Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale to nie ważne bo nic się nie stało, nikogo to nie gorszy bo "murem za Obajtkiem" czy jak tam to szło. A tak w sumie to najważniejsze jest by zmienić temat i pisać że tucznik drożeje a o chamie i prostaku prezesie Orlenu ani słowa. A może po prostu taki cham , ćwok i kanalia to dla nich swój chłop? Taki jak elektorat PIS i ich to nie rusza? Pewnie cos w tym jest😁

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

a obajtek powinien ustąpić według Was ? na pewno na orlen wprowadził w miare dobre jedzenie , w trasie jest ok. na litwie też orlen się zaczął dogadywać nawet spore inwestycje tam szykuje .     akurat chyba w czwartek był na litwie i rozmawiał z litewską premier o mld . inwestycjach w możejkach czyżby ruscy maczali paluszki ? bo ten zbieg okolicznosci nie przypadkowy według mie .                                   jaka cieżka jest rozmowa dziennikarzy  z Piotrkiem Żyłą .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
24 minuty temu, jarecki napisał:

a obajtek powinien ustąpić według Was ? na pewno na orlen wprowadził w miare dobre jedzenie , w trasie jest ok.

Jak kużwa wszystkie knajpy na trasie pozamykane to trudno o coś lepszego.:lol:

• Haha 1
Opublikowano

na szczycie w sopocie byl prezydent czech a w krakowie premier- a za pare dni skarga czech do komisji europejskiej, tak samo moga wygladac kontakty z litwa...

to sa STARE nagrania,od paru lat leza w prokuraturze, zreszta sam obajtek nagrywal innych.

ile dni temu pisalem o cudownej zamianie plastyku wuja na dzialki matki ???  u nas to sprawa byla glosna wiele lat temu..

bedzie tak jak niedawno z karabinka -niemcy chcielu uwalic kontrakt na ukrainie-taka od rana do wieczora w kurwizji mowili a za kilka dni okazala sie ze 42 tys sztuk idzie na "planowany" przeglad.......

a maseczki z antonowa- do niczego sie nie nadawaly... respiratory......

naciekawsze jest to ze maseczki od handlarza bronia-tego od respiratorow-pozniej na orlenie milionami sprzedawali... sluzby tu maczaly palce ,tyle ze te blizsze ????

przypomne-tak po wojnie budowano komunizm - z szumowin, kolaborantow, donosiciel, szpicli, szmalcownikow,-tacy najbardziej lgna do wladza a ta ma nich  haki.....

• Like 1
Opublikowano
40 minut temu, jarecki napisał:

a obajtek powinien ustąpić według Was ? na pewno na orlen wprowadził w miare dobre jedzenie , w trasie jest ok. na litwie też orlen się zaczął dogadywać nawet spore inwestycje tam szykuje .     akurat chyba w czwartek był na litwie i rozmawiał z litewską premier o mld . inwestycjach w możejkach czyżby ruscy maczali paluszki ? bo ten zbieg okolicznosci nie przypadkowy według mie .                                   jaka cieżka jest rozmowa dziennikarzy  z Piotrkiem Żyłą .

A po cholerę planuje inwestycje na Litwie skoro nasz rząd ciągle mówi ze inwestować trzeba w Polsce?

Opublikowano
21 minut temu, mirro napisał:

Jak kużwa wszystkie knajpy na trasie pozamykane to trudno o coś lepszego.:lol:

ostatnio nie jezdze ale kiedyś to połowe wywalałem żercia z przypadkowych barów , teraz  jest lepiej no bo net i opinnie ale w sumie na orlenie da się zjeść .

Opublikowano
12 minut temu, jacus napisał:

naciekawsze jest to ze maseczki od handlarza bronia-tego od respiratorow-pozniej na orlenie milionami sprzedawali... sluzby tu maczaly palce ,tyle ze te blizsze ????

Te silniejsze służby wyruchały ich już w Chinach. Te na miejscu tylko minimalizowały straty:lol:

Opublikowano

na orlenie wszystko jest drogie. nie wiem co wy tam szukacie

zobaczcie ile kosztuje pepsi 2l  😂  12zł aż gały wyłażą co PIS zrobił z tą POLSKĄ

Opublikowano
8 minut temu, Ulman napisał:

A po cholerę planuje inwestycje na Litwie skoro nasz rząd ciągle mówi ze inwestować trzeba w Polsce?

Tak uwaga. 

Jak dostana kasę z programu odbudowy po COVID, to może coś zainwestują. Ale jest też drugie dno i wszyscy wielbiciele sukcesów PIS mogliby się trochę wk***ić gdybym ich oświecił. Podpowiadam że chodzi o firmy z branży przetwórstwa  owocowo- warzywnego, te np zachodnie.

Opublikowano

Te soczki, napoje na orlenie to są w kosmicznych cenach, kto to kupi jak ceny kosmos

Opublikowano

A ja pamiętam jak wpierdzielałem ryż i nic mnie nie obchodziło z czym był bo kicha wówczas rządziła i należało ją zapchać - to jest fenomen żarcia z Orlenu plus połączenie tłustego ze słodkim.

Czytam, że Cecotec w Polsce. Co oni z tymi Hiszpanami? Wystarcza im, że nie Niemcy?

Opublikowano

ogolnie to cola droga jest 🤣.

ja na orlenie wydaje srednio rocznie drobne 20 tys- na karcie vitay to mam chyba z 50 tys punktow, tam wszystko drogie wiec nie wiem na co je wydac. nie korzystma zinnych stacji bo tu mam znizke na karte a zreszta wszedzie w kolo ceny sa podobne jesli nie wyzsze...

raz gdzies w polsce zjadlem hod-doga ,mam karte duzej rodziny wiec znizki na paliwo[bez fv] jedzenie czy myjnie mam spore, na myjnie 30 %.

Opublikowano

Ja też mam kartę vitaj i nic kompletnie z tego nie ma. mamienie ludzi tylko

wolę tankować na BP czasem daja bony na zniżkę na następne tankowanie. realna korzyść a nie pierdolenie się w punkty

Opublikowano

Skąd oni wiedzą kiedy co będzie takie bzdury wymyślają .

Dr Afelt: zdecydowanie możemy mówić o trzeciej fali. Przemawia za tym również fakt, że bardzo szybko wzrasta liczba hospitalizowanych pacjentów z COVID-19

Dwa główne czynniki, dzięki którym zapanujemy nad rozprzestrzenianiem się COVID-19 to odpowiedzialność i cierpliwość - musimy nad nimi popracować

Nawet po zakończeniu akcji masowych szczepień, SARS-CoV-2 nie zniknie. Dr Afelt: nadal będzie miał swoje rezerwuary na przykład wśród zwierząt

Prawdopodobnie fala epidemiczna osiągnie swój szczyt na przełomie marca i kwietnia. Może się to pokryć z okresem świątecznym - prognozuje ekspertka

Aneta Afelt: fala jesienna trwała od połowy września do początku grudnia. Możemy zakładać, że obecna potrwa przez podobny okres czasu, czyli do końca kwietnia - początku maja .

Dr Aneta Afelt, członek Zespołu ds. COVID-19 przy Prezesie PAN: Prześledźmy sytuację krok po kroku. Po jesiennej fali możemy szacować, że z wirusem zetknęło się ok. 20 proc. z nas. Działo się to i wciąż dzieje poprzez nasze kontakty z innymi ludźmi - zarówno bezpośrednie, jak i pośrednie. Pamiętajmy, każda społeczność charakteryzuje się pewną strukturą kontaktów. Jeżeli wirus wkracza w taką grupę, mamy do czynienia z tzw. etapem utajonym lub niewidzialnym. Skąd taka nazwa? Duża liczba osób przechodzi infekcję koronawirusem bezobjawowo lub skąpoobjawowo. To zaś oznacza, że mogą nie poddać się testom na obecność SARS-CoV-2. Tymczasem osoby wykazujące objawy zakażenia COVID-19 to tylko wycinek całości osób zakażonych.

Czyli wprowadzą paszporty dla zaszczepionych ale i tak by trzeba było przechodzić  Kwarantannę  i mieć wynik ujemny by móc podróżować po świecie .

Opublikowano
10 godzin temu, DTaras napisał:

racyl - to uniwersalna prawda dotycząca tego typu kart

teraz skunksy poszli dalej i wszedzie aplikacje już sa na zniżki .  Czy na orlenie drogie są rzeczy ,  nikt nie jedzie tam robić zakupów tylko okazjonalnie .

Opublikowano

Kaja Godek, znana w Polsce działaczka pro-life, ma swoich wiernych obserwatorów w mediach społecznościowych. Ostatnio opublikowała zdjęcie kubka, które jej fani chętnie komentowali. "W kubku kawa, jest pięknie", napisała, jednak czy aby na pewno? Gdyby Kaja Godek wiedziała, czyjego autorstwa jest grafika z kubka, z pewnością miniony poranek przestałby jawić się jej dalej jako faktycznie "piękny".

ZGIyOTkzdSYoGzlnRAF4M2tDbT0CWHZlPFt1dkRN

Kaja Godek znana jest ze swoich konserwatywnych poglądów i z bycia zdecydowaną przeciwniczką środowisk LGBT. Tymczasem kubek, który stał się centralną częścią jej ostatniego posta, ma na sobie grafikę znanej, fińskiej... działaczki LGBT.

Tove Jansson, czyli, jak podaje NaTemat, pisarka, ilustratorka i malarka, jest autorką dwóch muminków, które przytulają się do siebie na kubku Godek. Jansson, która zmarła w 2001 roku, była lesbijką.

Opublikowano
11 godzin temu, mirro napisał:

No faktycznie, dzisiaj tankowałem samochód gdzieś koło Radomska, to pół litra coli strasznie drogo wyszło.

Nie pij tego świństwa kup sobie sok jabłkowy a najlepiej samemu zrobić ze swoimi jabłkami

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v