Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

Jak brak jej ambicji i nic nie robi zeby się rozwijać  to niech biedę klepie. To jest absolutnie normalne i prawidłowe bo dopinguje do bycia lepszym

ta ambicja szkoda że cała rodzina jedzie na najnizszej u prywaciarzy złodziei tylko najniższa

Opublikowano

@Mariusz2903 tak ta możesz pisać na każdy temat a nie rozumiesz prostej różnicy. Między tym, ze ktoś jest bogaty bo zarobił legalnie. A tym, że ktoś jest bogaty i nie potrafi udowodnić jakim cudem zarabiał więcej niż na swoich stanowiskach mógł zarobić.

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Samo wykształcenie nie wystarczy by się rozwijać i nawet praktyka nie pomoże tylko układy jeszcze raz układy .

dlatego ja biorę młodego rolnika albo kurs na koparkę albo suwnice

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Cebulj napisał:

ta ambicja szkoda że cała rodzina jedzie na najnizszej u prywaciarzy złodziei tylko najniższa

Pytanie czy ona ma te 1900 faktycznie czy tylko na papierze a może na śmieciówce jest. Wy nie rozumiecie, że jak prywaciarz chce płacić te 1900 co minimalna to znaczy, ze z pracownikami problem a nie ,ze pis dał. Gdyby było pracowników w brud to prywaciarze dalej dawali by śmieciówki. I to, że pis podniósł minimalna nie miało by nic do rzeczy.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Cebulj napisał:

Widać tyle są warci i brak im ambicji. Niech zmienią robotę na lepszą skoro maja potencjał.

@Cebulj to że chcesz się rozwijac bardzo się chwali. Tak właśnie powinno być.

5 minut temu, hubertuss napisał:

@Mariusz2903 tak ta możesz pisać na każdy temat a nie rozumiesz prostej różnicy. Między tym, ze ktoś jest bogaty bo zarobił legalnie. A tym, że ktoś jest bogaty i nie potrafi udowodnić jakim cudem zarabiał więcej niż na swoich stanowiskach mógł zarobić.

Gołodupiec widzi wszędzie złodziei bo mierzy swoją miarą. Jak on nie umie zarobić pieniędzy to znaczy że ci co maja to ukradli. Komusza , leninowska mentalność ciemnych mas.

4 minuty temu, galan99 napisał:

Samo wykształcenie nie wystarczy by się rozwijać i nawet praktyka nie pomoże tylko układy jeszcze raz układy .

Takie zdanie ma kazdy nieudacznik i nieuk.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
Przed chwilą, mirro napisał:

A co Ty będziesz robił suwnicą w gospodarstwie?:lol:

nie no będę chciał iść do roboty podobno stora enso jest w ostrołęce

Opublikowano

Kto  jest zatrudniany w spółkach skarbu Państwa członkowie rodzin tak zawsze było wiec co ma tu wykształcenie nic tak samo jest w Gminach w Starostwach i typ .

Tylko prywaciarz wymaga ale nieraz to się też źle kończy dla kobiet bo są wykorzystywani seksualnie .

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

Widać tyle są warci i brak im ambicji. Niech zmienią robotę na lepszą skoro maja potencjał.

@Cebulj to że chcesz się rozwijac bardzo się chwali. Tak właśnie powinno być.

Gołodupiec widzi wszędzie złodziei bo mierzy swoją miarą. Jak on nie umie zarobić pieniędzy to znaczy że ci co maja to ukradli. Komusza , leninowska mentalność ciemnych mas.

Takie zdanie ma kazdy nieudacznik i nieuk.

nie powiedziałbym że to rozwój raczej kursy ze względu na brak perspektyw i przewegetowanie do śmierci. Gdzie zmienia chyba na budowie może moga zmienić

1 minutę temu, galan99 napisał:

Kto  jest zatrudniany w spółkach skarbu Państwa członkowie rodzin tak zawsze było wiec co ma tu wykształcenie nic tak samo jest w Gminach w Starostwach i typ .

Tylko prywaciarz wymaga ale nieraz to się też źle kończy dla kobiet bo są wykorzystywani seksualnie .

raczej same chcą bo jest możliwość awansu i lepszej kasy. Weźmy korporacje wiesz ile tam romansów jest

Opublikowano
Dnia 19.03.2021 o 07:43, hubertuss napisał:

Patologia za czaów pis sięga zenitu. Szumowskiego brat sam składał wniosek na dotację dla firmy, której był udziałowcem wraz z ministrem Szumowskim. Był jednym z członków komisji, która ten wniosek rozpatrywała. A późniejszy minister Szumowski był odpowiedzialny za departament w ministerstwie w którym ta komisja pracowała. Czyli był zwierzchnikiem komisji i ona jemu podlegała.

Normalna sprawa, że nikt nie zagwarantuje wyników bada n. Ale pis zrobił patologię z systemu przyznawania dotacji. Z drugiej strony da się ocenić co to za badania i jakie są szanse powodzenia, potrzeby ich prowadzenia i ryzyko oszustwa. Jak Cynkomet chce jakieś centrum to będą to fizyczne budynki i ludzie i to można rozliczyć. Jak Szumowscy chcieli badać nie wiadomo co to na kilometr pachniało wałkiem.

a ty byś tak nie robił. Jakbys miał okazję sam byś wykradł wszystko

2 minuty temu, galan99 napisał:

To nie zarabiają wykształceniem i wiedzą tylko d*pą na kilka lat i zmiana bo stara i rozjechana nie potrzebna i koniec rozwoju .

JAk dosiądą wysokiego stanowiska to nikt ich nie wyrzuci i same zaczną zdradzać męża z młodszymi

Co ma do tego wykształcenie teraz każdy głupi to ma

• Like 1
Opublikowano
Dnia 18.03.2021 o 16:19, galan99 napisał:

Dla przypomnienia cytat z wypowiedzi Mateusza Morawieckiego w restauracji Sowa i Przyjaciele

,,Ludziom się wydawało ,że zawsze będzie lepiej,służba zdrowia będzie za darmo k*rwa”

,,Trzeba słuchać ludu,obiecać im czego oczekują,a potem wygaszać ich oczekiwania. Maja zapier*alać za miskę ryżu”

Plan Morawieckiego wobec Polaków nabiera rozpędu jak nigdy

nie zapominaj że niektorzy maja prywatne opieke medyczna w pracy

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Ulman napisał:

Taaaa, o płaskiej ziemi na przylad🤣

odpowiedz mi na 3 pytania , odpowiedź A B lub C pytanie ; co byś zrobił z żydami w latach 20 ubiegłego wieku ?

1. asymilował 

2.przesiedlił na Madagaskar 

3 . holokaust 

Edytowane przez Mariusz2903
Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

w ostrołece chyba elektrownia ma powstać tylko że gazowa ?

ale ja bym bliżej gdzieś robotę załąpał bo 60 km i żeby się zgodzili żebym na czarno mógł robić

Opublikowano
1 minutę temu, Cebulj napisał:

ale ja bym bliżej gdzieś robotę załąpał bo 60 km i żeby się zgodzili żebym na czarno mógł robić

pod ch*j to szweda jarecki się nie da .

Opublikowano
10 minut temu, Cebulj napisał:

a ty byś tak nie robił. Jakbys miał okazję sam byś wykradł wszystko

JAk dosiądą wysokiego stanowiska to nikt ich nie wyrzuci i same zaczną zdradzać męża z młodszymi

Co ma do tego wykształcenie teraz każdy głupi to ma

Znasz mnie, że wiesz ,że bym kradł? To, że pis kradnie i jego ludzie to znaczy, że każdy w Polsce to złodziej?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v