Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Fajny link prawicowych mediów. A może coś tak dla odmiany z TVN24 znajdziesz ?? ;) 

I coś już zamilkłeś na temat, że Rydzyk nie dotowany ;) 

Widzisz nie masz odwagi przyznać że miałem rację 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, henio2 napisał:

Widzisz nie masz odwagi przyznać że miałem rację 

Bo nie masz racji. Rydzyk jest dotowany a ty mówiłeś, że nie ;)  To gdzie masz rację, bo ja nie widzę ?? A jak ci wytknąłem, że jest dotowany, to go bronisz, jak małe dziecko. Bo Owsiak jest dotowany, to jemu też wolno. To w sumie PiS może też kraść, bo PełO kradło, tak ??? Nie ważne, że kradzież to przestępstwo, ważne że PełO tak robiło to i PiS może, tak ??

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
18 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Chińczyk tam już w czerwcu poradził sobie z wiruskiem, gospodarka prężnie się rozwija, a my co ??

Problem jest większy niz by się mogło wydawać.

Unia dogadana jest z Chinami w sprawie handlu, a nasi czekaja co powie na to USA.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, mirro napisał:

Tym bardziej że szykowaliśmy się do dzialania jako końcówka kolejowego jedwabnego szlaku.:lol:

To już poszło w niepamięć. Teraz działamy lokalnie Via Carpatia i lotnisko w Baranowie ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, mirro napisał:

Tym bardziej że szykowaliśmy się do dzialania jako końcówka kolejowego jedwabnego szlaku.:lol:

, jak bysmy oddali chinczykom tory kolejowe ,  wyremontowali by sobie i nimi zarzadzali , są dość inwazyjni jak poczują krew .          Chiny zamierzają włożyć w realizację projektu „Jeden pas, jedna droga”, łączącego je z Europą, ponad 800 mld dolarów, chrapkę na część tego tortu ma Ukraina.              https://forsal.pl/artykuly/1428596,chiny-na-ukrainie-realne-biznesy-czy-straszak-na-rosje.html

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał:

To już poszło w niepamięć. Teraz działamy lokalnie Via Carpatia i lotnisko w Baranowie ;) 

Zapomniałeś o elektrowni węglowej w Ostrołęce w którą pis utopił milion i która nie powstanie oraz o przekopie mierze, który zwróci się za 100 jak nie więcej lat.

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, jarecki napisał:

jak bysmy oddali chinczykom tory kolejowe ,  wyremontowali by sobie i nimi zarzadzali , są dość inwazyjni jak poczują krew . 

A mamy jakiś pomysł abyśmy sami z tego mieli kasę? Bo na razie to pomimo "daru losu" w postaci szlaku żelaznego, co to po ZSRR jeszcze został, to nic nie kombinujemy w tej materii

I to nie straszak na Rosję. To realna wizja zrezygnowania z Polski jako portu kolejowego. Chńczycy nie będą kopać się oszołomami czekającymi na pozwolenia USA

Edytowane przez mirro
Opublikowano
9 minut temu, jarecki napisał:

co do elektrowni atomowej to szwedzi wyłączyli reaktor bo jest nie rentowny i tu sie zastanawiam co jest grane niby z atomu najtanszy prąd a mają chyba tanszy z sił natury .

A pro po elektrowni to pis tak krytykował Grada, że za po miał ją budować i nie zbudował. Najlepsze jest, ze ta spółka dalej działa tylko teraz jakiś Grad z pisu forsę ciągnie a elektrowni dalej nie ma bo Polska węglem stoi. Duda mówił, ze nawet starczy na 200 lat.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

No tak, bo masowo wystawiane obligacje to same się spłacą. A niskie stopy procentowe jak nic prowadzą do bogacenia się narodu. A wysoka inflacja to już wgl, nasz pieniądz jest coraz więcej wart ;) Kto ma chociaż trochę rozumu to wie, że PiS niszczy naszą gospodarkę.

Przez dwa lata nasze zadłużenie wzrośnie o około 480mld złotych, ale to przecież wg PiS-u grosze, za tą kwotę, można by dotować przez 240 lat propagandę Kurskiego ;) Te dzieci co teraz dostają 500+, będą to za 10, 20 lat z płaczem spłacać. Gierek brał długi ale chociaż coś budował, a tu się kredyty na przejedzenie bierze. Najgorszy typ kredytu jaki może być konsumpcyjny, pieniądze się skończą a nie będzie z czego spłacać. 

No nie wiem, ale Rydzyk to dostaje ładne dotacje państwowe, czy się mylę ?? Rydzyk też korzysta z publicznych pieniędzy i to sporo. 240mln złotych od 2015r to przecież grosze i nie warto się tym interesować. Przecież to tylko około 3 razy by Sasinalia zorganizował ;) 

No  masz rację  w tym roku  bodajże  120mld  musimy spłacić  obligacji  które  TUSK  wypuścił  na  co  oni  te  długi  robili   nie było  500+  nie było  Jarkowego  nie było  wyprawki  nie było  pomocy  dla  przedsiębiorców  podczas kryzysu    na  co  szła  ta  kasa  co  roku  deficyt   potem  nawet  po 150mld  z OFE  musieli  sięgnąć  bo  w kasie  pustki  gdzie  ta  kasa  się  podziała??

Wiesz  o  tym  że niskie  stopy  procentowe  = tanie  kredyty = więcej  pieniędzy  w kieszeni  kredytobiorcy  = Bogacenie  się  Kredytobiorcy  ale  skąd  ty możesz to wiedzieć 

Za czasów  PiS  zadłużenie  Polski  spadało   do czasu    wybuchu  pandemii.   To  za  czasów  Tuska  Unia  uruchomiła  procedure   nadmiernego  deficytu.  Za  czasów  PiS  jak na razie   UE  nie  uruchomiła  swoich  procedur  bo niema  nic  takiego  miejsca.

PiS  niszczy  gospodarkę ,   to bardzo  ciekawe  bo  mamy  najniższe  bezrobocie   od  czasu  upadku  PRL.  znalezienie  pracownika   graniczy  z cudem   gadzie  nie  spojrzysz  w starych  halach  które  za czasów  TUSKA  hulał  wiatr  i  szczury  razem z menelami  się  goniły    teraz  tętni  życie   maszyna na maszynie  powstawiane  wszędzie  jakaś  produkcja   nie  wspomnę  o  nowo  obuwanych  jak  grzyby  po deszczu   przedsiębiorstw    tak  PiS  źle  rządzi.  Propaganda TVN  wyprała  ci  mózg 

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Mnie nie naciągnął bo tylko ciemnota się na to nabiera. Tak jak sam pisałeś - wolisz wpłacać jemu

A gdzie  masz  dowody  że  kogokolwiek naciągnął. ???

Dlaczego  PO  przez  8  lat  nic  nie  zrobiła  rydzykowi  ???

Ciemnota  się  nabiera  na zbiórki  owsiaka

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

A mamy jakiś pomysł abyśmy sami z tego mieli kasę? Bo na razie to pomimo "daru losu" w postaci szlaku żelaznego, co to po ZSRR jeszcze został, to nic nie kombinujemy w tej materii

I to nie straszak na Rosję. To realna wizja zrezygnowania z Polski jako portu kolejowego. Chńczycy nie będą kopać się oszołomami czekającymi na pozwolenia USA

mamy pomysł , poto został powołany min. Puda :D

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Denwer napisał:

Wiesz  o  tym  że niskie  stopy  procentowe  = tanie  kredyty = więcej  pieniędzy  w kieszeni  kredytobiorcy  = Bogacenie  się  Kredytobiorcy  ale  skąd  ty możesz to wiedzieć 

No tak, tylko że troszkę pozmieniało sie zabezpieczenie tych kredytów, wymagane przez banki. Mógłbyś się troszkę zdziwić jak to wygląda na dzień dzisiejszy. 

Opublikowano
17 minut temu, jarecki napisał:

co do elektrowni atomowej to szwedzi wyłączyli reaktor bo jest nie rentowny i tu sie zastanawiam co jest grane niby z atomu najtanszy prąd a mają chyba tanszy z sił natury .

Tylko ile jest szwedów a i Polaków tu się kłania zapotrzebowanie na prąd - w Polsce chcą wprowadzić żeby tylko opalać domy Gazem i Drewnem lub Elektrycznym , węgiel tylko do Elektrowni .

Opublikowano

Tym bardziej że elektrownie nie chcą polskiego węgla.:lol:

10 minut temu, Denwer napisał:

No  masz rację  w tym roku  bodajże  120mld  musimy spłacić  obligacji  które  TUSK  wypuścił 

No i widzisz? Odkryłeś czemu NBP tak zjeżdża z kursem Złotego.:lol:

Opublikowano

Skoro nie chcą to w Polsce nic nie potrzeba Polskiego , węgiel od Ruska , Gaz z Ameryki , Ropa h*j wie skąd , Nawozy ze Wschodu , woda Wiśle zatruta , zaraz Chińczyk sprzeda nam świnie .

Opublikowano (edytowane)

@hubertuss  przebąkiwał tutuaj  o  Aferze  z  Idea  Bankiem Czarneckiego    aferze  którą  ubzdurała  sobie  stacja  TVN    co  o tym  sądzą  prezesi  innych  banków  w  Polsce  :

"Koniec niepewności" - prezes BNP Paribas o przymusowej restrukturyzacji Idea Banku

przymusowa restrukturyzacja Idea Banku, niewątpliwie bolesna dla akcjonariuszy, stabilizuje sytuację jego klientów i podnosi poziom bezpieczeństwa systemu bankowego w Polsce. Eliminuje również sytuację, w której jeden z uczestników rynku funkcjonował w sytuacji istotnego niedoboru kapitału.

https://businessinsider.com.pl/firmy/prezes-bnp-paribas-o-przymusowej-restrukturyzacji-idea-banku/w026mv7

Jestem pełen uznania dla Banku Pekao, który w wyniku przymusowej restrukturyzacji przejął Idea Bank. Sektor bankowy oczekiwał takiej decyzji od BFG. Właściciel Idea Banku Leszek Czarnecki miał wiele lat, żeby temu zapobiec - powiedział w wywiadzie dla Business Insider prezes ING Banku Śląskiego.

https://www.pb.pl/bartkiewicz-czarnecki-mial-wiele-lat-by-zapobiec-restrukturyzacji-idea-banku-1104618

Ale jak TVN mówi  że afare to   @hubertuss  wierzy  niczym  jego  kolega  uwierzył  w  słuszność  szczepień po  tym  jak elety  TVN  się  zaszczepiły  cichaczem

19 minut temu, mirro napisał:

No tak, tylko że troszkę pozmieniało sie zabezpieczenie tych kredytów, wymagane przez banki. Mógłbyś się troszkę zdziwić jak to wygląda na dzień dzisiejszy. 

W Grudniu jak odbierałem nową  karte  Kredytową. Nic nie mówili  o jakiś  zmianach w zabezpieczeniu tylko abym  w lutym  przyszedł  po  EkoKredyt  bo  jeszcze  będzie  taniej 

Edytowane przez Denwer
Opublikowano (edytowane)

@Denwer a co mnie obchodzi zdanie prezesa jednego banku który był konkurencją dla innego banku? CO myślisz, ze facet skrytykuje działania rządu by pis zajął się jego bankiem. To, że jest to afera to świadczą nagrania. Ale zaprzaniec i tak tego nie zrozumie.

@mirro on się nie zdecyduje. Będzie skakał po tematach aby zamęt tylko był, ze niby każdemu coś tam odpisze.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
2 godziny temu, Denwer napisał:

Toć  tam  PiSowce  rządzą  i ja nic o tym nie  wiem 🤔    Ja  tam słyszał  że  jak ziemie  z KOWR  wydzierżawisz   a masz  zwierzęta które  ci  punkty  dały  to  jesteś  uwiązany  z nimi  gorzej   niż  byk  w oborze 

Pierwsze słyszę 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v