Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ulman napisał:
1 godzinę temu, Ulman napisał:

biznesmeni maja bo ukradli, prawnicy to kasta, naukowcy są na usługach korporacji a profesorowie akademiccy studiowali za komuny i też są źli. 

taka jest prawda i większość społeczeństwa tak uważa zwykły człowiek pracuje fizycznie za 2 , 2,5 000 zł a elity powyżej 25 000 zł co najmniej i skąd taka różnica ja należę do tych pierwszych a ty popierasz tych drugich 

Edytowane przez Mariusz2903
Opublikowano (edytowane)

Jak wiekszosc to nieuki i tlumoki to tak myślą a potem wybierają sobie podobnych kretynow. Tak to jest jak się wmawia draństwo  że coś znaczy

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

chyba miałeś 2500 na myśli no i raczej za tyle to się nieda..

Tak na marginesie. Putin obejmował władzę w 2000 roku na kanwie odzyskania należnej Rosji pozycji, naprawie sądów i inwestowania w wielki, państwowy przemysł i wymianę gospodarczą. Ważne było uspokojenie kraju, Czeczenii. Gdy to paliwo się wyczerpało przyjebał się do Gruzji a przed ostatnimi wyborami do Ukrainy. Jakieś analogie?

Opublikowano

Na jakich kołach??? 🤣

To jest narracją dla tłumoków. Taka ta Rosja słaba a dumna Polska wali w gacie w obawie przed agresją a pół świata boi się ich służb i potencjału militarnego. Chiny USA Niemcy to ich partnerzy a nie Węgry jak dla nas

• Like 2
Opublikowano
8 minut temu, Mariusz2903 napisał:

carat i tyle Rosja jest kolosem na glinianych kołach 10 % oligarchia reszta dziadostwo

Ze co na glinianych nogach doprawdy śmiech .

Napoleon próbował klęska , Adolf Hitler klęska to olbrzymi teren są jeszcze tereny że ludzka stopa nie stanęła .

Tylko Polacy podbili Moskwę byli tam 2 lata nawet Ruskie mają święto wygnanie Polaków z Moskwy .

Tego kraju nikt nie podbije nigdy .

Opublikowano
6 minut temu, galan99 napisał:

Ze co na glinianych nogach doprawdy śmiech .

Napoleon próbował klęska , Adolf Hitler klęska to olbrzymi teren są jeszcze tereny że ludzka stopa nie stanęła .

Tylko Polacy podbili Moskwę byli tam 2 lata nawet Ruskie mają święto wygnanie Polaków z Moskwy .

Tego kraju nikt nie podbije nigdy .

jak nie Jelcyn spory kawał ZSRR przepił 

• Haha 1
Opublikowano

Komputery kwantowe zmienią układ sił na świecie. "Wojny wygrywają matematycy"

Komputery kwantowe i powiązana z nimi kryptografia kwantowa to jedna z największych rewolucji, jaka czeka ludzkość w najbliższym czasie. Pierwsze urządzenia prezentujące nowe możliwości powstają już w laboratoriach Google czy IBM, ale choć ich moc obliczeniowa już teraz jest absurdalnie wielka – to dopiero przedsmak tego, co niebawem stanie się rzeczywistością .

Tak się zmienia świat technologia jest górą .

Zawsze wygrywają ugrupowania co mają najwięcej czyli 2 pierwsze .

Opublikowano

Zdziwisz się przy następnych wyborach czy mało popiera PiS .

Polak krótko pamiętliwy trzeba  to pamiętać .

To co wdrożą przed wyborami będą mieli do 60 % wygranej od razu .

PO jest skończone na dnie nic nie znaczy  już .

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Komputery kwantowe i powiązana z nimi kryptografia kwantowa to jedna z największych rewolucji, jaka czeka ludzkość w najbliższym czasie. Pierwsze urządzenia prezentujące nowe możliwości powstają już w laboratoriach Google czy IBM, ale choć ich moc obliczeniowa już teraz jest absurdalnie wielka – to dopiero przedsmak tego, co niebawem stanie się rzeczywistością .

Nie i jeszcze długo nie. Ale komputer kwantowy wykorzystywać do kryptografii, to chyba lekkie marnotrawstwo.

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

piszesz do mnie  czy do przymasa

Jarosław Kaczyński, lider PiS

https://wiadomosci.wp.pl/pis-znow-na-czele-ekspert-o-dobrych-wynikach-arytmetyka-wyborcza-i-socjal-6620490471299744a

Opublikowano
25 minut temu, Mariusz2903 napisał:

przecież to sondaż dla WP myślałeś że już mało kto popiera PIS ?

Akurat do sondaży jestem sceptyczny.....i tak się wszystko na. Wyborach okazuje.. 

A to jest najważniejszy sondaż poparcia

27 minut temu, galan99 napisał:

Chyba że się uda komuś wyciągnąć jakos aferę przed wyboramy.... Typu obajtek.lub jakąś powazniejsza

Opublikowano
2 minuty temu, PRZMAS19821982 napisał:

Akurat do sondaży jestem sceptyczny.....i tak się wszystko na. Wyborach okazuje.. 

A to jest najważniejszy sondaż poparcia

jak dla mnie sondaże to największa głupota a najbardziej cisza wyborcza no ale ludzie patrzą i słuchają i zazwyczaj głosują na czołówkę bo twierdzą że ten co daleko w sondażu to i tak nie wygra 

Opublikowano
50 minut temu, Ulman napisał:

Na jakich kołach??? 🤣

To jest narracją dla tłumoków. Taka ta Rosja słaba a dumna Polska wali w gacie w obawie przed agresją a pół świata boi się ich służb i potencjału militarnego. Chiny USA Niemcy to ich partnerzy a nie Węgry jak dla nas

my byliśmy pod ich zaborem to wystarczy 

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

taka jest prawda i większość społeczeństwa tak uważa zwykły człowiek pracuje fizycznie za 2 , 2,5 000 zł a elity powyżej 25 000 zł co najmniej i skąd taka różnica ja należę do tych pierwszych a ty popierasz tych drugich 

on  popiera  tych  drugich  a wywodzi  się  z tych  pierwszych. W robocie  go  gnębią  i to ostro  i  odreagowuje  na  forum  anonimowo  :D  :D  :D  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v