Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tylko dlatego się cieczyć żę jest bardzo dużo inwestycji rządowych ale i samorzadowych w infrastrukturę , wrzucenie kolejnych mld w budowlanke skonczyło by się podwyżkami cen materiałow choć i tak stal drastycznie podrożała .  A w co inwestować i dlaczego , Dtaras na pytanie jedynej pani na forum w co inwestować odpowiedział że w  ,,siebie inwestować ''  wiec może inwestować w ludzi .

7 minut temu, Ulman napisał:

Dlaczego się nalezy cieszyć i w co twoim zdaniem powinni inwestowac i dlaczego?

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

tylko dlatego się cieczyć żę jest bardzo dużo inwestycji rządowych ale i samorzadowych w infrastrukturę , wrzucenie kolejnych mld w budowlanke skonczyło by się podwyżkami cen materiałow choć i tak stal drastycznie podrożała .  A w co inwestować i dlaczego , Dtaras na pytanie jedynej pani na forum w co inwestować odpowiedział że w  ,,siebie inwestować ''  wiec może inwestować w ludzi .

Nie inwestować bo podrożeja materiały? och*jałeś czy co? To 500+ też nie dawać bo nakręca wzrost cen🤣 Nie wiem co pisał Dtaras , ja sie pytam co ty sadzisz. W co inwestować skoro nie w infrastrukturę? 

Opublikowano

W każdym razie jarecki mnie by bardzo ucieszyło gdyby tak Państwo skoro wspiera OZE zainwestowało w sieć, dało sensowny pieniądz na magazyny do spółek energetycznych ale także podążając za rozproszeniem czyli na wieś. Powinno się także włączyć do rozproszonego miksu wiatr w określonych regionach. Żeby wreszcie w związku z programem kałuża plus ktoś wsadził pieniądze w MEWy i reaktywując stare cieki w nich gromadził wody. To jest wszystko infrastruktura o dużych kosztach i zysku niematerialnym choć i materialnym częściowo też.

Mirro - inwestycja w służbę zdrowia - nie mylić z NFZ - by się przydała. Pojechać do Monachium do prof. Malca. Skopiować. Otworzyć w Polsce i przestać pier**lić o kontraktach tylko robić wszystko aby światło na salach naukowych i operacyjnych nie gasło. Dać temu człowiekowi terminatorów na przyuczenie i zapłacić za to a potem za egzaminowanie tychże adeptów z osiągnięć. Wiadomo, że przy tym to rowerami do roboty nie zaczną dojeżdżać ale jest to potrzebne.

Opublikowano (edytowane)

magazynowanie prądu było by droższe od jego produkcji zapewne i stad pomysł magazynowania w postaci wodoru ale to nie dla małych ciułaczy przydomowych , zatrzymać wode przy obecnym poziomie  instytucji  ekologicznych bedzie ciężko , raczej mineły lata gdzie można było budować tamy i stawiać np  na turbiny wodne ,      

15 minut temu, Ulman napisał:

Nie inwestować bo podrożeja materiały? och*jałeś czy co? To 500+ też nie dawać bo nakręca wzrost cen🤣 Nie wiem co pisał Dtaras , ja sie pytam co ty sadzisz. W co inwestować skoro nie w infrastrukturę? 

ja rozumiem wekend i wyłączyłeś myslenie  ale czasem warto pomysleć , 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

Moje myślenie jest w porządku ale ty najwyraźniej nie masz nic do powiedzenia i unikasz rozwinięcia swojego twierdzenia. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Moje myślenie jest w porządku

160211387_10218774730143262_568468192687

Opublikowano
23 minuty temu, Denwer napisał:

160211387_10218774730143262_568468192687

Tutaj to idealnie się ująłeś w tym memie. 😁 nic dodać nic ująć. 

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, Ulman napisał:

Moje myślenie jest w porządku ale ty najwyraźniej nie masz nic do powiedzenia i unikasz rozwinięcia swojego twierdzenia. 

ja swoje myslenie opieram na podstawie twardych danych , inwestycje infrastrukuralne trwają w najlepsze nie ma sensu znacząco zwiekszać bo przyniesie wiecej szkody niż pożytku nawet patrząc na rynek pracy to za wiele by nie dało rady bo wiekszośc firm z branży budownictwa poszukuje pracowników nawet ze wzgledu na wzrost cen to już DTaras napisał o wzrostach cen materiałow budowlanych , dla mnie ten cały program oparty o fudusze unijne to powinien trafić do kosza może w grecji i innych krajach południa on jest potrzebny ale tu w polsce i tak jest inflacja wysoka to tylko tą inflace może jeszcze wywindować ,w co inwestować to w ludzi można polepszyć wyposażenie szpitali jakieś domy dla starszych ludzi gzie mogli by się spotkać porozmawiać , albo przeznaczyć na regiony gdzie być może są wieksze potrzeby .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Mirro - inwestycja w służbę zdrowia - nie mylić z NFZ - by się przydała. Pojechać do Monachium do prof. Malca. Skopiować. Otworzyć w Polsce i przestać pier**lić o kontraktach tylko robić wszystko aby światło na salach naukowych i operacyjnych nie gasło. Dać temu człowiekowi terminatorów na przyuczenie i zapłacić za to a potem za egzaminowanie tychże adeptów z osiągnięć. Wiadomo, że przy tym to rowerami do roboty nie zaczną dojeżdżać ale jest to potrzebne.

Plan jest dobry, bo prosty. A przez to że prosty W POLSCE NIEWYKONALNY. No i nie można go nazwać Narodowym a to dyskredytuje na starcie.

To podobnie jak ze śmigłowcami od francuza. Po kija zbudować linię montażową, po ch*ja nam centrum obsługowe, skoro możemy nie mieć nic. :lanie2:

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Podaj mi prosze te twarde dane na których się opierasz. . Argument żeby nie inwestować w infrastrukturę bo się buduje jest co najmniej głupkowaty. Cały czas gonimy infrastrukturalnie zachód a ty piszesz zeby tego nie robić bo inflacja rośnie??? Weź przestań 🤣 Zrezygnować z funduszy na które się składamy bo będzie wyższa inflacja?  To tak jakbyś skrzypionkę w pszenicy zwalczał talerzówką. Na 100% byś cel osiągnął

Jak inwestować w ludzi konkretnie? Nie masz żadnego pomysłu tylko hasło że w ludzi a może w szpitale albo może jeszcze w coś innego.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
13 minut temu, jarecki napisał:

w co inwestować to w ludzi można polepszyć wyposażenie szpitali jakieś domy dla starszych ludzi gzie mogli by się spotkać porozmawiać , albo przeznaczyć na regiony gdzie być może są wieksze potrzeby .

Trza inwestować w PKS żeby mogli dojechać w każde miejsce na świecie.:lanie2:

Opublikowano
15 minut temu, jarecki napisał:

dla mnie ten cały program oparty o fudusze unijne to powinien trafić do kosza

A pewnie że trafi. A pieniążki do krewnych i znajomych królika.:lol:

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Ulman napisał:

Podaj mi prosze te twarde dane na których się opierasz. . Argument żeby nie inwestować w infrastrukturę bo się buduje jest co najmniej głupkowaty. Cały czas gonimy infrastrukturalnie zachód a ty piszesz zeby tego nie robić bo inflacja rośnie??? Weź przestań 🤣 Zrezygnować z funduszy na które się składamy bo będzie wyższa inflacja?  To tak jakbyś skrzypionkę w pszenicy zwalczał talerzówką. Na 100% byś cel osiągnął

Jak inwestować w ludzi konkretnie? Nie masz żadnego pomysłu tylko hasło że w ludzi a może w szpitale albo może jeszcze w coś innego.

kogo gonimy ? niemcy kraj w którym mieszka 80 mln ludzi a powierzchnia niewiele wieksza ?     w hiszpanni tak wydawano kase z unni budują autostrady które nie miały od początku wiekszego sensu tylko oni maja lepszy klimat to koszty obsługi mają nizsze np . autostrad  .    No nie mam konkretnego pomysłu co zresztą napisałem ,, może '' napisałem może przeznaczyć na inne regiony biedne ale te w Polsce .         tak samo jak przedszkola sa potrzebne sa tez potrzewbne domy dla starszych żeby samotnie nie siedzieli w domach 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Czyli co? Już zachód dogonilismy jeśi chodzi o infrastrukturę? Ile masz jeszce ekspresówek do wybudowania? Ile wojewódzkich do poszerzenia, co z zacofaną koleją? Nadal jesteśmy w ciemnej d*pie w porównaniu z europą zachodnią a ty się uparłeś że tyle co jest wystarczy . Może za mało widziałeś? Jak sam przyznajesz nie masz pomysłu więc o czym chcesz dyskutować?  

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, mirro napisał:

:lol:

a to taki link specjalny dla Ciebie i LGBT .https://wydarzenia.interia.pl/swiat/news-dziwaczny-program-dzieci-zadaja-pytania-nagim-doroslym,nId,5104837            Ulman co z zacofaną koleją na polskie warunki to takie pendolino jest wystarczająco szybkie , chcesz modernizacji a nie masz zadnych informacji na ten temat akurat znajomi pracują w firmie która wykonuje usługi podwykonawcze na remontowanych torach brakuje kruszywa , szyn i najwazniejsze pracowników . ekspresówki są w budowie i tez brakuje kruszywa zobacz na dane ile obecnie km drog jest w budowie 

Edytowane przez jarecki
  • Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v