Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
41 minut temu, jarecki napisał:

nie rozumiem co dostaje biedny a bogaty nie ma ? 13 emeryture , 500 plus  , wiecej dopłat bezposrednich  ?  jak bedzie miał wiek emertytalny to może dostanie 13 emeryture jak se zrobi dziecko to też wezmie , a no podatki idą też na dopłaty to  zlikwidować dopłaty .

Jak po równo to czemu bogaty ma płacić wyższe podatki? Czemu tak mało korzyststa w porównaniu do tego co wnosi? Bida grosze wnosi w porównaniu do tego co wyciąga a bogaty odwrotnie wie gdzie równość? Czemu rząd mu nakazuje nawet największemu glabowi płacić minimalną? Może też nakaze by bogaty miał zagwarantowana ustawowo marże? 

Opublikowano (edytowane)

Ulman czemu uważsz żę bogaty miej korzysta ?  to biedak miej korzysta  , wiele osób bogatych  korzysta z dobrych dróg  ,miejskich ośrodków sportowych itp . a biedaka nie stać żeby z tych dróg korzystać siedzi w swoim miejscu zamieszkania ni na basen ni gdzieś wyjedzie pozwiedzać , za małolata sie kombinowało sztangi do cwiczeń gdzie sie można popodciągać a teraz w kazdej wsi siłownia  plenerowa  na koszt gminy 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
39 minut temu, Denwer napisał:

UWAGA  ''KONFIDENT  KAPUŚ  KABEL  KONFITURA "

przyganiał kocioł garnkowi, a sam smoli 😎😎

Miałem się nie zniżać do twojego poziomu ale trudno

Przeczytaj raz jeszcze mój post który zacytowałeś. 

I napisz jak ty DOBRY KATOLIK zachowałbyś się w sytuacji gdy jest obrażana i poniżana kobieta,....

Opublikowano
12 minut temu, PRIMO napisał:

Kuźwa łykasz wszystko niczym pelikan. 😲

Ps. Czasami nawet ziemniaki potrafię z chlebem zjeść 😋 taki jestem nieszablonowy  🤭

Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, PRIMO napisał:

Jak się ma to do tego co napisałem?

Niestety

jest coś takiego jak np. lobbing oraz ogłaszane są konkursy pieniężne dla młodego pokolenia przez FAO- innowacje w produkcji żywności.

Zobowiązania Nestlé na świecie i w regionie 

W ramach globalnego zobowiązania do 2030 roku firma ograniczy swoją emisję dwutlenku węgla o połowę, by w 2050 roku osiągnąć zerową emisję netto. W ciągu najbliższych pięciu lat firma przewiduje inwestycje o łącznej wartości 3,2 mld CHF, które przyspieszą realizację tych zobowiązań. Z tej kwoty 1,2 mld CHF przeznaczone będzie na wsparcie rolnictwa regeneracyjnego w łańcuchu dostaw firmy.

Jak podkreślają przedstawiciele firmy, ponad 2/3 emisji dwutlenku węgla Nestlé w wymiarze globalnym ma źródło właśnie w surowcach pochodzenia rolnego. Z tego względu firma zainwestuje w działania, które pozwolą zastąpić intensywne praktyki rolnictwem regeneracyjnym – z korzyścią dla przyrody i dochodów rolników. Pozostałe obszary zmian to m.in. optymalizacja funkcjonowania fabryk i przejście na 100% odnawialnej energii elektrycznej we wszystkich oddziałach firmy do 2025 roku, transformacja portfolio produktów i rozwój w obszarze żywności na bazie roślin, a także dalsze intensywne prace nad opakowaniami tak, by do 2025 roku wszystkie nadawały się do recyklingu lub ponownego wykorzystania.

- Pragniemy być wzorem w dążeniu do zerowej emisji netto dla całego przemysłu spożywczego. Obecnie w Europie Środkowo-Wschodniej obsługujemy 70 milionów konsumentów. Tutaj też odbywa się znaczna część naszej produkcji. Tak silna obecność w regionie pomoże nam skutecznie rozwijać rolnictwo regeneracyjne wśród lokalnych społeczności. Pozwoli nam także zwiększać skalę działań w kierunku zrównoważonego rozwoju poprzez przejście na zieloną energię elektryczną, wspieranie ekologicznego transportu oraz rozszerzenie gamy marek neutralnych pod względem emisji. Wszystko to, by nasi konsumenci mogli lepiej żyć, wybierając produkty dobre dla nich oraz planety – komentuje Michiel Kernkamp, CEO Nestlé w regionie Europy Środkowo-Wschodniej.

https://www.pfpz.pl/nowosci/?id_news=7711&lang_id=1

https://www.google.com/search?q=nestle+zamienniki+mięsa&source=lmns&bih=625&biw=1366&hl=pl&sa=X&ved=2ahUKEwjnuIvo2_ruAhVLvCoKHSXAC1cQ_AUoAHoECAEQAA

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

I napisz jak ty DOBRY KATOLIK zachowałbyś się w sytuacji gdy jest obrażana i poniżana kobieta,....

Nie ma to  znaczenia    miałeś  ból   D  jak  został  zgłoszony  post  kanali  w którym  popełnia  przestępstwo  i  nazywałeś  osoby  które  to  zgłosiły  konfidentami  tylko  że  ja  nie  pisałem donosów  na priw  do  modów  tylko  użyłem  funkcji  zgłoś   henio pewnie  zrobił tak samo. 

A ty piszesz  donosy  do  modów  na priw  "KONFIDENCIE"

Opublikowano
29 minut temu, Denwer napisał:

Toć  "Konfident"

Pogrzeb :( 

Jak pogrzeb to powinna być chwila zadumy , powagi a ten dalej napierdala te memy i wylewa swoje urojenia w internety. 

Marecek tobą naprawdę zawiść i fanatyzm  kieruje w życiu. Ty smutnym człowiekiem musisz być .

Opublikowano
8 minut temu, soltys48 napisał:

Odpuść sobie dyskusję z tym PISowskim aktywistom prowokatorem bo szkoda czasu na to coś. 

7 minut temu, henio2 napisał:

Równouprawnienie jest nie ma znaczenia kogo obrażasz

A wiesz co to jest kultura wobec kobiet?

7 minut temu, Ursus932 napisał:

Ps. Czasami nawet ziemniaki potrafię z chlebem zjeść 😋 taki jestem nieszablonowy  🤭

A jadłeś kiedyś smażone kacze jaja z cukrem?

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, marulekk napisał:

Jak pogrzeb to powinna być chwila zadumy , powagi a ten dalej napierdala te memy i wylewa swoje urojenia w internety. 

Normalna kolej  rzeczy   człowiek  się  rodzi   a później  umiera   nie ma tu nad czym  dumać  szczególnie  jak  umiera  ktoś  wiekowy.

To nie urojenia  tylko  prawda

6 minut temu, marulekk napisał:

Ty smutnym człowiekiem musisz być .

A właśnie  że  wręcz  odwrotnie  :D  :D  :D  

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
9 minut temu, PRIMO napisał:

A jadłeś kiedyś smażone kacze jaja z cukrem?

Takich nie , z cukrem to tylko pomidory próbowałem 

Opublikowano

juz myslaem ze to  TEN pogrzeb ale wlaczam kurwizje i nic -wiec marecku d*py nie zawracaj, bo w d*pie byle a nie w gorach,tam tez jest zasieg..

2 godziny temu, PRZMAS19821982 napisał:

nic dodac ,nic ujac 😛, jak bylem jacusiem to byli wyborcy pzpr...

1 godzinę temu, henio2 napisał:

ciebie ksaidz stasiu lata molestowal i nikt sie nie oburzal a taki szczerba pluje na takiego ktory dla ciebie bylby dobrym wujkiem.

Opublikowano

Achh... Galan już transformację zobaczył w imporcie energii elektrycznej podczas gdy ani jeden blok węglowy nie padł. Denwer widzi zmowę podczas gdy ktoś po prostu widzi potencjał w nowszej technologii, którą z kolei wymusza panosząca się populacja. Weźcie Panowie leki i policzcie do stu...

Opublikowano
34 minuty temu, PRIMO napisał:

A wiesz co to jest kultura wobec kobiet?

Wobec których kobiet tych z marszów. Na szacunek i kulturę to trzeba sobie zasłużyć. One zasługują co najwyżej na litość i współczucie. Słyszałeś to Dla k**wy mam większy szacunek niż dla Ciebie. Tak wypowiadali się kulturalni lewicowcy .

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Bogaty z natury jest pazerny na kasę 😜

I co w związku z tym? Komunistyczna mentalność każe ci mu dopieprzyc lub się cieszyć jak ktoś inny mu dopiepszy? 

1 godzinę temu, pafnucy napisał:

brzydko się zachowujesz 

lepiej powiedz czemu zjazd wam się tak szybko skończył? :D

Kolonie się skończyły to wrócił 

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Kolonie się skończyły to wrócił

szkoda. wraz z nim wraca rozlewanie jadu i nienawiści....

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

rozlewanie jadu i nienawiści....

Każdy  widzi  to  czym  się  karmi  😎

151373905_1796891003812930_8953821647938

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v