Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, galan99 napisał:

całym szacunkiem oszołomy myślą jak zredukować populację ludzi o 3 miliardy na świecie wiec żywności wystarczy . Jak nie szczepionkami to głodem do jednego celu lata 30 pokazali że  ma to sens szybo zrobić .

A gdzie w tym wszystkim jest nasz rząd? Bierze w tym aktywny udział, czy tylko udaje że chroni obywateli RP?

Opublikowano
Przed chwilą, PRIMO napisał:

😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣

Raczysz chyba żartować. 🤔

Mniej mięsa na rynku zwiększy popyt na roślinki a to nakręci podwyżki cen na te produkty. 

ale na produkcje zwierzęcą idzie bardzo dużo zboża , Zjedz kg miesa a Zjedz 4 kg makaronu chleba czy kaszy  bo tyle zboża srednio trzeba na wyprodukowanie kg . miesa 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, PRIMO napisał:

😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣

Raczysz chyba żartować. 🤔

Mniej mięsa na rynku zwiększy popyt na roślinki a to nakręci podwyżki cen na te produkty. 

Spytaj yvy czy zamiast kg mięsa zjada 3 kilo kaszy 😜

35 minut temu, Ywa napisał:

'Nowa rzeczywistość'- słowa Pana premiera. Selekcjonizm. Ci, którzy się nie przystosują, nie zaadaptują do świata bez mięsa, skazani są na zagładę. Mamy post więc warto poćwiczyć 😇

Już widzę te stada lwów jedzące trawę na rozległej sawannie 😜

Opublikowano
3 minuty temu, jarecki napisał:

ale na produkcje zwierzęcą idzie bardzo dużo zboża , Zjedz kg miesa a Zjedz 4 kg makaronu chleba czy kaszy  bo tyle zboża srednio trzeba na wyprodukowanie kg . miesa 

A teraz powiedz jak zjesz kg mięsa jak długo nie czujesz głodu i tak samo jak zjesz kg zieleniny jak długo nie czujesz głodu?

Opublikowano
4 minuty temu, PRIMO napisał:

A teraz powiedz jak zjesz kg mięsa jak długo nie czujesz głodu i tak samo jak zjesz kg zieleniny jak długo nie czujesz głodu?

i dlatego najlepiej jesc mieso razem z roslinkami , ale kg to jest tylko połowa kurczaka z rożna i spokojnie dam rade i szybciej zrobie sie głodny niz po 1 kg makaronu , ja akurat jestem mieso żęrny  i obiad bez miesa to dzień stracony  a reszte dnia to na słodyczach przeżyje .

• Like 1
Opublikowano
21 minut temu, PRIMO napisał:

Ywa z całym szacunkiem ale te oszołomy myślą że ludzkość będzie w stanie wyżywić się z samych roślinek?

Priorytetem UE obecnie jest nawiązanie stosunków handlowych z Indiami, Polsce coś się udaje.

Leciał reportaż tv o pewnej indyjskiej prowincji, gdzie zakaz jest spożywania mięsa pod groźbą kary, a mięso to szara strefa. Całkiem możliwe.

19 minut temu, galan99 napisał:

Z całym szacunkiem oszołomy myślą jak zredukować populację ludzi o 3 miliardy na świecie wiec żywności wystarczy . Jak nie szczepionkami to głodem do jednego celu lata 30 pokazali że  ma to sens szybo zrobić .

https://kobieta.onet.pl/wiadomosci/jak-ograniczyc-przyrost-naturalny-w-indiach-minister-zaproponowal-kontrowersyjne/4p29w5l

Wiceminister rolnictwa Indii zaproponował, aby rodzice, którzy mają więcej niż dwójkę dzieci, stracili prawa wyborcze.

https://wyborcza.pl/1,75399,16961082,Cale_Indie_sterylizuja_kobiety__Od_dziesiecioleci.html?disableRedirects=true

Opublikowano

UWAGA  ''KONFIDENT  KAPUŚ  KABEL  KONFITURA "

Dnia 8.02.2021 o 12:10, soltys48 napisał:

Jakiś czas temu napisałem do Ciebie priv z prośbą o reakcje jak jedna z dziewczyn/pań tu piszących bardzo mądre rzeczy została przez trolla obrażona w taki sposób że nadawało się to do prokuratury. Zapewne nie Pamiętasz co mi wtedy odpisałeś-ja tak.

Ta samą wiadomość wysłałem również do MODERATORA STAREJ GWARDII i Wiesz co? Max 5 minut i usunął obraźliwy wpis i wyebał trolla na zbity pysk,nic to jednak nie dało i owa kobieta/dziewczyna usunęła konto,całe szczęście że była na tyle rozsądna że wróciła.

przyganiał kocioł garnkowi, a sam smoli 😎😎

Opublikowano
6 minut temu, Ywa napisał:

Priorytetem UE obecnie jest nawiązanie stosunków handlowych z Indiami, Polsce coś się udaje.

Jak się ma to do tego co napisałem?

6 minut temu, Denwer napisał:

😎😎

Kłamczuch wrucił. 🤦‍♂️

Opublikowano (edytowane)

🧐

i od czego zaczyna? i to w niedzielę. 🤦‍♂️

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
2 minuty temu, pafnucy napisał:

już minęło dwa tygodnie? :D

A taki był spokój. 😌

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Komu coś ukradli? Zobacz kiedy i co to było i jutro prosto do prokuratury 

A czemu bogaci mają korzystać na biedocie czyli de facto zabierać im pieniądze dane przez rząd? Jakby im obniżyć podatki to może nie byli by tak pazerni na kasę biedoty i proletariatowi by na więcej/dłużej starczyło?

Bogaty z natury jest pazerny na kasę 😜

Opublikowano
2 minuty temu, pafnucy napisał:

🧐

i od czego zaczyna? i to w niedzielę. 🤦‍♂️

od  namierzenie   "KONFIDENTA "   😎😎

Opublikowano
25 minut temu, PRIMO napisał:

Mogę Ci odpowiedzieć tak ,ja nawet po obiedzie muszę chleba zjeść inaczej czuje się jakbym był nadczo 🤷‍♂️

Opublikowano

brzydko się zachowujesz 

lepiej powiedz czemu zjazd wam się tak szybko skończył? :D

Opublikowano
4 minuty temu, pafnucy napisał:

raczej od obrażania?

Denwerowi chyba urlop się nie udał i szuka zaczepki żeby odreagować. 

2 minuty temu, Ursus932 napisał:

Mogę Ci odpowiedzieć tak ,ja nawet po obiedzie muszę chleba zjeść inaczej czuje się jakbym był nadczo 🤷‍♂️

Zależy co na obiad jadłeś bo jeśli warzywka to nic dziwnego. 

Opublikowano
5 minut temu, pafnucy napisał:

raczej od obrażania?

Toć  "Konfident"

Dnia 8.02.2021 o 12:10, soltys48 napisał:

Jakiś czas temu napisałem do Ciebie priv z prośbą o reakcje jak jedna z dziewczyn/pań tu piszących bardzo mądre rzeczy została przez trolla obrażona w taki sposób że nadawało się to do prokuratury. Zapewne nie Pamiętasz co mi wtedy odpisałeś-ja tak.

Ta samą wiadomość wysłałem również do MODERATORA STAREJ GWARDII i Wiesz co? Max 5 minut i usunął obraźliwy wpis i wyebał trolla na zbity pysk,nic to jednak nie dało i owa kobieta/dziewczyna usunęła konto,całe szczęście że była na tyle rozsądna że wróciła.

1 minutę temu, pafnucy napisał:

lepiej powiedz czemu zjazd wam się tak szybko skończył?

Pogrzeb :( 

Opublikowano
12 minut temu, PRIMO napisał:

Denwerowi chyba urlop się nie udał i szuka zaczepki żeby odreagować. 

Zależy co na obiad jadłeś bo jeśli warzywka to nic dziwnego. 

Pyrki , mięso i surówki , i kanapka po musi być 👍

13 minut temu, pafnucy napisał:

brzydko się zachowujesz 

lepiej powiedz czemu zjazd wam się tak szybko skończył? :D

A co to za zjazd 🤔 ?

Opublikowano
Przed chwilą, Ursus932 napisał:

Pyrki , mięso i surówki , i kanapka po musi być 👍

Kuźwa łykasz wszystko niczym pelikan. 😲

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v