Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To wystarczy jak głową skinie? Choć i rydzyk też chyba z metra cięty?

Opublikowano

Raczej na miękko, najpierw mszalnym go czestował😁

Opublikowano
47 minut temu, dsbh napisał:

Czyja to wina ? Pomijając te przekładnie. Polak wymyślił utylizację azbestu i ...sprzedał patent chyba Francuzom. Nie wiem co się teraz z Tonsilem dzieje ale widocznie lepiej inwestować w Beymę czy Celestiona. I takich przykładów można by chyba podać jeszcze kilka. Dlaczego natomiast Solorz zainwestował w montownie swoich dekoderów w Polsce, zamiast zlecić to Chińczykom i zamawiać sprzęt kontenerami ? Faktem jest że rynek się zdobywa latami ale może należy poszukać winnych takiej sytuacji.

Rosja sprzedała USA Alaskę ze złotem i co z tego. Wymyślić to jedno a zarobić pieniądze to drugie. Państwo nie umie zarabiać pieniędzy no chyba że na monopolach pod które stanowi prawo. 

Solorz montuje je w Polsce bo skalkulował że to dla niego najkorzystniejsze wyjście a nie z pobudek patriotycznych czy innych takich. 

Poszukać winnych? To jest właśnie ta wina Tuska, Balcerowicza okrągłego stołu i Bóg wie jeszcze czego. Zapieprzać trzeba i biznes robić a nie winnych szukać i durną propagandę powtarzać. Jak winni to skazać a jak nie potrafią skazać to nie pieprzyć w koło i ciemnemu ludowi w głowach jeszcze bardziej nie mieszać.

Opublikowano

Roman to z dedykacją dla ciebie co są warci księża 😂

kurski_Jan_pawel_II_blogoslawienstwo_rodziny.jpg

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Roman176 napisał:

troje zżyją poszukam nowej pracy 

Myślałem że chociaż masz jakiś rozum

i tego też pewnie nie było . Ile kurski ma rodzin ? 😂 A to dobre 😂

Kurski nie ma trójki dzieci 😂 Coś słabo go pobłogosławił papież

w6qk9kuTURBXy82MGUyYzZjMy01NGM3LTRlMjktOTUxOC03YmZmMjVmYjcwZTYuanBlZ5GTBc0DFM0BvIGhMAE.jpg

Edytowane przez racyl
Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał:

poczytaj te same zdjęcie jest też z innym papieżem 

Dotacje | Poeta Codzienny

A kogo to obchodzi ? zagorzały  katolik, ojciec trójki dzieci, bierze rozwód w kościele i ponownie bierze ślub

A ten sie przejmuje czy sam czy z rodziną się modli

Opublikowano
23 minuty temu, Ulman napisał:

Poszukać winnych? To jest właśnie ta wina Tuska, Balcerowicza okrągłego stołu i Bóg wie jeszcze czego. Zapieprzać trzeba i biznes robić a nie winnych szukać i durną propagandę powtarzać

A ja włąśnie odkryłem dlaczego w Polsce nie produkuje się traktorów i czołgów. Sprawa jest prosta , bo produkcją nie zajmuje się PGZ.

W takiej Rosji jak coś nazywa się "Traktornyj Zawod" to na bank produkuje co ? Ano czołgi. Może też produkować traktory, ale to tak dla sportu.

Jakby Łabędy i HSW przemianować na fabryki traktorów, to i rolnicy by skorzystali i obronność. I to jakim tanim kosztem.😂

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

ciebie miruś nie przeraza ze nie produkujemy czołgów helikopterów 

A ile krajów w europie produkuje jedno lub drugie? Trzy?

Opublikowano
23 minuty temu, racyl napisał:

Myślałem że chociaż masz jakiś rozum

i tego też pewnie nie było . Ile kurski ma rodzin ? 😂 A to dobre 😂

dziękuje fatach też było opisane ze zdjęcie feyk  ... ale rozwód był a u ciebie we wsi się nie rozwodzą ?

Przed chwilą, Ulman napisał:

A ile krajów w europie produkuje jedno lub drugie? Trzy?

ukrainna niemcy wb frakcja i cały blok wschodni itp a co ?? 

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

dziękuje fatach też było opisane ze zdjęcie feyk  ... ale rozwód był a u ciebie we wsi się nie rozwodzą ?

rozwodzą się ale nie biorą ponownie kościelnego po tylu latach małżeństwa.

wszyscy ważni Pisowcy  byli na ponownym ślubie czyli pochwalają to

Opublikowano

Weź przestań....... to są czołgi jak z 4 pancernych😆 Pewnie produkują  23 sztuki rocznie których nikt normalny nie kupi bo taka sama technologia stoi na złomowiskach normalnych krajów. Chciałbyś by u nas takie czołgi produkowali?

A co w biblii jest o warunkach rozwodu napisane? To już nie grzech?

Opublikowano
20 minut temu, Ulman napisał:

Weź przestań....... to są czołgi jak z 4 pancernych😆 Pewnie produkują  23 sztuki rocznie których nikt normalny nie kupi bo taka sama technologia stoi na złomowiskach normalnych krajów. Chciałbyś by u nas takie czołgi produkowali?

pomyśl logicznie zamówisz czołg z usa czy od Niemca w razie wojny przywiążą  ci je serwisować albo wyślą części kurierem ?

twoja logika 🤗

22 minuty temu, Ulman napisał:

A co w biblii jest o warunkach rozwodu napisane? To już nie grzech?

niewiem 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v