Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mirro napisał:

Była potęgą a potem przyjęła chrzest i wszystko pizło.😂

Dzięki chrzescijanstwu się to jeszcze wszystko trzyma

Opublikowano

Nie słuchają nauk Kościoła. Nie mowie ze wszyscy kradną ale cześć narodu tak. Ten kto naprawdę słucha Chrystusa to nie kradnie

Opublikowano
2 godziny temu, akooo napisał:

Politycy wywodzą się z tego narodu dlatego kradną . Robią to samo co gros ludzi w Polsce tylko skala inna bo możliwości nie te. Niestety 😕

Sam określiłeś kryteria.🤣

Opublikowano
59 minut temu, akooo napisał:

Nie słuchają nauk Kościoła. Nie mowie ze wszyscy kradną ale cześć narodu tak. Ten kto naprawdę słucha Chrystusa to nie kradnie

PIS nie kradnie tylko przewłaszcza żeby kiedyś nie ukradł tego  Tusk albo UE zdradziecko nie przejęło 😁

Opublikowano
4 godziny temu, Ulman napisał:

Odkąd stocznia szczecińska rozpoczęła jego produkcję😉

Jak chcesz mnie inteligentnie obrazić to musisz jeszcze sporo popracowac

chodzi mi o wózek inwalidzki czy piszesz siedząc na wózku inwalidzkim ?

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

To widocznie PiS nie ma nic wspólnego z prawdziwą wiarą w Boga xD 

A daj spokój ja już dawno przestałem patrzeć PiS-dobry PO-zły. To że uważam że PiS trochę jest lepszy od poprzedników to inna sprawa ale za wzór ich nie stawiam.  Ta partia zawiodła moje oczekiwania mimo że czasami ma jakieś przebłyski.

Opublikowano
3 minuty temu, akooo napisał:

A daj spokój ja już dawno przestałem patrzeć PiS-dobry PO-zły. To że uważam że PiS trochę jest lepszy od poprzedników to inna sprawa ale za wzór ich nie stawiam.  Ta partia zawiodła moje oczekiwania mimo że czasami ma jakieś przebłyski.

na co liczyłeś ?

Opublikowano
34 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

chodzi mi o wózek inwalidzki czy piszesz siedząc na wózku inwalidzkim ?

Pytałeś o to wczoraj i odpowiedź dostałeś jak poniżej. Nie zrozumiałeś że pytasz kolejny raz?

21 godzin temu, Ulman napisał:

Tak, mam taki z silnikiem i skrzynią biegów z ursusa , ramą wyspawaną w stoczni szczecińskiej  a elektronika jest z radomskiej doliny krzemowej wybudowanej na życzenie posła Suskiego. Mam egzemplarz kolekcjonerski bo po wyprodukowaniu 57 egzemplarzy przedsiębiorstwa zbankrutowały. Kiedys wezme za niego grubą kasę 

Opublikowano

Na to że dadzą większą swobodę w dysponowaniu WŁASNYM majątkiem np dobrze zaczęli z tym że będzie można wycinać drzewa na własnej posesji. Że powsadzają aferzystów z lat rządów PO że będą prowadzili mądrzejszą politykę zagraniczną nie na zasadzie wasala dwóch państw. Zaczęli z tą uchwałą ścigającą ludzi którzy zarzucaliby Polsce jakoby ta odpowiadała za mordy na Żydach,wycofali się z tego w popłochu. Już nie mówię o podatkach.Myślałem że dadzą jakiś impuls do rozwoju rolnictwa,swojego głównego elektoratu a robią coś w stylu reformy rolnej w demoludach. Słowem myślałem że rządy PiS-u będą rządami opcji konserwatywno-wolnorynkowej a są rządami biurokracji,socjalu (nawet nie socjalizmu),tchórzostwa może trochę zahaczają o konserwatyzm ale i to nie jestem pewien z jakich pobudek.

Szkoda gadać. Tragedią jest że brak realnej alternatywy i w warunkach demokratycznych nic się nie zmieni.

@Mariusz2903

Coś tam w UE się stawiają ale czy wywalczyli coś?

Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał:

@Mariusz2903 nie cytuj poprzedniego posta, bo jeszcze Stasiek albo Marecek doniosą ;) 

Oni nie donoszą. uprzeimie informują. 

Opublikowano
10 minut temu, akooo napisał:

Na to że dadzą większą swobodę w dysponowaniu WŁASNYM majątkiem np dobrze zaczęli z tym że będzie można wycinać drzewa na własnej posesji. Że powsadzają aferzystów z lat rządów PO że będą prowadzili mądrzejszą politykę zagraniczną nie na zasadzie wasala dwóch państw. Zaczęli z tą uchwałą ścigającą ludzi którzy zarzucaliby Polsce jakoby ta odpowiadała za mordy na Żydach,wycofali się z tego w popłochu. Już nie mówię o podatkach.Myślałem że dadzą jakiś impuls do rozwoju rolnictwa,swojego głównego elektoratu a robią coś w stylu reformy rolnej w demoludach. Słowem myślałem że rządy PiS-u będą rządami opcji konserwatywno-wolnorynkowej a są rządami biurokracji,socjalu (nawet nie socjalizmu),tchórzostwa może trochę zahaczają o konserwatyzm ale i to nie jestem pewien z jakich pobudek.

Szkoda gadać. Tragedią jest że brak realnej alternatywy i w warunkach demokratycznych nic się nie zmieni.

@Mariusz2903

a widzisz jakąś alternatywę na horyzoncie 

Opublikowano

@Mariusz2903  Może Konfederacja jeżeli chodzi o politykę. Ogólnie to i tak jestem pewny że dobro na końcu zwycięży na świecie dzięki Chrystusowi i to mnie pociesza.

Opublikowano
20 minut temu, Tomasz0611 napisał:

@Mariusz2903 nie cytuj poprzedniego posta, bo jeszcze Stasiek albo Marecek doniosą ;) 

Ty jesteś  od  tego  specjalistą  no  i  @soltys48

158339690_155483283066038_79651988038487

Opublikowano
1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

OTYwL3VfMS9jY19lNzIyMi9wLzIwMjEvMDMvMDkv

duże pieniądze mają dostać na walkę z demokratycznie wybranym rządem w imię praworządności oczywiście

OTYwL3VfMS9jY19lNzIyMi9wLzIwMjEvMDMvMDkv

I tak w nich pompują. Demokracja jest wtedy gdy wygrywa ten kto ma wygrać,podobnie było z traktatem lizbońskim w Irlandii swego czasu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v