Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

galan - wprowadzenie opłaty mocowej wymaga pomiaru ile jej zużywa się za dnia i w nocy. Jeżeli ogarniesz zużycie w nocy to opłaty będzie mniej. Licznik pozwala na rejestrację mocy biernej i chwilowej co spowoduje możliwość dopierdzielenia za przekroczenia oraz wywali część rolników do taryfy C gdzie już będzie trzeba zapłacić za przekroczenie tg delta tudzież zrobić kompensację.

Dodaj do tego zwolnienia tych inkasentów co da oszczędności - dla systemu.

Czy ładowarkę wykryje? Stary kółkiem nie ruszył a ten mowy i też nie powinien wskazać pojedyńczych watów. Jeden i drugi drygnie i policzy jak równolegle wlączy się np lodówka.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Na pewno nie . PIS o nieudaczników bardzo dba.

piszesz o swoje  matce z ojcem i dziadkami że są nieudacznikami 🤣

Edytowane przez racyl
Opublikowano
5 minut temu, racyl napisał:

Eu0djezXAAAqyku?format=jpg&name=small

Toż Tera pojechałeś Islandia jest wielości powiatu ma 300 tys mieszkańców 😜😋

Miasto Bydgoszcza tyle mieszkańców 😜

Tylko lewackie niedouki robią z tego sensację

Opublikowano

A to ma znaczenie ile ma ludności ? znieśli obostrzenia gbur pojeździł i wrócił rozpychając się na drodze.

gdyby to było przed wyborami to by stał w korku a tak świnia musiała zdążyć na podwieczorek w warszawie 😂🤣

Opublikowano
4 minuty temu, henio2 napisał:

Toż Tera pojechałeś Islandia jest wielości powiatu ma 300 tys mieszkańców 😜😋

Miasto Bydgoszcza tyle mieszkańców 😜

Nie 300 tysięcy tylko 350 tysięcy. 

A dudopis to zwykły cham co  nie chce dostosować się do przepisów ruchu drogowego. 

Opublikowano

henio donieś na siebie do moda. prowokujesz do kłótni i obrażasz

Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

Nie 300 tysięcy tylko 350 tysięcy. 

A dudopis to zwykły cham co  nie chce dostosować się do przepisów ruchu drogowego. 

Tylko obrażać potrafisz to tylko objaw bezradności panu prezydentowi to byś mógł ci najwyżej długopis czyścić 😋😜

Przed chwilą, pafnucy napisał:

henio donieś na siebie do moda. prowokujesz do kłótni i obrażasz

Kogo obrażam jak piszecie z pogardą o głowie państwa nie wstyd wam?

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, henio2 napisał:

Tylko obrażać potrafisz to tylko objaw bezradności panu prezydentowi to byś mógł ci najwyżej długopis czyścić 😋😜

Kogo obrażam jak piszecie z pogardą o głowie państwa nie wstyd wam?

Że tak powiem, "na szacunek trzeba sobie zasłużyć". Prywatna podróż na narty, a nie wyjazd służbowy to niech stoi w korku jak reszta narodu.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

To przejdź się do najbliższego MOPS-u czy GOPS-u i zobacz ilu zaradnych czeka na darmowy socjal bo po co pracować skoro można dostać darmochę w zamian za głos na PISuarczyków. 

Tyle  że  PiS  żadnego  socialu  dla  bezrobotnych  nie  wprowadził.

Za  rządów  PiS  bezrobocie  spadło   a wraz z nim  liczba  ludzi  pobierająca  socjal  dla  bezrobotnych  bo  aby  go  otrzymać  trzeba  być  zarejestrowanym  w    pośredniaku 

Także  kłamiesz  😎

Opublikowano
5 minut temu, Denwer napisał:

Za  rządów  PiS  bezrobocie  spadło   a wraz z nim  liczba  ludzi  pobierająca  socjal  dla  bezrobotnych

A to już omawialiśmy. Wyszło że ta różnica 6% to ci co umarli na Covid w ostatnim czasie.:lol:

Opublikowano
13 minut temu, pafnucy napisał:

to chociaż multikonto zgłoś.

od  donoszenia  to  specjalistą  jest  soltys48    do  niego  pisz 

Przed chwilą, mirro napisał:

Wyszło że ta różnica 6% to ci co umarli na Covid w ostatnim czasie.

tyle  że bezrobocie  spadło  przed  Covidem  :P 

Opublikowano
5 godzin temu, henio2 napisał:

Dla pisu ważna jest ilość pozwów jakimi mogą poszczycić się się przed opinią niż jakość dbania o ich zasadność. 

Sama to przerabiałam więc wiem, że nawet korporacje gubią się w namnożonych własnych przepisach i nie są w stanie ich ogarnąć na bieżąco. Tak, że sąd jest w stanie odprawić je z kwitkiem a i zasądzić odszkodowanie na rzecz powoda wraz ze kosztami rozprawy.

Przykład Stonoga ile ma umorzonych spraw, które oni w zemście wymyślają, aby uprzykrzyć życie.

Opublikowano
Przed chwilą, pafnucy napisał:

ale On multikonta nie ma

Ale  soltys48  napisze  donos  na pw  do  kogo  trzeba 

152185383_738973310346842_24200412318715

Opublikowano
28 minut temu, galan99 napisał:

Wraca szybko Duda bo zamierzają wprowadzić Lockdown i  zamknięcie granic to szybko wraca .

Mam nadzieję, że to żart, bo dopiero co dzieci przyjechały do mnie zza granicy na ferie tygodniowe.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v