Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, Ywa napisał:

Mam nadzieję, że nie jesteście hipokrytami i nie chodzicie do kościoła!

ale że dlaczego nie?

Opublikowano
1 godzinę temu, pafnucy napisał:

ale że dlaczego nie?

Proszę Cię !

Opublikowano
3 godziny temu, akooo napisał:

Oczywiście pierwszy naczelny winny to Kościół Katolicki...

Nie Kościół tylko ludzie. Ze wspólnoty trzeba wyłuskać czarne owce, choćby nawet stroiły się w purpurę i złoto. Potem przypierdolić zgodnie z prawem a potem po chrześcijańsku wybaczyć.

Kużwa żebym to ja musiał Tobie tłumaczyć to już szczyty wszystkiego.😂

11 minut temu, jacus napisał:

https://www.onet.pl/informacje/onetslask/ultimatum-gorniczych-zwiazkow-daja-trzy-dni/xqzpj9y,79cfc278

romus slabo kopie...wypadek mial chyba w tamtym roku i temu urobek spadl.

Z tago wynika że, "możecie nas reformować, restrukturyzować i robić co tam wam się zamani, ale ma być jak było i ch*j nas to obchodzi jak to zrobicie."😂

16 minut temu, jacus napisał:

Głódzia to wali, bo ma MONowskę emeryturę. A to żeby mu odebrać to trzeba innych środków.🤣

Opublikowano

PO zrobiło troche roboty w górnictwie , przyszła hossa na węgiel PIS temat zj***ł i tyle , kolejny raz zapłacimy za to wszyscy , tylko już nie o kase mi chodzi [  to się dodrukuje ] ale o sam fakt głupoty i w dalszym ciągu braku jakiego kolwiek pomysłu na energetyke w Polsce , dla niektórych państw energetyka jest jedną z kluczowych dziedzin a dla PIS prócz polemiki zero pomysłu , lub uwierzyli za bardzo w obajtka i jego biogazownie , teraz orlen ma przejąć 3 fermy wiatrowe na pomorzu . Dania [ państwo ] ma zbudować farmy wiatrowe na bałtyku i to jest kluczowy program w którym państwo dunskie ma posiadać pakiet wiekszosciowy  , na polskich wodach terytorialnych na bałtyku też od kilku lat jest jakiś pomysł i chyba na tym się skończy tak samo jak elektrownia jądrowa .

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

U nas jest taki pomysł żeby najlepiej kupować od kogoś...nasze zamknąć bo ja zwykle  się nie opłaca.... ..... Bo ja wątpię czy im ta elektrownia  jądrowa wypali i zbudują coś konkretnego.... 

Edytowane przez PRZMAS19821982
Opublikowano

wydaje mi się żę do energetyki trzeba kogoś młodego na wysokie stanowisko który zacznie realnie myśleć co na tą chwile można zrobić w geopolityce i otoczeniu  w jakim sie znajdujemy , nawet wydaje mi się  żę bedzie cieżko już zbudować  elektrownie atomową ze wzgledu na sąsiadów polski i ich protesty 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jarecki napisał:

bedzie cieżko już zbudować  elektrownie atomową ze wzgledu na sąsiadów polski i ich protesty 

Ty też byś protestował, jak sąsiad by robił szambo przy twojej miedzy zamiast na środku swojej działki :)

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano

Szambo? Biogazownie muszą mieć wsad a wsadem sr.. wsad to odpadki pospożywcze, które produkujemy sami. W każdym z województw powinien być zakład energetyczny oparty na odpadach - gdzieniegdzie po trzy. Pomysł Obajtka nie jest taki zły bo odpadem w tej chwili jest muł i miał węglowy dla przykładu. To sprawy skomplikowane, przerastające rządzących. W każdym razie, Tomasz, przy tego typu naprawdę czystych zakładach elektrownia jądrowa to świeżo oddany, pachnący pokój w SPA.

Opublikowano
4 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

WOSP pomimo plucia TVP bije kolejny rekord tj. 210mln zł, dziękujemy TVP za akcję promocyjną :)

W  Polsce  pod  rządami  PIS  ludziom  żyje  się  lepiej   i  dają  więcej;)  :P     #Dobrazamiana :P  :P  :P  

9 godzin temu, Ywa napisał:

Mam nadzieję, że nie jesteście hipokrytami i nie chodzicie do kościoła!

A to  niby  dlaczego  na  zakupy  można  to  do  kościoła  niby  czemu  by  nie  chodzić 

166332706_10218295524768811_837342662768

Opublikowano
37 minut temu, Denwer napisał:

A to  niby  dlaczego  na  zakupy  można  to  do  kościoła  niby  czemu  by  nie  chodzić 

To niby dlaczego do kościoła udać się można a do szkoły nie? Skoro szkołę można prowadzić zdalnie, to czemu mszy  poprzez wyłącznie transmisje nie?  Dlaczego fryzjer może iść do sklepu a kasjer sklepu do fryzjera nie a razem do kościoła to już mogą ?

Opublikowano (edytowane)

a już mówię Koleżance.

z tego samego powodu co i do sklepów. a właściwie z podobnego powodu. ludzie potrzebują strawy duchowej.

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
6 minut temu, Ywa napisał:

To niby dlaczego do kościoła udać się można a do szkoły nie? Skoro szkołę można prowadzić zdalnie, to czemu mszy  poprzez wyłącznie transmisje nie?  Dlaczego fryzjer może iść do sklepu a kasjer sklepu do fryzjera nie a razem do kościoła to już mogą ?

Bo  tak jak napisał  @pafnucy   " Nie  samym chlebem żyje  człowiek"

4 minuty temu, galan99 napisał:

W piątek możliwa godzina policyjna .

Mnie  to  lotto    ja  robię  swoje  i się  wiele  nie  przejmuje  tym  Covid

Opublikowano
4 minuty temu, pafnucy napisał:

a już mówię Koleżance.

z tego samego powodu co i do sklepów. a właściwie z podobnego powodu. ludzie potrzebują strawy duchowej.

czyli dla lekkoduchów to wszystko jedno  czy  zarażą dalej

Opublikowano
Przed chwilą, Denwer napisał:

Mnie  to  lotto    ja  robię  swoje  i się  wiele  nie  przejmuje  tym  Covid

no ale zaraz... to nie współgra z tym co wyznajesz. 🙆‍♂️

Opublikowano
1 minutę temu, Ywa napisał:

czyli dla lekkoduchów to wszystko jedno  czy  zarażą dalej

no to nie tak.

tak wspominając Twoje podejście do masek, to kto większy lekkoduch?

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

poczynią bardzo dużo złego

boooo....???

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v