Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

dokładnie taki był przekaz w tvp ale posłowie PO to polscy oligarchowie to partia bogaczy krętaczy przedsiębiorców którzy nawet minimalnej nie chcą podnosić poglądy liberalne czyli wszystko okraść sprzedać sprywatyzować znam ich jak własną kieszeń przyglądam się im od powstania KLD pod przywództwem Tuska jeśli oni rządzą zawsze jest kryzys stagnacja znikomy wzrost PKB część elit która jest przy korytach  im ufa podejrzewam że dla mnie tacy ludzie są gorsi od lewicy chociaż są demokratami szkoda jednak że po 2000 roku nie powstała silna konserwatywna formacja jakim miał być PO PIS na wzór niemieckiej chadecji czy amerykańskich republikanów pewnie rządy w kraju by wyglądały lepiej obywatel by miał wybór a nie tak jak teraz partyjny kogel mogel 

Ale z ciebie sfrustrowany gołodupiec. To jest dokładnie zdanie pisowskiego socjalnego nieroba z pogladami rodem z komuny. Minimalna się wysoka należy czy się stoi czy sie leży a prywaciarz to złodziej i krętacz. PISokomuna ma się śwetnie.

Opublikowano
27 minut temu, Ulman napisał:

Ale z ciebie sfrustrowany gołodupiec. To jest dokładnie zdanie pisowskiego socjalnego nieroba z pogladami rodem z komuny. Minimalna się wysoka należy czy się stoi czy sie leży a prywaciarz to złodziej i krętacz. PISokomuna ma się śwetnie.

rozejrzyj się dokoła siebie ale z ciebie biedny człowiek nie będę ci  współczuł  

Opublikowano
34 minuty temu, Ulman napisał:

To co obiecają to włosy w pion stają i będą ludzie na socjalu jeszcze długo bo Kukiz poparł Jarka wiec kwota wolna od podatku zwiększą to poparcie wzrośnie o 50 % od razu i Budka żeby miał się zesrać to nic nie zrobi swoimi wypowiedziami .

Opublikowano
5 minut temu, Mariusz2903 napisał:

rozejrzyj się dokoła siebie ale z ciebie biedny człowiek nie będę ci  współczuł  

Ale ze co? Możesz jakoś składniej i z konkretami? 

Dla odmiany ja tobie współczuję. Taki stan musi być straszny

• Haha 1
Opublikowano

Turcja wypowiada Konwencję Stambulską

Turcja wycofała się z europejskiego traktatu chroniącego kobiety przed przemocą, który jako pierwsza podpisała 10 lat temu i którego nazwa wiąże się z największym miastem kraju. Dekret prezydenta Recepa Tayyipa Erdogana unieważniający ratyfikację Konwencji Stambulskiej został podpisany dziś rano.

Który  kraj będzie następny że wycofa się z traktatu .

• Haha 1
Opublikowano

o ile mnie pamieć nie myli to ze 2-3 tygodnie temu był artykuł na interi ilu milionerów zasiada w jakich partiach , akurat nie czytałem ale nagłowek pamietam .   Ja akurat podejscie mam takie że jak sobie w życiu gość nie dał rady to raczej do parlamentu startować nie powinien czy nawet na wójta bo nic dobrego z tego nie wyjdzie dla społeczeństwa , a widzicie sami o tym piszecie kaczyński ma we krwi dobre zarządzanie jego rodzice już mieli ,, wille ''  czy ,, klocek '' gdzie reszta mieszkała w lepiankach

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

a widzicie sami o tym piszecie kaczyński ma we krwi dobre zarządzanie jego rodzice już mieli ,, wille ''  czy ,, klocek '' gdzie reszta mieszkała w lepiankach

Dobre zarządzanie , czy spolegliwość w stosunku do rządzących?:lol:

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Który  kraj będzie następny że wycofa się z traktatu

ten tego no Polski minister sprawiedliwości złożył wniosek o wypowiedzenie Konwencji Stambulskiej. Europosłanka Evelyn Regner uważa, że sprzeciw ten wynika z pobudek ideologicznych i obrony patriarchalnego układu.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, galan99 napisał:

Dekret prezydenta Recepa Tayyipa Erdogana unieważniający ratyfikację Konwencji Stambulskiej został podpisany dziś rano.

Który  kraj będzie następny że wycofa się z traktatu .

Polska, bo tu nikt nie bije kobiet.:lol:A większość bitych to transwescyci, więc im się należy:lol:

Edytowane przez mirro
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, mirro napisał:

Dobre zarządzanie , czy spolegliwość w stosunku do rządzących?:lol:

a bo tam zabrakło tego ,, B|  '' jedna ikonka a zmienia sens wpisu . 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

Nie można zarobić za długo  to by trwało .

Zaczynając od Wójta i tak wyżej da się na spokojnie nikt nie będzie siedział .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Zaczynając od Wójta i tak wyżej da się na spokojnie nikt nie będzie siedział .

No wiesz, nazwisko ma się jedno.

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Marecek będzie to umniejszał bo mimo że stary Kaczyński był komuchem tak jak i jego synowie to on bardzo chce być prawicowcem . Ba , nawet jest przekonany że nim jest a jego guru zbawi Polskę bo pluje na komunę którą de facto promuje. Zasadniczo taka schizofrenia dotyczy całej sekty PIS. Poglady lewicowe rodem z komuny a komuny sie brzydzą i na nia plują. Czy można był wiekszym głupkiem?

Stary Kaczyński jako pracownik polibudy załatwiał partyjnym aparatczykom przywiezionym z Moskwy papiery, że niby szkoły mają. W ten sposób uwiarygadniał władze ludową, że niby wykształcenie ma. A większość z nich ledwo czytać potrafiła.

19 minut temu, galan99 napisał:

To co obiecają to włosy w pion stają i będą ludzie na socjalu jeszcze długo bo Kukiz poparł Jarka wiec kwota wolna od podatku zwiększą to poparcie wzrośnie o 50 % od razu i Budka żeby miał się zesrać to nic nie zrobi swoimi wypowiedziami .

Nie bezie już 50 %. Ludzie widzą, że to wszystko lipa. Wzrost kwoty wolnej od podatku ludzie mało co doczują bo to  śmieszne sumy są. A to co odczują to oddadzą w sklepach i wszędzie indziej. No i to złodziejstwo. Ludzie już tego kitu nie kupują. Dwa tygodnie temu żyto sprzedawałem. Żebyś słyszał jak faceci i to starsi pis wyklinali i to na Podlasiu.

1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

dokładnie taki był przekaz w tvp ale posłowie PO to polscy oligarchowie to partia bogaczy krętaczy przedsiębiorców którzy nawet minimalnej nie chcą podnosić poglądy liberalne czyli wszystko okraść sprzedać sprywatyzować znam ich jak własną kieszeń przyglądam się im od powstania KLD pod przywództwem Tuska jeśli oni rządzą zawsze jest kryzys stagnacja znikomy wzrost PKB część elit która jest przy korytach  im ufa podejrzewam że dla mnie tacy ludzie są gorsi od lewicy chociaż są demokratami szkoda jednak że po 2000 roku nie powstała silna konserwatywna formacja jakim miał być PO PIS na wzór niemieckiej chadecji czy amerykańskich republikanów pewnie rządy w kraju by wyglądały lepiej obywatel by miał wybór a nie tak jak teraz partyjny kogel mogel 

Typowy oczadzony umysł. Manipulują tobą jak chcą. Jeszcze raz ci napisze tu nie chodzi o to, ze ktoś ma majątek tylko jak go zdobył i czy był wstanie zdobyć zarabiając tyle ile wykazywał w oświadczeniach.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

taka prawda gdyby nie minimalna siostra dalej by zarabiałą po prawie 1000 zł atak to ma 1900

Opublikowano
1 minutę temu, Cebulj napisał:

taka prawda gdyby nie minimalna siostra dalej by zarabiałą po prawie 1000 zł atak to ma 1900

Jak brak jej ambicji i nic nie robi zeby się rozwijać  to niech biedę klepie. To jest absolutnie normalne i prawidłowe bo dopinguje do bycia lepszym

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

Stary Kaczyński jako pracownik polibudy załatwiał partyjnym aparatczykom przywiezionym z Moskwy papiery, że niby szkoły mają. W ten sposób uwiarygadniał władze ludową, że niby wykształcenie ma. A większość z nich ledwo czytać potrafiła.

Nie bezie już 50 %. Ludzie widzą, że to wszystko lipa. Wzrost kwoty wolnej od podatku ludzie mało co doczują bo to  śmieszne sumy są. A to co odczują to oddadzą w sklepach i wszędzie indziej. No i to złodziejstwo. Ludzie już tego kitu nie kupują. Dwa tygodnie temu żyto sprzedawałem. Żebyś słyszał jak faceci i to starsi pis wyklinali i to na Podlasiu.

Typowy oczadzony umysł. Manipulują tobą jak chcą. Jeszcze raz ci napisze tu nie chodzi o to, ze ktoś ma majątek tylko jak go zdobył i czy był wstanie zdobyć zarabiając tyle ile wykazywał w oświadczeniach.

ty jesteś zmanipulowany wiadomo przez kogo ja mogę pisać na każdy temat a nie tylko o tym że PIS zły

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v