Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Denwer napisał:

Na pewno  nie  zaszkodzi

czyli można i wody się napić w tym celu?

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

można i wody się napić w tym celu?

Można  żeby  w gardle  nie  zaschło 

165524334_247247837141287_85015132848754

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

no to co natchnęło Cię tą płaską ziemią? co się stanęło że twierdzisz inaczej jak większość ?

jestem ambitny ale nie naukowiec a naukowcy kreują świat sprzedają nam gotowe produkty co mnie natchnęło chyba ta chęć odkrywania Marsa przez władców tego świata jak dla mnie to SF to jeśli nie wierzę w istnienie Marsa to i oddaje w zasadność twierdzenie że ziemia jest kolista i akurat tak nachylona do słońca a dlaczego nie jest nachylona odwrotnie 

Opublikowano (edytowane)

no nie nazwał bym takiej postawy ambitną . bardziej arogancką bym nazwał.

kształt kuli i odkrycie planet nie nastąpiło w ostatnich dziesięcioleciach. czyli nie wszystko to animacje i triki filmowe.

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano (edytowane)

Ale i też nie twierdzę że brał.... 

Jeśli mają dobre dowody na Grodzkiego to niech zrobią  z nim jak z sędzia Tuleya....... 

A nie  piepsza jedno i to samo w kółko....... 

Edytowane przez PRZMAS19821982
Opublikowano
akooo napisał:

A wiesz wnioski takie że wiele do zrobienia mam z sobą samym. Już dawno miałem takie przemyślenia a covid to może jakoś nasilił ale tak masz rację trzeba było takiej tragedii abym się głębiej zastanowił nad tym wszystkim a i tak jeszcze mam wiele do zarzucenia sobie.

To teraz jeszcze się wybatoż i do spania..

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, hubertuss napisał:

Tak jest pieniądz. Tylko popatrz jak ten pieniądz traci na wartości. Tak taki numer aby rozdać pieniądz działa przez rok lub dwa może trzy. A potem ten pieniądz staje się g wart. Zrozum dbając odpowiedzialnie o politykę gospodarczą państwa i walutę nie da się zrobić dobrobytu poprzez rozdanie kasy. Inaczej byli byśmy wszyscy bogaczami jak w Dubaju bo każdy rząd na świecie nawet w biednej Afryce drukował by forsę i rozdawał by ludzie mieli na wszystko. tak się nie da.

jak  pominąć wartość złotego wobec euro czy dolara  , to jest klika zalet utraty tej wartosci za naszą wypłate możęmy za granicą wiecej np . zwiedzić miejsc , są tansze realne wycieczki zagraniczne , możęmy wiecej zakupić   rzeczy z importu płacąc w dolarach czy euro bo wiecej tych euro zarabiamy .  i wrócę od razu do wartosci zł  do dolara bo ta była też różna dolar do euro też ma wachania 15-20 % . był czas że euro było po 5 zł ale i było po 3,5 zł dlatego to pomińmy .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Kurcze, Mariusz, bo wiruje. A że nie jest to kulka od łożyska to i środka ciężkości nie posiada w jakiejkolwiek symetrii. Do tego podgrzewana jest wewnątrz jedną wielką reakcją jądrową. Do tego zderzała się i formowała czego efektem może być księżyc. Oczekujesz odpowiedzi na pytania bez jej poszukiwania - w wygodnych, akceptowalnych pewnikach.

jarecki - jak zaczniesz tak pomijać to Polska to kraina mlekiem i miodem płynąca.

Opublikowano
50 minut temu, Denwer napisał:

165351174_1379890392409288_5455437836390

Zamieść zdjęcie z zaprzysiężenia piotrowicza na sędziego trybunału przez  dudę a zapłacę Ci kasę 

Opublikowano
DTaras napisał:

Kurcze, Mariusz, bo wiruje. A że nie jest to kulka od łożyska to i środka ciężkości nie posiada w jakiejkolwiek symetrii. Do tego podgrzewana jest wewnątrz jedną wielką reakcją jądrową. Do tego zderzała się i formowała czego efektem może być księżyc. Oczekujesz odpowiedzi na pytania bez jej poszukiwania - w wygodnych, akceptowalnych pewnikach.

jarecki - jak zaczniesz tak pomijać to Polska to kraina mlekiem i miodem płynąca.

A co źle jest w Polsce? Ciesz się ze nie mieszkasz w Sudanie Południowym albo w innym państwie prawdziwej nędzy i przemocy.

Opublikowano
Przed chwilą, Mariusz2903 napisał:

jakie komentarze po meczu pod wodzą nowego trenera eksperyment w 1 połowie mu nie wypalił 

Nic się nie stało :ph34r:. Kolejny trener i ta sama taktyka. Gramy na bramkarza. Swojego. Lewandowski strzeli gola. Jaka piękna akcja. Lewandowski nic nie strzeli. Sam meczu nie wygra. Lepsze są chyba sporty indywidualne, gdzie zawodnik jest zdany sam na siebie i na swoje umiejętności.

Opublikowano
9 godzin temu, akooo napisał:

A co źle jest w Polsce? Ciesz się ze nie mieszkasz w Sudanie Południowym albo w innym państwie prawdziwej nędzy i przemocy.

Ale Sudan Południowy nawet nie myśli o tym aby zamieszkać w Polsce. Pomimo że jest tak dobrze.😂 No mniej sudańczyków wyemigrowało do Polski niż Polaków do Anglii, co powinno tez dawać do myślenia.🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, PRZMAS19821982 napisał:

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2021-03-27/zmiana-czasu-na-letni-kiedy-przestawic-zegarki/?ref=slider

Dla przypomnienia że dziś w nocy przesowamy zegarki o 1 h do przodu, na czas letni

potrzebny ten czas letni ? po co tyle dnia od 3 .30 rano do 21. 30 wieczorem jak dla mnie dzień powinien trwać tak jak teraz od 6 do 18 czyli czas zimowy cały rok bo to jest tak rolnik czy budowlaniec zapierdziela 12 godzin a urzędnik sobie leżakuje po 15 godzinie i tyle jest z długiego dnia 

• Haha 1
Opublikowano

Mariusz ty jesteś jakiś ułomny czy jak?🤔

To czas zimowy jest fanaberią a nie letni. 

Opublikowano
1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

potrzebny ten czas letni ? po co tyle dnia od 3 .30 rano do 21. 30

tu,w przeciwieństwie do płaskiej Ziemi całkowicie się zgadzam

1 minutę temu, PRIMO napisał:

To czas zimowy jest fanaberią a nie letni. 

czas letni to wymysł Napoleona ,czas zimowy to czas astronomiczny od powstania Ziemi

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v