Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ludzie idą na testy bo ich trzęsie ale to tylko jedni z albowiem ja poszedłem tylko dlatego aby 7 dni dłużej w domu nie siedzieć. Cembały z sanepidu znów ustalają izolację od chwili pozytywnego wyniku a nie uzyskania próbki co musiałem jeden dzień odcierpieć. Dziecka nie skierowali. Wielu traktuje to jak normalną o tej porze roku grypę i nie idzie do lekarza a ci co idą dostają skierowanie i już są na kwarantannie. To jest zmiana na plus w systemie nie mniej propozycja była taka aby to nie sanepid robił wywiady a mobilnie analizował sytuację w większych zakładach i wyrywkowo w punktach ujawniane jako krytyczne czego niema do tej pory a co wymagałoby uprawnień jak przy sranie wyjątkowym ale że tam siedzą miękkie faje... Ponieważ to niedojdy to nie dojdą do jakichkolwiek rozwiązań. W mojej rodzinie jest jeden ciężki przypadek z jednym płucem zajechanym covidem i drugim z ujawnionym guzem...

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

To, że pis kradnie i jego ludzie to znaczy, że każdy w Polsce to złodziej?

wedle prawa ja bym powiedział że tak . oprócz nieletnich .

Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał:

u

Ja pier...olę. Szkoda słów...

no co jak wezmę młodego rolnika to 5 lat na krusie muszę być a tak to bym se dorabiał gdzieś

Opublikowano
40 minut temu, Ulman napisał:

Widać tyle są warci i brak im ambicji. Niech zmienią robotę na lepszą skoro maja potencjał.

@Cebulj to że chcesz się rozwijac bardzo się chwali. Tak właśnie powinno być.

Gołodupiec widzi wszędzie złodziei bo mierzy swoją miarą. Jak on nie umie zarobić pieniędzy to znaczy że ci co maja to ukradli. Komusza , leninowska mentalność ciemnych mas.

Takie zdanie ma kazdy nieudacznik i nieuk.

tylko żeby mnie przetsało coś boleć to znaczy hemki zniknęły

Opublikowano

A na uj Ci ten rolnik? W dzierżawę daj i myśl jak pieniądze robić. Jak odbijesz się trochę to hobby? Proszę bardzo.

200 tys dają i myślę iść na studia podyplomowe. Wuj z hektara kuku ma 6200 czystego zysku bo miele to. Ale z młodego kupię sobie nowoczesny sprzet ciagnik

szczepionka musi być "na stanie". Ja najchętniej poszedłbym w J&J.

czemu ja bym chętnie w novavax bo w polsce beda produkować

bo mysle tez o drugiej opcji jakaś chlewnia na dunskie swiniaki albo króki zacząć chodować z 12 ha

Opublikowano
1 godzinę temu, Cebulj napisał:

nie powiedziałbym że to rozwój raczej kursy ze względu na brak perspektyw i przewegetowanie do śmierci. Gdzie zmienia chyba na budowie może moga zmienić

raczej same chcą bo jest możliwość awansu i lepszej kasy. Weźmy korporacje wiesz ile tam romansów jest

Ambitny zawsze da radę a nierób nie będzie widział możliwości 

A skąd ty chłopcze nieszczęsny wiesz co się dzieje w korporacjach? Z telenoweli w TVPis? 

59 minut temu, galan99 napisał:

Do tego zmierzam że wykształcenie nie ma wielkiego znaczenia tylko d*pa i układy .

Gamonie i lenie zawsze znajdą wytłumaczenie. Oj przydał by się bat na motłoch 

54 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

odpowiedz mi na 3 pytania , odpowiedź A B lub C pytanie ; co byś zrobił z żydami w latach 20 ubiegłego wieku ?

1. asymilował 

2.przesiedlił na Madagaskar 

3 . holokaust 

Nic bym nie zrobił. Oni przeszkadzali tylko ciemnemu zawistne u motłochowi. 

51 minut temu, Cebulj napisał:

NA pis trzeba głosować ja idę i głosuje na bosaka

co

Z twoimi lewicowymi poglądami? 

Opublikowano
25 minut temu, Ulman napisał:

Ambitny zawsze da radę a nierób nie będzie widział możliwości 

A skąd ty chłopcze nieszczęsny wiesz co się dzieje w korporacjach? Z telenoweli w TVPis? 

Gamonie i lenie zawsze znajdą wytłumaczenie. Oj przydał by się bat na motłoch 

Nic bym nie zrobił. Oni przeszkadzali tylko ciemnemu zawistne u motłochowi. 

Z twoimi lewicowymi poglądami? 

a choćby na studiach koledzy opowiadaja jak rodzeństwo pracuje np w takich bnakch jak city handlowy

Opublikowano

Gdybyś chciał przewalić te 0.2 bańki na coś co da pieniądze to owszem a to dlatego, że za ten ochłap to tak naprawdę guano kupisz aby spokojnie produkcję uruchomić. W tej ilości to są pieniądze stricte na przejebanie. Natomiast gdybyś zaplanował jeszcze ze trzy takie programy po drodze i nic by się przez te lata nie zesrało.. to czemu nie. Ten wuj ciągnie 6800 z ha. Czyli potrzebujesz jakieś 30 do 40 ha ziemi bo rolnictwo to zajebiaszczy gambling..

Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, Roman176 napisał:

też powinnaś jako rolniczka tęsknić paliwo ... widać kto lubi Putina .. nord strem nowemu się podoba ... putin pewnie szampana już mu posłał 

Deutsche Welle: Panie ministrze, obserwujemy właśnie napięcia między Waszyngtonem, a Moskwą. O jakim poziomie eskalacji możemy mówić, gdy urzędujący prezydent USA Joe Biden nazywa rosyjskiego prezydenta Władimira Putina „mordercą”, a Moskwa odwołuje swojego ambasadora z USA?

Heiko Maas: Komentowanie wypowiedzi amerykańskiego prezydenta nie jest moim zadaniem. Obecnie nasze stosunki z Rosją są niestety w punkcie krytycznym. Nie chcemy tego dalej eskalować....Nasze stanowisko co do Nord Stream 2 jest znane. Jeżeli uczestniczące w tej inwestycji firmy wstrzymałyby działania, wcale nie musi mieć to konkretnego wpływu na sprawę Nawalnego. Nie uważamy, by izolowanie gospodarcze Rosji było słuszne. Z geostrategicznego punktu widzenia doprowadziłoby to do tego, że Rosja i Chiny coraz bardziej zbliżałyby się do siebie. A to nie leży w naszym interesie strategicznym. Wówczas byłoby jeszcze trudniej w ogóle rozmawiać z Rosją na takie tematy.  https://www.dw.com/pl/maas-relacje-z-rosją-w-punkcie-krytycznym-wywiad/a-56933975

2 godziny temu, Cebulj napisał:

raczej same chcą bo jest możliwość awansu i lepszej kasy. Weźmy korporacje wiesz ile tam romansów jest

czyli jednak istnieją również męskie prostytutki, dające owe awanse? Pasuje do rządu, ileż ich tam; Piłsudski był wymowny w tym obrazie. Zresztą o wyborcach również można to powiedzieć, że dają się wykorzystywać za...

Edytowane przez Ywa
Opublikowano (edytowane)

biden musi sie jeszcze ułożyć , na razie za krótko jest prezydentem choć te jego decyzje zbyt pochopne są i troche nie przemyslane , wydaje mi sie żę jego pomysłem było tak samo jak i pomysłem PO  w polsce jest przejąć władze i cofnąć decyzje poprzednika .           

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Do tego zmierzam że wykształcenie nie ma wielkiego znaczenia tylko d*pa i układy .

Nie  układy   tylko  znajomości  :)  normalna  rzecz   że  dasz  robotę  znajomemu   a nie  obcemu   :)   nie  wspominając  już  o  rodzinie   bo to wiadomo  że  priorytet  

162459928_3865875246768213_2148513749410

Opublikowano
10 minut temu, Denwer napisał:

Nie  układy   tylko  znajomości  :)  normalna  rzecz   że  dasz  robotę  znajomemu   a nie  obcemu   :)   nie  wspominając  już  o  rodzinie   bo to wiadomo  że  priorytet  

162459928_3865875246768213_2148513749410

rada warszawy od zawsze honoruje złodziei a zwykłych ludzi mają gdzieś to priorytet PO 

Opublikowano (edytowane)

Taaaa, w TVPIS o tym mówią od dawna😁

Jak tam z tymi dowodami na teorie  o plaskiej ziemi? Był ktoś kto opłynął płaski świat wzdłuż brzegu Antarktydy i dowiódł że to odległość 75 tys km? 

Edytowane przez Ulman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v