...

sprawdzilem budzet niedrzwicy duzej- kurna .na szybko trudno sie polapac- u nas podaja pozycje budzetowe razem  literalnym wyluszczeniem co to jest a u was tylko pozycje budzetowe, musialbym przepisac numery z naszego budzetu i porownac  z waszym.

byles chory na wirusa, miales robione testy, widziales jak to robia w punkcie ?? widziales jak pogotowie ratunkowe robi szybkie testy ?? widziales zwloki we worku ?? ile dziennie macie w okolicy pogrzebow? 

Opublikowano (edytowane)

tobie chodzi o to że gmina sie zadłuża jak to TY musiałbyś to oddawać a to kompletnie nie ma znaczenia czy będą mieli długi czy nie bo jak będą chcieli to uchwalą np. opłaty za śmieci po 200zł/osoba. podobnie z podatkami od nieruchomości, rolnym itp jak będzie większość to i tak zrobią co zechcą

nie byłem chory ale to nie oznacza że nie mogłem mieć. to co niby tego testu a filmu nie używają w pogotowiu i może covid to nie jest od paru miesięcy dochodowy dla pracowników służby zdrowia.

nie jestem zwolennikiem latania bez maski i nie pilnowania się ale nie dam sobie wmówić że każdy zgon na " covida" miał tego covida. pogrzebów nie ma jakoś więcej niż było

to się po prostu opłaca niektórym i to jest sensem tego filmu. co do tego testu jest to możliwe i nawet jak nie było ich dopuszczonych to mówili o ich niedokładnościach

w domu 2 osoby zaszczepione pfizer , nikt nie umarł puki co

Edytowane przez racyl
Opublikowano
Ulman napisał:

4 godziny temu, tomek222 napisał:

Nowy Ład: PIT wzrośnie realnie z 17 do 26 i z 32 do 41 procent? 

https://biznes.radiozet.pl/News/Nowy-Lad-PIT-wzrosnie-realnie-z-17-do-26-i-z-32-do-41-procent

PISowski elektorat poprze wszystko co im partia podsunie. Wysokie podatki ich ubogacają

3 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

nie cierpię celebrytów kiedyś ich nie było teraz media ich wykreowały a ja mediom nie ufam jest to grupa nowobogackich która żyje ponad stan

Elity to wróg - taka jest komunistyczna mentalność.  Bardzo dobrze ze są bogaci i bardzo bogaci. Tak zawsze było i będzie bo to jest jedynie słuszna i prawidłowa kolej rzeczy.  Z drugiej strony zawsze była i jak widać jest bezkształtna masa ludowa która zazdrościła i zazdrości że komuś żyje się lepiej , że osiągnął sukces.

2 godziny temu, agromatik napisał:

jak tak dalej pójdzie to spadnie do okręgówki i menele bedą go utrzymywać😝

Będzie wśród swoich więc się z nimi dogada bezproblemu

Celebryci to są elity?

Opublikowano (edytowane)

174810557_771506810426825_13865204258254

9 godzin temu, jacus napisał:

nie zycze tobie ani jemu zle

oooo to  jesteś  lepszy  od  @Tomasz0611  brawo  ty  @jacus👏

Edytowane przez Denwer
Opublikowano

a czemu że akurat Warszawa? Prezes po myciu kota tak wykorzystuje? 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, pafnucy napisał:

a czemu że akurat Warszawa?

Spytaj   czajkowskiego   :P  :P 

pogaduszki_764.jpg

Edytowane przez Denwer
Opublikowano

już zacząłeś plucie jadem? przeżegnałeś się przed tym?

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

już zacząłeś plucie jadem?

Ja tam  jadu  nie  widzę .  Prawda  w oczy  kole widać  :D  :D.   A jak twoi  koledzy  pluli  jadem  w święta  jak i ty  to  ci nie przeszkadzało  ???

uid_2a5ccb8b3ef961d0ceaa28aa2c651a071618

Opublikowano

przeszkadzało. ale czestotliwość Twojego plucia jest po prostu obrzydliwa.

Opublikowano
Przed chwilą, pafnucy napisał:

przeszkadzało

Jakoś  nie  widziałem żebyś  reagował  na racyla  który  dużo  więcej memów  wrzuca.  Po prostu  jesteś  chory  z nienawiści   i pewnie do  tego życiowy  frustrat  :D  :D  

174675063_771506213760218_22600057093081

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, pafnucy napisał:

tyle co Ty

Ja  w święta  nie  wrzuciłem ani 1  a twoi koledzy  policzyłeś  ??   Jakoś  nie reagowałeś  frustracie :P  :P  

174488304_513865990225739_12803392143812

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
Przed chwilą, Denwer napisał:

Ja  w święta  nie  wrzuciłem ani 1

w święta to co innego liczyłem

Opublikowano

@pafnucy  jak ci to przeszkadza  że  wrzucam memy to  usuń  konto  i  nie zaglądaj tutaj proste.   Bo  widać  tylko memy  na opozycje  ci  przekradają  bo te na PiS  jakoś  nie. Jesteś  po prostu  obłudnikiem  i  frustratem  życiowym  

174539898_790163708281722_32501660771108

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v